TheMolkaPL 344 Opublikowano 28 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. Usunięty#3468, Peridot, Bielecki i 5 innych 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanekJaran 101 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2018 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 690 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2018 Dawaj Kraków a nie jakieś Warszawy a odwzorowanie perfekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowEk 60 Opublikowano 2 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2018 Jak odwzorowane, szacun, plusik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bvcz 439 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 (edytowane) Można pomylić z rzeczywistością! Edytowane 3 maja 2018 przez bvcz Usunięty#3468, Savorski, LloydPL i 1 inny 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMolkaPL 344 Opublikowano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 3 godziny temu, bvcz napisał: Można pomylić z rzeczywistością! Brakuje efektów zapachowych bvcz i Myrlakusss 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Briks 307 Opublikowano 3 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 Super budujesz, widziałem na żywo ten dworzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMolkaPL 344 Opublikowano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2018 (edytowane) 3 godziny temu, BrixNW napisał: Super budujesz, widziałem na żywo ten dworzec Ten na McPlay był znacznie mniejszy i budowany z znacznej mierze z pamięci. Ten budowałem według rzutów CAD udostępnionych przez PKP. Chyba, że chodzi ci rzeczywiście "na żywo" XD Edytowane 3 maja 2018 przez TheMolkaPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 5 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2018 (edytowane) Nie jest źle, choć dla mnie (nigdy nie byłem na żadnym dworcu) dość ciężko było rozpoznać co przedstawia twoja budowla. Jeśli chodzi o odwzorowanie to nie jest źle, chociaż mogłeś użyć lepiej spasowanych materiałów, gdyż twoja obecna paleta jest bardzo uboga, przydałoby się też zwiększyć skalę, oraz poziom szczegółowości, gdyż wiele rzeczy dało się jeszcze uwzględnić nawet w obecnym wymiarze budowli. Edytowane 5 maja 2018 przez PanNiedzwiadek Bielecki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMolkaPL 344 Opublikowano 5 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 maja 2018 (edytowane) Więc daje pliczek Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! [Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!] Nie udało mi się wszystkiego zbudować. Po pierwsze nie zrobiłem ścian w pomieszczeniach na "zapleczu" ponieważ uznałem, że i tak mi się to nie uda. Ścianę muszę zrobić grubą na 1 blok, a w rzeczywistości wiele z nich jest ścianami gipsowymi i nie mają nawet ćwiartki metra. Na mapie jest jeszcze Warszawa Śródmieście, ale w stanie surowym. Jest także Warszawa Śródmieście WKD, podziemia i naleśnik. Zbudowałem w pełni wszystkie galerie na dworcu i pod ulicami. Przejścia podziemne miasta są natomiast w stanie surowym ze względu na brak dokumentacji. Nie znalazłem żadnego rysunku przedstawiającego estakady nad Jana Pawła, więc zbudowałem jedynie ich filary. Nie zbudowałem wszystkich skosów peronów, bo się ciężko je buduje Brakuje też samych ulic, ale nie mam siły budować tylu kółek i skosów na takiej powierzchni. Byłbym zapomniał - budowałem na wersji Minecraft 1.12.1, budowla znajduje się na współrzędnych X:-110 Y:82 Z:500. 2 godziny temu, PanNiedzwiadek napisał: Jeśli chodzi o odwzorowanie to nie jest źle, chociaż mogłeś użyć lepiej spasowanych materiałów, gdyż twoja obecna paleta jest bardzo uboga (...) Mój styl budowania polega na tym, że najpierw wszystko buduje "w stanie surowym" czyli ze stone (który chyba najbardziej jest podobny do podstawowego materiału jakim jest beton), następnie wszystko wykańczam WorldEditem patykiem z przypisaną komendą //repl <material>. Nie zawsze znajdowałem dobre materiały na podmianę, albo ze względu na problem grubości jednego bloku rezygnowałem z podmiany. Czy jest problem jednego bloku? Podmieniając podłogę wpływam na sufit pomieszczenia poniżej (i vice versa) - to samo ze ścianami. Robiąc granatową halę peronową zrobiłbym granatową podłogę w hali głównej. 2 godziny temu, PanNiedzwiadek napisał: (...) przydałoby się też zwiększyć skalę (...) Zastanawiałem się na początku budowy czy nie powiększyć wszystkiego 2x, aby skala była 2:1. Ostatecznie ze względu na prawdopodobne problemy z oświetleniem i renderingiem dużych odległości postanowiłem tego nie robić. Hala nigdy nie renderowałaby się w pełni ze względu na jej skalę. Perony byłyby zawsze ciemne, choć sufit byłby pełny źródeł światła. 2 godziny temu, PanNiedzwiadek napisał: (...) oraz poziom szczegółowości, gdyż wiele rzeczy dało się jeszcze uwzględnić nawet w obecnym wymiarze budowli. Hmm, ale co dokładniej? Wiem - schodów ani pochylni ruchomych nie ma. Byłyby zbyt strome (schody mają kąt 30 stopni), a też ciężko byłoby je zmieścić. Projekt nie jest zamknięty, więc fajnie byłoby też dostać jakieś propozycje co do ulepszeń Edytowane 5 maja 2018 przez TheMolkaPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bopke 359 Opublikowano 6 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2018 AD 5. W prawdziwości nie ma świeczek na podłodze TheMolkaPL, Peridot, bvcz i 3 innych 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uEqualirum Opublikowano 10 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2018 Ładne, ładne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wayneern 48 Opublikowano 20 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2018 Ładne. Można pomylić z Dworcem Warszawskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisSx 29 Opublikowano 12 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2018 W dniu 6.05.2018 o 20:45, bopke napisał: AD 5. W prawdziwości nie ma świeczek na podłodze Moze te swieczki symbolizuja ludzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 15 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2018 Jest wszystko, tylko brakuje jednej rzeczy. Weź użyj command_blocków i dodaj efekty zapachowe Myrlakusss i kerpson 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myrlakusss 14 Opublikowano 23 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2018 W dniu 15.06.2018 o 19:21, Rejszpat napisał: Jest wszystko, tylko brakuje jednej rzeczy. Weź użyj command_blocków i dodaj efekty zapachowe Przydało by się Rejszpat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi