Skocz do zawartości
  • 0

Kolorki na chacie

Xkula
 Udostępnij

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
4 minuty temu, pringles18 napisał:

przeciez to jest gradient a nie zwykle &a i sa to kolory niestandardowe

Też tak myślę, ale brałem pod uwagę, że skrin został zrobiony niewyraźnie i mógł zostać poddany jakimś filtrom.

Jeśli to co mówisz jest prawdą, to tylko mody do Minecrafta mogą wprowadzić dodatkowe kolory na czacie. Może to był serwer na modach. Żaden plugin nie może aż tak ingerować i żadnym pluginem nie jest w stanie się wprowadzić dodatkowych kolorów do czatu.

Możliwe też, że było to szybkie przejście z &a -> &9 -> &b, takie coś plugin mógłby wprowadzić, po kolei każda literka zmieniałaby barwę z tych trzech, na moje oko w tej kolejności.

Edytowane przez Patryk42341

• 0
1 minutę temu, Patryk42341 napisał:

Też tak myślę, ale brałem pod uwagę, że skrin został zrobiony niewyraźnie i mógł zostać poddany jakimś filtrom.

Jeśli to co mówisz jest prawdą, to tylko mody do Minecrafta mogą wprowadzić dodatkowe kolory na czacie. Może to był serwer na modach. Żaden plugin nie może aż tak ingerować i żadnym pluginem nie jest w stanie się wprowadzić dodatkowych kolorów do czatu.

Możliwe też, że było to szybkie przejście z &a -> &9 -> &b, takie coś plugin mógłby wprowadzić.

Nie wiem mi się wydaje że można bo np. kolor nazwy itemu możesz sobie wybrać customowy więc nie widze przeszkody aby można było na chacie

16 minut temu, Xkula napisał:

Hej, mam pytanie czy wie ktos jak zrobic takie kolorki w randze albo ogolnie?

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

jaka masz wersje skriptu i jakiego pluginu uzywasz do rang

• 0
1 minutę temu, pringles18 napisał:

Nie wiem mi się wydaje że można bo np. kolor nazwy itemu możesz sobie wybrać customowy więc nie widze przeszkody aby można było na chacie

jaka masz wersje skriptu i jakiego pluginu uzywasz do rang

Ja grałem do bodajże wersji 1.13.2 i były tylko te kolory co są tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! . Nie znam takiego koloru w Minecraftcie jak "customowy". Owszem za pomocą pluginu np. Rename można było zmieniać kolorki nazw itemów.

• 0
2 minuty temu, Patryk42341 napisał:

Ja grałem do bodajże wersji 1.13.2 i były tylko te kolory co są tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! . Nie znam takiego koloru w Minecraftcie jak "customowy". Owszem za pomocą pluginu np. Rename można było zmieniać kolorki nazw itemów.

Jeżeli mowa o customowych kolorach, są one dostępne od wersji 1.16 i graczom w tej wersji została udostępniona paleta HEX do użytku.

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Jeżeli mowa o customowych kolorach, są one dostępne od wersji 1.16 i graczom w tej wersji została udostępniona paleta HEX do użytku.

Jeśli tak wystarczy poznać jaki kod ma customowy kolor tej rangi np. &?. Reszta praw obowiązujących w Minecraftcie się nie zmieniła i nie zmieni, więc reszta po staremu, jest mnóstwo filmików w necie jak obsługiwać EssentialsChat i jak zrobić rangi w PermissionEx, czy GroupManager, wystarczy, że nasz pytający sam sprawdzi. Polecam filmiki TreektaTV 

• 0
9 godzin temu, Patryk42341 napisał:

Nie, brane prosto z gry na kompie, robione prtsc.

9 godzin temu, Kormic napisał:

od wersji 1.16 i graczom w tej wersji została udostępniona paleta HEX do użytku.

Własnie chce sie dowiedziec jak uzyskac taki kolor 😂

9 godzin temu, Kormic napisał:

Mógłbys rozwinac mysl? tzn. jak to zrobic, jak to dziala etc?

Nieaktywny

Łączę posty.

• 0

Mozna użyć pluginu "ChatColor" i użyć komendy /chatcolor (nick) #hex np #FFFFFF

Jednakże można to ustawić jedynie do gracza. Co do Essentials nie jestem pewny, czy da się tam użyć hexow, ale jeśli tak to spróbuj w group format użyć np. &#FFFFFF

Ah, a czy to nie jest prefix rangi? Jak tak, to można w Luckperms - /lp group (ranga) meta setprefix "&#FFFFFFModerator " 

Nieaktywny

Łączę posty.

• 0

na tej stronie sobie możesz sprawdzić hex Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! (np. #FFFFFF)
a jak chcesz osiągnąć identyczny efekt jak na screenie to jest strona, która pozwoli ci sprawdzić kolor konkretnego piksela na obrazku: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Jeśli korzystasz z EssentialsX w wersji chociaż Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, to możesz to zrobić normalnie w formatowaniu chatu. (config.yml, sekcja EssentialsChat)

• 0
function decimalToHexadecimal(number: number) :: string:
	return ("00" if {_number} <= 0, else ("FF")) if {_number} is not between 0 and 255
	return join (character at (mod((floor({_number} / 16)), 16) + 1) in "0123456789ABCDEF") and (character at ((mod({_number}, 16)) + 1) in "0123456789ABCDEF")
function gradient(input: string, startColor: numbers, endColor: numbers, wrapAmount: number = -1) :: string:
	set {_delta} to 180 / ({_wrapAmount} if {_wrapAmount} > 0, else (length of uncolored {_input}) - 1)
	set {_angle} to 90
	loop length of {_input} times:
		set {_character} to character at loop-value in {_input}
		if {_character} or (character at (loop-value - 1) in {_input}) is "§":
			if "abcdefklmnor0123456789" contains {_character}:
				set {_format} to (join {_format} and "&%{_character}%") if {_character} is not "r", else ("")
			continue
		set {_startColorProportion} to (0.5 * (sin({_angle}) + 1))
		set {_endColorProportion} to (0.5 * (sin({_angle} + 180) + 1))
		set {_output} to join {_output}, "<##%decimalToHexadecimal(({_startColor::1} * {_startColorProportion}) + ({_endColor::1} * {_endColorProportion}))%%decimalToHexadecimal(({_startColor::2} * {_startColorProportion}) + ({_endColor::2} * {_endColorProportion}))%%decimalToHexadecimal(({_startColor::3} * {_startColorProportion}) + ({_endColor::3} * {_endColorProportion}))%>", {_format} and {_character}
		add {_delta} to {_angle}
	return colored {_output}

on chat:
	if player has permission "moderator":
		replace all "{GROUP}" with formatted gradient(colored "&lMODERATOR", (0, 204, 0), (0, 255, 204)) in chat format