Skocz do zawartości

uReport - Ulepszony system zgłoszeń

Rekomendowane odpowiedzi

uReport!.png

- Ulepszony sytem zgłoszeń -

SKRYPT NIE JEST JUŻ WSPIERANY.

- Główne informacje -
Aktualna stała wersja bety: B1.4.1
Skrypt był tworzony przez dłuższy czas, nie jest perfekcyjny, dlatego wciąż będę go rozwijał. Jest to mój pierwszy tak duży projekt oraz tworzę go sam, więc proszę o wyrozumiałość.
Lista to-do znajduje się na TRELLO, ponieważ jest to jeden z wygodniejszych sposobów pokazywania, tego co jest w trakcie robienia, a co jest w planach. - Znajduje się tam również lista znanych mi błędów, więc przed napisaniem go w poście, upewnij się, czy nie znajduje się on przypadkiem na tej liście!

Pobieranie <

Nie jest to skomplikowane:

1. Wyłączamy serwer (ważne!);
  2. Pobieramy INSTALATOR;
  3. Wrzucamy plik do folderu ze skryptami;
  4. Włączamy serwer i czekamy;
  5. Voilà!

Instalator usunął się sam (jeżeli udało się poprawnie pobrać uReport), pliki: reports.yml, config.yml, messages.yml, json.sk (jeżeli nie posiadasz) stworzyły się same.

- UWAGA! -

uReport stara się automatycznie wykryć, czy posiadasz wszystkie wymagane dodatki, jeżeli ich nie posiadasz to uReport poinformuje Cię o tym i doda link do pobrania lub postara się pobrać go samemu, aczkolwiek, aby mógł to zrobić musisz upewnić się, że folder dodatku nazywa się identycznie jak dodatek, np. Skript, a nie Skript-v2.2

- Wymagania -

Skript2.2+

TuSKe, skUtilities, skQuery <najlepiej 3.21.4>, ProtocolLibjson.sk

uReport pobierze json.sk automatycznie, jeśli go nie posiadasz 

Przygotowałem dla Was paczkę powyższych skryptów i dodatków na serwer 1.8.8!

Jeżeli potrzebujesz Skript, skQuery na wersję 1.12.2 znajdziejsz ją u @knugi :)

Tutaj znajduje się skan mojej paczki na 1.8.8

- Testowane na -

Spigot 1.8.8 oraz 1.12.2 (localhost + VPS)
(1.8.8 -> Skript2.2-dev25, 1.12.2 -> Skript2.2-dev31c), TuSKe 1.8.2, skQuery 3.21.4, skUtilities 0.9.2, ProtocolLib 4.4.0, json.sk

Możesz sprawdzić informacje dotyczące wersji wpisując /ur info > potem kliknij na nożyczki

- Komendy -

Spoiler

/ur = /ureport - Główna komenda administratora. Po wpisaniu ukazuje się lista argumentów, do których admin ma aktualnie uprawnienia.

/report = /zglos - Główna komenda gracza. Po wpisaniu treści zgłoszenia otwiera się menu wyboru typu zgłoszenia. Do wyboru: Bug, Gracz, Inne

/myreports = /mojezgloszenia - Komenda dla gracza, która ukazuje jego wszystkie złożone zgłoszenia (oprócz usuniętych)

> Dokładne/Główne < (Zwróć uwagę, że możesz zastąpić polskie słowa angielskim odpowiednikiem, np. sprawdz = check)

/ur sprawdź <id> - Otwiera menu przeglądania zgłoszenia <można otworzyć menu klikając na tekst poniżej informacji o nowym zgłoszeniu>
/ur lista - Otwiera menu wszystkich zgłoszeń aktywnych (lub) nieaktywnych, jeżeli nie ma zgłoszeń aktywnych. (Można przełączać się strzałką pomiędzy listą aktywnych i nieaktywnych)
/ur info - Otwiera menu z głównymi informacjami dot. skryptu, wymagań i serwera.
/ur wyczyść (wszystkie/nieaktywne/aktywne) - Usuwa wszystkie zgłoszenia zależnie od wpisanego argumentu.
/ur dodatki (brakujące/lista) - Zależnie od wpisanego argumentu - pokazuje brakujące dodatki lub listę wymaganych dodatków (oraz) opcjonalnych.
/ur ustawienia - Otwiera menu, w którym możesz zmieniać ustawienia bez wchodzenia do configu :)

- Jak sprawdzić, czy jest dostępna aktualizacja? -
W konfiguracji można włączyć lub wyłączyć opcję, która sprawdza co 10 minut, czy jest dostępna aktualizacja. <można zmienić w configu>
Możesz sprawdzić dostępność komendą /ur update check

- Dodatki do uReport -

uMention.sk <Wejdź do gry, wpisz /ur update uMention i zaczekaj>
Dodaje on możliwość oznaczenia kogoś z dźwiękiem (przydatne do komunikacji admin <=> gracz)
Jeżeli gracz ma wyłączoną opcję wzmianki, wtedy komunikat nie będzie się wyświetlał.
Jak użyć? Wpisz nick gracza, który jest online, a zamieni się on na "@<nick>" z kolorem, który możesz zmienić w configu!

Do włączenia lub wyłączenia wzmianki służy komenda /wzmianka

podsyłajcie pomysły na dodatki, które dodałyby coś do uReport :)

- Objaśnienie działania wersji uReport -

Aktualnie uReport jest w fazie BETA, co oznacza, że posiada pewne niedociągnięcia, niedoskonałości, których nie zdołałem wychwycić.
Litera B na początku oznacza BETA, natomiast S - Stabilna.
Z czasem dodam opcję wyłącznia opcji "beta-testy", dzięki czemu będziecie powiadomieni tylko o nowych wersjach STABILNYCH.
Następnie idą cyferki, czyli np. 1.0 lub 0.0.1, itd.
po cyfrach MOŻE pojawić się litera np. a, b, itd. co oznacza bug-fixa, czyli szybką poprawę uciążliwego błędu.

Schemat wersji:
[B/S][0.0(.0)][a/b/*]

- Config.yml -

W configu możesz zmienić na własny użytek trochę opcji (z czas dodam więcej)

- Warto wiedzieć -
Niektóre pojęcia w configu mogą być niejasne, dlatego dodałem opcję edycji configu bez wchodzenia do niego! Wystarczy wpisać /ur ustawienia i wybrać opcję, którą chcesz zmienić! Każda opcja posiada opis.

- Messages.yml -
Ten plik jest cały dla Ciebie! Edytuj wiadomości jak chcesz, ale jeśli wiadomość zawiera {_ID} to w zmienionej wiadomości powinno to być również zawarte, lecz nie jest to wymagane. Niedługo postaram się dodać resztę wiadomości, które znajdują się w uReport <nie polecam ich edytować>

- Reports.yml -

W tym pliku znajdują się wszystkie nieusunięte zgłoszenia; aktywne i nieaktywne.
Można wyświetlić listę zgłoszeń wpisując    /ur lista   // Opcjonalnie: <aktywne/nieaktywne>

- Uprawnienia -
Wszystkie:

Spoiler

<UWAGA, możliwe, że nie wszystko zostało tutaj podane. Ta lista jest z daty opublikowania uReport w wersji BETA0.1, resztę znajdziesz w pliku config.yml!>

ur.myreports (Jeżeli możliwość używania komendy /myreports w configu jest wyłączona oraz opcja "używaj uprawnień do myreports" jest włączona wtedy to uprawnienie odpowiada za możliwość korzystania z /myreports, gdy jest wyłączone)
ur.* - Dostęp do wszystkiego co związane z uReport.
ur.command - Użycie komendy /ur
ur.check - Możliwość przejrzenia zgłoszenia

ur.report.* - Dostęp do wszystkich opcji zgłoszeń (wszystkie opcje)
ur.report.delete - Możliwość usunięcia zgłoszenia.
ur.report.close - Możliwość zamknięcia zgłoszenia.
ur.report.change-status - Możliwość zmiany statusu zgłoszenia.
ur.report.changelog - Wyświetlanie listy zmian od odstatniej aktualizacji

ur.report.teleport.* - Możliwość teleportacji (wszystkie opcje)
ur.report.teleport.zgloszony - Możliwość teleportacji do zgłoszonego
ur.report.teleport.zglaszajacy - Możliwość teleportacji do zgłaszającego
ur.report.teleport.lokalizacja - Możliwość teleportacji do lokalizacji zgłoszenia

ur.settings - Dostęp do menu oraz zmiany ustawień uReport
ur.info - Dostęp do komendy /ur info
ur.list - Dostęp do komendy /ur list
ur.notify - Wyświetlanie informacji o aktualizacji (po wejściu)

ur.addons.* - Dostęp do komendy /ur addons (wszystkie opcje)
ur.addons - Dostęp do komendy /ur addons
ur.addons.missing - Dostęp do komendy /ur addons missing
ur.addons.list - Dostęp do komendy /ur addons list

ur.clear.* - Dostęp do komendy /ur clear (wszystkie opcje)
ur.clear.all - Dostęp do komendy /ur clear all
ur.clear.aktywne - Możliwość wyczyszczenie aktywnych zgłoszeń
ur.clear.nieaktywne - Możliwość wyczyszczenia nieaktywnych zgłoszeń

ur.reload - Możliwość przeładowania skryptu i innych

ur.update.* - Dostęp do komendy /ur update (wszystkie opcje)
ur.update - Dostęp do komendy /ur update
ur.update.menu - Dostęp do menu pod /ur update
ur.update.uninstall - Możliwość całkowitego odinstalowania uReport.
ur.update.force-default - Dostęp do komendy /ur update force-default (resetowanie skryptu i plików do stanu fabrycznego)
ur.update.check - Możliwość sprawdzenia dostępności aktualizacji
ur.update.download - Możliwość pobrania aktualizacji (o ile auto-aktualizacja jest wyłączona w configu)
ur.update.config - Pobranie nowej wersji configu <stan fabryczny>
ur.update.messages - Pobranie nowej wersji wiadomości <stan fabryczny>
ur.update.uReport - Pobranie nowej wersji uReport <stan fabryczny>
ur.update.uMention - Pobranie (nowej) wersji uMention (dodatku do uReport) <stan fabryczny>

Domyślne nazwy uprawnień są zapisane w configu, przykład: <to co w nawiasie, można zmienić w cfg>

np. Uprawnienie na użycie komendy /ureport: ur.(command.ur)

Uprawnienie na zamknięcie tematu: ur.(close)
itd.

- Zdjęcia -

Spoiler

Screenshot (143).pngScreenshot (144).pngScreenshot (145).pngScreenshot (146).pngScreenshot (147).pngScreenshot (148).pngScreenshot (149).pngScreenshot (150).pngScreenshot (151).pngScreenshot (152).pngScreenshot (153).pngScreenshot (154).pngScreenshot (155).pngScreenshot (156).pngScreenshot (157).pngScreenshot (158).pngScreenshot (159).pngScreenshot (160).png

+ Jeszcze trochę zdjęć: +

Spoiler

Screenshot (161).pngScreenshot (162).pngScreenshot (163).pngScreenshot (164).pngScreenshot (165).pngScreenshot (166).pngScreenshot (167).pngScreenshot (168).pngScreenshot (169).png

^ SHADERY: Sildurs Vibrant Shaders v1.22 Extreme-VL ^

(link do shaderów jest wprost ze strony ów shaderów)

Podziękowania dla:
 @xAxee który pomógł mi z yamlem od skUtilities oraz @TakiJakTy za udostępnienie VPS'a do testów skryptu, dziękuję serdecznie :)

- Dodatkowe ważne informacje -

Od teraz funkcjonują logi! -> Wszystkie akcje będą zapisywane w pliku logi.yml, który zalecam w miarę często czyścić. Logi można wyłączyć w configu.

UWAGA! Propozycje/Błędy można zgłaszać do mnie na discorda na wiadomość prywatną: HeezQ#5665 lub w poście niżej

Ostatnio dodałem możliwość edytowania config.yml poprzez komendę /ur settings, gdzie każde ustawienie jest opisane!

Wszystkie opinie i propozycje piszcie poniżej, postaram się je dodać jak najszybiej w najbliższych aktualizacjach (które polecam włączyć i pobierać). Serdecznie proszę o wypisywanie błędów oraz możliwościach skrócenia kodu :)

Wasze propozycje oraz znane mi błędy znajdują się na TRELLO

Edytowane przez HeezQ
Ankieta
https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/

1 godzinę temu, DαrϰVεnuς napisał:

Czemu skrypt jest na dropboxie i czemu nie ma skanu? Boje się pobrać 😥

Nie bój sie pobierać ten skript jest mega fajny ja sam go polecam, i szacun dla @HeezQ za tyle poświęconego czasu.

https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224537

Godzinę temu, HeezQ napisał:

@DαrϰVεnuς @3meraldK Skan dodany, lecz nie rozumiem, co miałoby być w .sk :thonk:

różnie bywa

moje pytanie jest, czemu nie na pastebinie tylko na dropboxie? §2.2.2.4 panie adminie

https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224560

21 minut temu, boleknowak napisał:

różnie bywa

moje pytanie jest, czemu nie na pastebinie tylko na dropboxie? §2.2.2.4 panie adminie

force-download może? Po za tym, nie pastebin tylko code.skript.pl.
^^^ Tzn. klikasz i się pobiera. Nie rozumiem czemu macie z tym problem? Jak dla mnie to jest duże ułatwienie, niż kopiowanie tekstu, tworzenie nowego pliku, zmienienie nazwy na uReportInstaller.sk, wklejenie kodu i robienie reszty, skoro można pobrać plik, wrzucić do skryptów i gotowe. :thonk:

Cytat

§2.2.2.4 panie adminie

"Należy umieścić wszelkie długie skrypty i kody w serwisie code.skript.pl."
Wszystko co związane z pobieraniem od uReport, jest związne z serwisem code.skript.pl // Jest pobieranie z code.skript.pl. - tj. config, messages, uReport, itd.

@boleknowak Na Twoje życzenie usunąłem to z dropboxa i wstawiłem na code.skript.pl, aczkolwiek nie rozumiem, W JAKIM celu chcecie kod na code.skript.pl, zamiast gotowy plik.

Edytowane przez HeezQ
https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224565

7 godzin temu, HeezQ napisał:

@boleknowak Na Twoje życzenie usunąłem to z dropboxa i wstawiłem na code.skript.pl, aczkolwiek nie rozumiem, W JAKIM celu chcecie kod na code.skript.pl, zamiast gotowy plik.

A w takim celu jest regulamin, aby go przestrzegać, a dwa, że chciałbym móc zobaczyć kod nie pobierając pliku dodatkowo bez skanu, a jak boleknowak napisał, różnie bywa, moderator też użytkownik nie ma sensu na ślepo mu wierzyć

A to co wstawiłeś https://code.skript.pl/65GsxjH7/raw

Moim zdaniem jest to obejście regulaminu, ponieważ chcąc uniknąć zagrożenia wolałbym, aby żaden plik, który nie został przeze mnie sprawdzony, nie był pobierany

Edytowane przez DαrϰVεnuς
https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224580

14 godzin temu, DαrϰVεnuς napisał:

A w takim celu jest regulamin, aby go przestrzegać, a dwa, że chciałbym móc zobaczyć kod nie pobierając pliku dodatkowo bez skanu, a jak boleknowak napisał, różnie bywa, moderator też użytkownik nie ma sensu na ślepo mu wierzyć

A to co wstawiłeś https://code.skript.pl/65GsxjH7/raw

Moim zdaniem jest to obejście regulaminu, ponieważ chcąc uniknąć zagrożenia wolałbym, aby żaden plik, który nie został przeze mnie sprawdzony, nie był pobierany

Niestety, ale chyba nie rozumiesz co się dzieje dzięki instalatorowi. Pomaga on w rozpoczęciu procesu pierwszej instalacji, przy czym poprawnie instaluje wszystkie pliki itd. bez instalatora, skrypt mógłby (teraz) nie działać. Po za tym, co mógłby zrobić plik .sk z Twoim serwerem? :thonk: Może usunie od razu folder /plugins? :lulkappa:

Jeżeli nie podoba Ci się pobranie przez instalator, to po prostu nie korzystaj ze skryptu.

Edytowane przez HeezQ
https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224598

9 godzin temu, HeezQ napisał:

Niestety, ale chyba nie rozumiesz co się dzieje dzięki instalatorowi. Pomaga on w rozpoczęciu procesu pierwszej instalacji, przy czym poprawnie instaluje wszystkie pliki itd. bez instalatora, skrypt mógłby (teraz) nie działać. Po za tym, co mógłby zrobić plik .sk z Twoim serwerem? :thonk: Może usunie od razu folder /plugins? :lulkappa:

Jeżeli nie podoba Ci się pobranie przez instalator, to po prostu nie korzystaj ze skryptu.

Mi się nic nie może stać z serwerem, bo go nie mam. Ale z pewnej strony ujmując kwestie bezpieczeństwa, to taki skrypt jest niebezpieczny, skoro może pobrać plik, o którym nie wiem. Dla twojej informacji, nie problem jest zainfekować plik wirusem ;)

https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224624

Spoiler

if skutil file "plugins/skUtilities/config.yml" exists:
    send "&7[&cuR&7] &aWykrylem plik instalacyjny uReport!" to console
    wait 0.5 seconds
    send "&7[&cuR&7] &aRozpoczynam instalacje uReport." to console
    wait 0.3 seconds
    send " " to console
    skutil download file from "https://code.skript.pl/4wDBpSv6/raw" to file "{@rep}"
    send "&7[&cuR&7] &aPobralem skrypt uReport" to console
    if skutil file "{@rep}" exists:
        set {uReport::installer} to script
        set {uReport::installed} to true
        send "&7[&cuR&7] &aWszystko pobralo sie poprawnie!" to console
        wait 1 tick
        execute console command "sk reload uReport"
    else:
        send " " to console
        send "&7[&c!&7] &cUWAGA! uReport nie pobral sie poprawnie!" to console
        send "&7[&c!&7] &cZrestartuj serwer i sprobuj ponownie!" to console
    stop
send "&7[&c!&7] &cNie posiadasz wymaganego dodatku skUtilities!" to console
  • Niepotrzebnie spowalniasz działanie skryptu używając wait, gdzie nie jest to wymagane - "wait 1 tick" pozostaw, bo poprzednio skrypt został pobrany, więc przy natychmiastowej ingerencji może się zbugować #Skript.
  • Przed fragmentem "if skutil file "{@rep}" exists:" warto również uwzględnić "wait 1 tick".
  • "send " " to console" zbędne.
Spoiler

if skutil yaml value "cfg.inne.uzywaj-kolorow-online" from file uGetPath() is true:
                        if {_zgl} is online:
                            set {_znak1} to "&a"
                        else:
                            set {_znak1} to "&c"
                        if {_z} is online:
                            set {_znak2} to "&a"
                        else:
                            set {_znak2} to "&c"
                        if {_zamy} is online:
                            set {_znak3} to "&a"
                        else:
                            set {_znak3} to "&c"
                    else:
                        set {_znak1} to "&c"
                        set {_znak2} to "&c"
                        set {_znak3} to "&c"

Tego typu fragmenty możesz skrócić w ten sposób:

set {_znak1} to "&c"
set {_znak2} to "&c"
set {_znak3} to "&c"
if skutil yaml value "cfg.inne.uzywaj-kolorow-online" from file uGetPath() is true:
    if {_zgl} is online:
        set {_znak1} to "&a"
    if {_z} is online:
        set {_znak2} to "&a"
    if {_zamy} is online:
        set {_znak3} to "&a"

https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224636

2 godziny temu, _Of3k napisał:
  Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość

Uwzględnie :) Dzięki za opinię // Gotowe, wypuściłem nową wersję ;)

Edytowane przez HeezQ
https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224644

Miałem okazję zobaczyć co ten skrypt robi. I jestem pod wrażeniem.

Na początku było parę problemów, skontaktowałem się z autorem skrypta, zostało to trochę poprawione, udało mi się zobaczyć co ten skrypt w rzeczywistości potrafi i jestem skory przyznać GRATULACJE!

To co @HeezQ Challange Accept? :D Nie wiesz o co chodzi? Chodzi o pieniądze. Ale ja skryptów nie piszę za pieniądze to dowiesz się o co mi chodzi jak napiszesz na priv.

Jeszcze dużo roboty przed nim, żeby doprowadzić go do perfekcji, ale za tak wielki projekt skrypt należy się ten plusik i pozytywny komentarz.

Idziesz gościu w dobrym kierunku. Prawie wszystko przemyślane. Napisałem prawie gdyż wiesz o co mi chodzi. Cały czas pobierasz dane z YML, co nie jest dobrą techniką na stan działania serwera. Kiedyś robiłem pomiary YAML vs Database, to database wyszło lepiej.  Tutaj masz również lekturę na ten temat.

Ale gdy już przeszło do testów skryptu:

Spoiler

+ dużo rzeczy jest zabezpieczonych, śmiałbym powiedzieć, że nawet wszystkie. Ale mówię "Wszystko jest można" więc i te zabezpieczenia się przejdzie :/ Ale komu by się chciało bugować skrypt :D 

+ ładne przemieszczenie pomiędzy GUI, nawet zielony w temacie moderacji będzie potrafił się tym obsłużyć.

+ bogaty config

+ zmiana wysyłanych wiadomości

+ możliwość edycji configu przez grę

A teraz może trochę wad:

Spoiler

-  Możliwość zmiany autora w configu (Dlaczego? Przecież ty jesteś autorem, a umożliwiasz w prosty sposób robienie "autorskich skryptów")

- Jak wyżej pisałem, pobieranie cały czas z YML.

- I jeszcze kilka mniejszych, np te zwracanie czwórki zamiast trójki (zmiana patha, która btw jest taka sama).

Nie podoba mi się również, że config znajduje się w /plugins/Skript/scripts/uReport/.  Powinno być w: /plugins/uReport/ :) 

Skrypt jest oryginalny i ciekawy. Oddaję pałeczkę i daję 8/10. Życzę powodzenia 😺

Pozdrawiam #Knugi 

https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224795

16 godzin temu, knugi napisał:

Miałem okazję zobaczyć co ten skrypt robi. I jestem pod wrażeniem.

Na początku było parę problemów, skontaktowałem się z autorem skrypta, zostało to trochę poprawione, udało mi się zobaczyć co ten skrypt w rzeczywistości potrafi i jestem skory przyznać GRATULACJE!

To co @HeezQ Challange Accept? :D Nie wiesz o co chodzi? Chodzi o pieniądze. Ale ja skryptów nie piszę za pieniądze to dowiesz się o co mi chodzi jak napiszesz na priv.

Jeszcze dużo roboty przed nim, żeby doprowadzić go do perfekcji, ale za tak wielki projekt skrypt należy się ten plusik i pozytywny komentarz.

Idziesz gościu w dobrym kierunku. Prawie wszystko przemyślane. Napisałem prawie gdyż wiesz o co mi chodzi. Cały czas pobierasz dane z YML, co nie jest dobrą techniką na stan działania serwera. Kiedyś robiłem pomiary YAML vs Database, to database wyszło lepiej.  Tutaj masz również lekturę na ten temat.

Ale gdy już przeszło do testów skryptu:

Pokaż ukrytą zawartość

A teraz może trochę wad:

Pokaż ukrytą zawartość

Nie podoba mi się również, że config znajduje się w /plugins/Skript/scripts/uReport/.  Powinno być w: /plugins/uReport/ :) 

Skrypt jest oryginalny i ciekawy. Oddaję pałeczkę i daję 8/10. Życzę powodzenia 😺

Pozdrawiam #Knugi 

Bardzo dziękuję za miły odzew, na pewno poprawię minusy oraz będę dążył do ulepszenia skryptu do teoretycznej "perfekcji" :)

https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224802

Nie wiem jak ci sie chciało 😮 Wow
Ogólnie większych błędów nie wykryłem, ogólnie same plusy :D

Spoiler

Tylko np sprawdzanie czy gracz jest opem i w else sprawdzanie czy gracz ma dane uprawnienie, ale to drobiazg. I kilka mniejszych błędów.

Gratuluje tak dobrego pomysłu i nawet dobrego wykonania :D.
9/10 Powodzenia! ;) 

https://skript.pl/temat/34938-ureport-ulepszony-system-zg%C5%82osze%C5%84/#findComment-224816

• 2 tygodnie później...
  • HeezQ zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...