skript.pl 140 Opublikowano 22 października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 października 2019 Użytkownik @ivall dodał nowy wniosek: sv.skript.pl - skryptowy survival Witam, składam wniosek o zrobienie serwera minecraft dla forum. Konkrety: - 10-15 slotów (więcej osób jednocześnie raczej nie będzie) - najnowsza stabilna wersja minecraft - wyłącznie plugin na rejestrację + ograniczenie wielkości mapy może do 2000 kratek oraz dynmapa, czyli coś jak kwadratowa masakra Czy ktoś by grał? Nie wiem, ja na pewno, zawsze warto spróbować. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Poniżej znajduje się dyskusja wniosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 22 października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 października 2019 Rangi takie jak na forum (że kupisz tu to tu też masz) no chyba że w ogóle bez rang. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#22684 247 Opublikowano 22 października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 października 2019 (edytowane) Teraz, xAxee napisał: Rangi takie jak na forum (że kupisz tu to tu też masz) no chyba że w ogóle bez rang. Jestem za, tylko żeby te rangi nic nie dawały, żadnego p2w, tylko wygląd na chacie. Edytowane 22 października 2019 przez ivall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 23 października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 Jaki to ma sens, jak każdy będzie sobie niszczył domki? Do tego musi być zgrana i zaufana ekipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Briks 307 Opublikowano 23 października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 Dorzucić jeszcze coś takiego Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! i będzie dobrze. Jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 536 Opublikowano 25 października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 października 2019 I tylko możliwość wejścia osób, które mają premki Shooterowy, jaku49 i 3meraldK 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 25 października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 października 2019 (edytowane) fCrafta zrobić i tyle Edytowane 25 października 2019 przez Rejszpat Somka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 691 Opublikowano 25 października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 października 2019 24 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: I tylko możliwość wejścia osób, które mają premki Z takim warunkiem to jest za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 25 października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 października 2019 20 minut temu, Rejszpat napisał: fCrafta zrobić i tyle Nie uciągnę tego znowu, dlatego też sama propozycja reaktywacji skriptowego serwera stoi pod ogromnym znakiem zapytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 25 października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 października 2019 Godzinę temu, Libter napisał: Nie uciągnę tego znowu Chodzi o budżet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 25 października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 października 2019 2 minuty temu, Rejszpat napisał: Chodzi o budżet? O psychikę Rejszpat, o psychikę :V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grajasowo 1 Opublikowano 26 października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 października 2019 Mi by sie bardzo podobało! Jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 26 października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 października 2019 11 godzin temu, Libter napisał: O psychikę Rejszpat, o psychikę :V No wiesz, zawsze mogę zostać adminem, jakby było trzeba bvcz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3meraldK 101 Opublikowano 26 października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 października 2019 osoby z premką powinny tylko mieć tam dostęp aby były to chociaż bardziej zaufane osoby Rejszpat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixidi 718 Opublikowano 26 października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 października 2019 9 minut temu, 3meraldK napisał: osoby z premką powinny tylko mieć tam dostęp aby były to chociaż bardziej zaufane osoby Jak juz to walidacja po koncie z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi145 43 Opublikowano 26 października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 października 2019 Moje propozycje: - Serwer premium (Mniej multików i cheaterów) - Weryfikacja na forum (np. trzeba wpisać na forum nick i admin może zaakceptować) - Administracja z forum też na serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxcom1 111 Opublikowano 26 października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 października 2019 Kto by pisał skrypty na ten serwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 26 października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 października 2019 6 godzin temu, Ixidi napisał: Jak juz to walidacja po koncie z forum. Bardziej pasowałoby tu słowo weryfikacja Ixidi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 27 października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 października 2019 Utrzymanie serwera to spora odpowiedzialność tak naprawdę przerastająca nawet forum ze względu na znacznie większą konfliktowość, trudniejsze moderowanie i znacznie gorszą skalowalność. Dlatego wychodzę z propozycją abonamentu dla graczy, np. 10 zł miesięcznie, kupowanego w forumowym sklepiku. Zalety: Jest z czego utrzymać solidną maszynę, dalszy rozwój, a docelowo może nawet właściciela na część etatu Gracze są klientami, a tym samym mają znacznie większy wpływ na kierunek rozwoju i działalność ekipy. Serwer staje się elitarny, eliminujemy automatycznie graczy wychodzących po zbudowaniu ziemianki lub zwyczajnie trollujących. Wady: Trzeba płacić, tyle co 2 paczki chipsów albo pół biletu do kina, ale trzeba. Ale jak to przecież serwery są za darmo, cebula!11!!111!!1 No są, ale jakość pozostawia naprawdę wiele do życzenia, a nawet jeśli pojawią się jacyś pasjonaci to prędzej czy później muszą się poddać pod natłokiem problemów. Zapraszam do dyskusji i wstępnego głosowania reakcjami: - dobry pomysł, jestem chętny. - super pomysł, zapłacę podwójnie jeśli będzie trzeba. - trochę słabo, że trzeba płacić, ale argumenty mnie przekonują. - chciałbym zapłacić, ale nie mam z czego / jak. - zapomnij, nie będę finansować jakiegoś serwera Minecraft. xAxee, Briks, bvcz i 5 innych 5 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurotsuwa 149 Opublikowano 27 października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 października 2019 Bobrydobry, stawka za duża, uszczknę CI argument o trollach skoro nie chcesz wpuszczać poszczególnych grup za darmo, które jednak się włożyły w rozwój forum, a ponadto dopłacam paczkę chipsów i mam VPS'a w OVH :V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi