Skocz do zawartości
  • 0

Jaki hosting?

Cinu2421
 Udostępnij

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
2 minuty temu, Cinu2421 napisał:

Jaki hosting bedzie najlepszy pod serwer mc jednoczesnie chcialbym aby ceny nie byly jakies kosmiczne.

LVL UP oraz Pukawka cieszą się dobrą reputacją. Powinieneś na nie rzucić okiem.

• 0
9 minut temu, Kormic napisał:

LVL UP oraz Pukawka cieszą się dobrą reputacją. Powinieneś na nie rzucić okiem.

Co do pukawki myslisz ze lepiej wziac vps czy ten serwer za "28zl"

Robie maly survival nie spodziewal sie aby graczy bylo wiecej niz 30

A co do lvlup to bedzie duza roznica miedzy serwerem postawionym w polsce a francji?

• 0
3 minuty temu, Cinu2421 napisał:

Co do pukawki myslisz ze lepiej wziac vps czy ten serwer za "28zl"

Masz na myśli "Minecraft Bez Limitu"?

3 minuty temu, Cinu2421 napisał:

Robie maly survival nie spodziewal sie aby graczy bylo wiecej niz 30

W takim wypadku nie musisz kupować niczego wyszukanego, jakiś LVL UP wystarczy.

4 minuty temu, Cinu2421 napisał:

A co do lvlup to bedzie duza roznica miedzy serwerem postawionym w polsce a francji?

Mogą być (lecz nie muszą) zauważalne różnice w opóźnieniu (pingu), natomiast serwer w Polsce na pewno będzie droższy od serwera we Francji.

• 0
W dniu 9.10.2020 o 20:05, Kormic napisał:

Masz na myśli "Minecraft Bez Limitu"?

W takim wypadku nie musisz kupować niczego wyszukanego, jakiś LVL UP wystarczy.

Mogą być (lecz nie muszą) zauważalne różnice w opóźnieniu (pingu), natomiast serwer w Polsce na pewno będzie droższy od serwera we Francji.

Tak mam na mysli "Minecraft Bez Limitu" kiedys chyba na craftserve bralem podobna oferte i przyznam ze problemy byly juz przy 15 graczach online

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Poprawiam wygląd na ciemnym stylu. 

• 0
W dniu 9.10.2020 o 20:42, Michix napisał:

Sprawdź tą ofertę:

^ Zapraszam do przejrzenia i zadawania pytań.

W dniu 9.10.2020 o 20:08, Cinu2421 napisał:

Tak mam na mysli "Minecraft Bez Limitu" kiedys chyba na craftserve bralem podobna oferte i przyznam ze problemy byly juz przy 15 graczach online

Będziesz mógł przez 3 dni za darmo przetestować sobie możliwości serwera i bez żadnych zobowiązań zrezygnować.

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Poprawiam wygląd na stylu ciemnym (w cytacie). 

• 0
15 godzin temu, polsatgraniepl napisał:

titanaxe... Tylko tyle powiem

Titanaxe to jeden z najgorszych i najdroższych polskich hostingów, nie polecam. W filmie wyżej zostały przedstawione jedynie problemy, które są spowodowane brakiem doświadczenia osoby prowadzącej serwer.

Co do pytania: Jeśli potrafisz konfigurować vpsa, bierz lvlup FR 4gb. Jeśli nie, bierz pukawkę za 28zł.

• 0
W dniu 10.10.2020 o 15:23, Helios1993 napisał:

Titanaxe to jeden z najgorszych i najdroższych polskich hostingów, nie polecam. W filmie wyżej zostały przedstawione jedynie problemy, które są spowodowane brakiem doświadczenia osoby prowadzącej serwer.

Co do pytania: Jeśli potrafisz konfigurować vpsa, bierz lvlup FR 4gb. Jeśli nie, bierz pukawkę za 28zł.

nie ,że coś ale tylko na titanaxe z najbardziej popularnych zrobisz wszystko w jednym gui a nie latać po innych stronach z domenami serwerami mailami itemshopem itp.

• 0
44 minuty temu, polsatgraniepl napisał:

nie ,że coś ale tylko na titanaxe z najbardziej popularnych zrobisz wszystko w jednym gui a nie latać po innych stronach z domenami serwerami mailami itemshopem itp.

a w pukawce to nie ma wszystkiego w 1?

pukawka jest ok, używam 4 lata i nie miałem problemów z stabilnością, titanaxe kiedyś nawet był tańszy i lepszy od pukawki ale z 2 lata temu bardzo się ten hosting popsuł. Jeśli masz trochę więcej $ to polecam też server.pro

• 0
41 minut temu, Tymekd napisał:

titanaxe kiedyś nawet był tańszy i lepszy od pukawki

Nigdy nie był, na titanaxie ceny zawsze były wysokie, i zawsze używali te same xeony. Pukawka zawsze była bardzo tanim hostingiem z dobrym cpu. Jedyną dobrą rzeczą jaką słyszałem o titanaxie jest szybki support, lecz nie wiem czy zawsze taki jest, czy to tylko jednorazowe szczęście.

• 0
Teraz, Helios1993 napisał:

Nigdy nie był, na titanaxie ceny zawsze były wysokie, i zawsze używali te same xeony. Pukawka zawsze była bardzo tanim hostingiem z dobrym cpu. Jedyną dobrą rzeczą jaką słyszałem o titanaxie jest szybki support, lecz nie wiem czy zawsze taki jest, czy to tylko jednorazowe szczęście.

titanaxe ma tak samo szybką pomoc techniczną jak pukawka, dużych różnic nie ma

• 0
2 minuty temu, Tymekd napisał:

a w pukawce to nie ma wszystkiego w 1?

pukawka jest ok, używam 4 lata i nie miałem problemów z stabilnością, titanaxe kiedyś nawet był tańszy i lepszy od pukawki ale z 2 lata temu bardzo się ten hosting popsuł. Jeśli masz trochę więcej $ to polecam też server.pro

teraz mam serwer pukawka (tab btw polecam MonCraft.pl - server pixelmpon) ale jest wiele problemów z nią. nie ma domen/itemshop nie przelewał w niekturych tranzakcjach pieniędzy na konto. Permisje subkont nie działają... (napisał bym tak z 2 linijki ale puźno i musze kończyć)

• 0
Teraz, polsatgraniepl napisał:

teraz mam serwer pukawka (tab btw polecam MonCraft.pl - server pixelmpon) ale jest wiele problemów z nią. nie ma domen/itemshop nie przelewał w niekturych tranzakcjach pieniędzy na konto. Permisje subkont nie działają... (napisał bym tak z 2 linijki ale puźno i musze kończyć)

mi itemshop zawsze działa normalnie a permisje subkont są słabo opisane ale działają (przynajmniej działy 2 lata temu :P)

• 0

Nie polecałbym brać ani pukawki ani titanaxa, chociaż tylko z tym pierwszym mam doświadczenie. Na równie tanich hostingach zagranicznych gra chodziła dużo, dużo lepiej niż na pukawce (co oczywiście nie oznacza, że dobrze i to, że na pukawce chodziło fatalnie), ale najlepszym miejscem, według mnie (przetestowanym) jest LVLUP.pro, polecam 😄 na FR wszystko śmiga ładnie, polecam 4GB FR, po optymalizacjach (Minecraft niestety pod tym względem nie powala i to kolejna rzecz do zrobienia dla admina) itd. powinno wystarczyć dla 24-30 graczy, z doświadczenia. Te 35 złotych to nie góra pieniędzy, a myślę, że nie pożałujesz.

Edytowane przez krzmaciek