yooniks 347 Opublikowano 16 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2019 (edytowane) Szukasz dobrego programisty, z doświadczeniem w tworzeniu pluginów i nie tylko? Dobrze trafiłeś, od ponad 4 lat zajmuje się programowaniem w języku java (oraz tworzeniem pluginów) i od długiego czasu interesuje się ogólnie programowaniem, różne wzorce projektowe, clean code itp. Troche o mnie Jestem dość młody, programować zacząłem ponad 4 lata temu. Już od dawna interesowało mnie programowanie, a gdy wróciłem do gry w minecrafta zaciekawiły mnie pluginy i tak się zaczęła moja przygoda z programowaniem. Mój płatny, bardzo dobrze znany plugin na ochronę serwera minecraft: (był na spigotmc z ponad 300 zakupami, ale dostałem bana) Spoiler Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Płatność - paypal lub przelew bankowy (na początku płacisz zaliczkę - 1/4 ceny pluginu - na "zachętę" i abym w trakcie robienia pluginu nie uslyszał, że jednak go nie chcesz, a moja robota pójdzie na marne (i kasy nie dostane) Możliwości Dowolny plugin na twój serwer spigot, bungee (proxy), sponge Wykonanie rest-api do każdego z pluginów Wykonanie api dla innych pluginów (typu możliwość pobrania coinsow) Wsparcie dla skripta i placeholderapi, np. pobieranie coinsow w skripcie za pomocą zmiennej ℅coins℅ Wykonanie prostej stronki opierającej się na pluginie (np.weryfikacja antybot poprzez klikanie na przycisk z nickiem) Edycja/kontynuacja innego pluginu, np. dodanie funkcjonalności (np. dodanie questu/zadania do pluginu na questy), poprawa bugów, usuwanie backdora, wydajności itd Współpraca - podejmę współpracę z serwerem z MIN. liczbą 100 osób w godzinach szczytu (np. po starcie serwera) za ℅ z serwera. Sprzedanie aktualnie zrobionego pluginu (np. plugin pod lobby z dodatkami typu fly, particlesy, animowane gui serwerow, chowanie i ukrywanie graczy, tablista, sidebar, chat itp), auth z logowaniem premek - po niższej cenie. Czego możesz się ode mnie spodziewać? Dojrzałe i profesjonalne podejście Szybki i miły support (prawie 24/7) (Po skończeniu zlecenia) Dodanie kilku innych funkcjonalności za drobną opłatą (lub nawet za darmo, zależy) Darmowa poprawa bugów (w jak najszybszym czasie) i usuwanie funkcji Możliwość przetestowania pluginu na serwerze testowym (jeżeli uznam, że jest to potrzebne - bez sensu kupywać testowy serwer dla jakiegoś małego pluginu, moge podrzucić ssy lub nawet nagranie gdy plugin jest mniejszy) Czysty i przejrzysty kod, z łatwą dalszą kontynuacją. Czego od ciebie oczekuję? Zdecydowanie i przemyślane decyzje (w środku robienia pluginu nie chce słyszeć o tym, że wszystko ma jednak całkiem inaczej działać) Dobrze opisane projekty - nie każ mi się ścigać o szczegóły! Jeżeli mi nie napiszesz o wszystkim czego chcesz, to tego nie zrobię. Przyzwoita aktywność (kontakt) Przykładowe projekty: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Kontakt: discord: yooniks#0289 e-mail: [email protected] lub tutaj w wiadomosci prywatnej Edytowane 11 stycznia 2020 przez yooniks Zamykam zgodnie z regulaminem lokalnym. Notatka dodana przez TakiJakTy LloydPL, xAxee, Queito i 2 innych 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 532 Opublikowano 16 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2019 Toolsy pod bungeecorda. Da radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 17 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2019 W dniu 16.01.2019 o 11:10, HotAngel2K17 napisał: Toolsy pod bungeecorda. Da radę ? Zależy co w takich toolsach miałoby być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 532 Opublikowano 17 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2019 Godzinę temu, yooniks napisał: Zależy co w takich toolsach miałoby być wszystko co w podstawowym core np. na mediumhc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g1224326 2 Opublikowano 17 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2019 nie polecam, no chyba że checie mieć pluginy z błędami pokroju - gracze widzą wiadomości helpop X-D. Nie wspominająć o beznadziejnej optymalizacji, o ile w ogóle takowa występuje u tego ''programisty'' od 7 boleści. Osoba jest również znana z ''crashowania'' serwerów i wyłudzania pieniędzy za ''zabezpieczenia'' które polegają tylko na tym, że przestaje atakować. Stanowczo NIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 17 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, g1224326 napisał: nie polecam, no chyba że checie mieć pluginy z błędami pokroju - gracze widzą wiadomości helpop X-D. Nie wspominająć o beznadziejnej optymalizacji, o ile w ogóle takowa występuje u tego ''programisty'' od 7 boleści. Osoba jest również znana z ''crashowania'' serwerów i wyłudzania pieniędzy za ''zabezpieczenia'' które polegają tylko na tym, że przestaje atakować. Stanowczo NIE. Cytat nie polecam, no chyba że checie mieć pluginy z błędami pokroju - gracze widzą wiadomości helpop X-D Chodzi ci o plugin, który wykonałem pod współpracę z JORDIIM, wtedy dopiero zaczynałem z programowaniem, a sam jordii wiedział na co się piszę - dlatego pisałem za darmo - mogłem się rozwijać, a moje pluginy testowały setki graczy - chyba nie musze przypominać, że było to dwa lata temu? Cytat Nie wspominająć o beznadziejnej optymalizacji, o ile w ogóle takowa występuje u tego ''programisty'' od 7 boleści. Przecież mam githuba, napisz mi co takiego jest niewydajnego w tych projektach, poza tym moi klienci są zadowoleni, a ci co trochę ogarniają programowanie mówią, że kod wygląda bardzo czysto, a nawet niektórzy robią dodatki do tych pluginów - np. w corze sobie dodają do sidebara aktualną arene itd. - każdy bug staram się jak najszybciej poprawić, a plugin można przetestować przed całkowitą zapłatą. Żaden z klientów nie skarżył się na lagi, w pluginach staram się o jak najwydajniejsze rozwiązania. Cytat Osoba jest również znana z ''crashowania'' serwerów i wyłudzania pieniędzy za ''zabezpieczenia'' które polegają tylko na tym, że przestaje atakować. Stanowczo NIE. Nie crashuje serwerów dla zabawy, ew. testuje zabezpieczenia, nie wyłudzam żadnych pieniędzy, ani nie każę nikomu kupować moich fixów, osoby same się do mnie zgłaszają. Poproszę jakiś dowodzik, a nie piszesz byle co. To że twoje i twoich kolegów umiejętności mam w jednym palcu nie znaczy, że musisz od razu tworzyć fake'owe konto i komentować mi wątek bez żadnych dowodów, mógłbyś się chociaż wysilić i napisać mi coś o którymś projekcie na githuba (nawet jakimś starym, nie pogniewałbym się) - a tu zero, pustka =( Cytat Osoba jest również znana z ''crashowania'' serwerów i wyłudzania pieniędzy za ''zabezpieczenia'' które polegają tylko na tym, że przestaje atakować. Stanowczo NIE. No tak się składa, że niedługo wypuszczam publiczne fixy pod serwery proxy (bungee itd) jak i te docelowe (spigot itd) - bungee będzie zabezpieczone, a z serwerem głownym mam nadzieję, że wiekszość exploitów będzie blokować, a osoby na których taki atak został przeprowadzony i ominął zabezpieczenia - chętnie zaproszę na discorda, podeśle mi logi, a ja zajme sie fixem za DARMO. Edytowane 17 stycznia 2019 przez yooniks LloydPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g1224326 2 Opublikowano 18 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2019 nie nie nie, z Jordim miales wspolprace polegajaca na tym ze gdy nie bedzie bugow dostaniesz zaplate, i na to sie zgodziles, niestety nie wyszlo, bo bugi byly i to podstawowe tak jak wyzej juz wspominalem. Ale skoro mialo byc wedlug twojej wersji wydarzen, to dlaczego potem pisales mu zeby Ci w koncu zaplacil, albo spamiles ze jest oszustem bo Ci nie zaplacil za prace? hm? ale dobra wiemy jak bylo. I nie, to nie wyglada tak. Wbijasz na serwer, crashuejsz, i pytasz sie czy zabezpieczyc, przewaznie ludzie kupuja, a jak nie to crashujesz dalej co do twoich publicznych fixow, na wlasne bezpieczenstwo bym z nich nawet nie korzystal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 20 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2019 (edytowane) W dniu 18.01.2019 o 22:46, g1224326 napisał: nie nie nie, z Jordim miales wspolprace polegajaca na tym ze gdy nie bedzie bugow dostaniesz zaplate, i na to sie zgodziles, niestety nie wyszlo, bo bugi byly i to podstawowe tak jak wyzej juz wspominalem. Ale skoro mialo byc wedlug twojej wersji wydarzen, to dlaczego potem pisales mu zeby Ci w koncu zaplacil, albo spamiles ze jest oszustem bo Ci nie zaplacil za prace? hm? ale dobra wiemy jak bylo. I nie, to nie wyglada tak. Wbijasz na serwer, crashuejsz, i pytasz sie czy zabezpieczyc, przewaznie ludzie kupuja, a jak nie to crashujesz dalej co do twoich publicznych fixow, na wlasne bezpieczenstwo bym z nich nawet nie korzystal. To co piszesz jest zalosne XD piszesz mi o serwerze z ktorym wspolpracowalem 2 lata temu, i sam lepiej wiem co pisalem za inne pliki mial mi placic, poza tym wlasnie na nich wystartowal, tylko lekko je zedytowal ktos inny, a ja sam odszedlem bo nie mialem juz czasu na ten serwer w dodatku piszac za free. Cytat I nie, to nie wyglada tak. Wbijasz na serwer, crashuejsz, i pytasz sie czy zabezpieczyc, przewaznie ludzie kupuja, a jak nie to crashujesz dalej co do twoich publicznych fixow, na wlasne bezpieczenstwo bym z nich nawet nie korzystal. no takie oskarzenia bez zadnych dowodow sa zalosne, to ze ktos mnie poleca na serwerze nie znaczy, ze to ja crashuje. duzo osob (glownie korzystajacych z moich exploitow) pisze do mnie ze zalatwilo mi klienta, m.in za to ze robie im znizki na te exploity lub daje cos za free. Uwierz ze nie mam czasu wchodzic na kazdy serwer i pisac czy chca zakupic fixa, tymbardziej ze teraz zajmuje sie swoim serwerem Poza tym odbiegasz calkowicie od tematu - moje umiejetnosci sie poprawili w te 2 lata, wg. mnie nauczyłem się dość sporo i do teraz jakoś nikt mi nie zhejtował nowego projektu na githubie, a jedynie pisze o jordiim z ktorym wspolpracowalem bardzo dawno XD wgl nie rozumiem czemu wspominasz o 'crashowaniu', co to ma do tematu? Edytowane 20 stycznia 2019 przez yooniks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delcio 0 Opublikowano 8 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2019 Witam, czy była by możliwość podjęcia współpracy czy tylko zlecenie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 10 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2019 W dniu 8.02.2019 o 21:53, Delcio napisał: Witam, czy była by możliwość podjęcia współpracy czy tylko zlecenie?? Niestety tylko zlecenie, chyba, że oferta jest naprawdę interesująca, możesz napisać prywatną wiadomość na discordzie lub tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdddddzzzzzzzz 0 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 A ma pan dokument ukączenia technikum/studiów na profilu informatycznym że się nazywasz "programistą" ? Przywracam. Notatka dodana przez Ixidi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 532 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 (edytowane) 31 minut temu, xdddddzzzzzzzz napisał: A ma pan dokument ukączenia technikum/studiów na profilu informatycznym że się nazywasz "programistą" ? 3/4 programistów młodych, nie ma takiego ukończenia, a jednak są jednymi z lepszych, więc jak nie masz się czego doczepić to za przeproszeniem wypi****j Edytowane 16 kwietnia 2019 przez HotAngel2K17 maxcom1, yooniks i gnomq 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 18 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 16.04.2019 o 14:18, xdddddzzzzzzzz napisał: A ma pan dokument ukączenia technikum/studiów na profilu informatycznym że się nazywasz "programistą" ? tak jak napisał kolega wyżej a ty masz chociaz dokument ukończenia szkoły podstawowej? po twojej ortografii jestem trochę zmieszany;/ programistą mogę nazywać się nawet jak zrobię prosty program hello world.. już więcej w domu się nauczę o programowaniu niż w tym technikum na informatyce - uwierz ze z programowania nic tam nie ma, a word mi do życia nie jest potrzebny XD Jestem aktualnie na takim profilu i za ciekawie to tu nie jest, jeżeli pada słowo programowanie to każdy jest od razu przerażony Edytowane 13 września 2019 przez yooniks gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HureQ 0 Opublikowano 7 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2019 Nie działa kontakt discord! Napisz na ten mail: [email protected] Łączę posty Notatka dodana przez Szifter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiereczekk 0 Opublikowano 22 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2019 Jestem zainteresowany zamówieniem paru plugin-ów odpisz na discordzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooniks 347 Opublikowano 26 czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2019 Jeżeli jesteście zainteresowani, a nie mam czasu odpisać na discordzie to zapraszam tutaj do prywatnej wiadomości lub e-mail [email protected] - wtedy nawet na telefonie moge odpisać. Miałem małą przerwę ze zleceniami, ale już wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talarek 8 Opublikowano 26 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2019 (edytowane) Polecam serdecznie! Pluginy są wykonane z dużą dbałością oraz wszystko czego chcemy to yooniks bez problemu potrafi dodać. W dodatku ceny są przystępne i widać, że zna się na rzeczy :). Edytowane 26 czerwca 2019 przez Talarek yooniks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deusowy_yt 2 Opublikowano 26 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2019 (edytowane) @g1224326 "co do twoich publicznych fixow, na wlasne bezpieczenstwo bym z nich nawet nie korzystal." Dlaczego? Ja kupilem od Niego juz dawno temu i nic sie z serwerem nie dzieje. Po wgraniu jego silnikow tps'y skoczyly mi do gory wiec jaki masz problem? Nie wiem czy znasz taka osobe jak Unix, ale probowal crashy na moim serwerze gdzie akurat mialem jego fixy, a serwer nawet nie zostal ruszony wiec jesli nie masz dowodow to nie [ciach] glupot. Ile razy cos od niego kupilem i dostawalem na czas plugin, a placilem mu calosc, a nie jakies 1/4 ceny bo to dla mnie nie ma sensu, albo jest uczciwy i napisze projekt albo nie. Fakt faktem, ze cos tam nagrywal z crashowania, ale takich filmow jest moze 2, a na kanale unix'a jest ich masa Wiec co ty typie piszesz o wyludzaniu? Nie znam go tak dobrze i nie wiem tez co sie dzialo kilka lat temu, ale ja do niego nic nie mam. Masz bol [ciach] bo kupiles mcguard'a za 100zl, ktory nic nie blokuje i dodatkowo ma backdoory bo easy zapomnial usunac. Edytowane 5 sierpnia 2019 przez BrixNW Usuwam przekleństwa. Notatka dodana przez Briks yooniks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 532 Opublikowano 12 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2019 Ogółem nie kupywałem nic u niego, ale widać nawet po odpowiedziach lub swoich projektach, że zna się na tym co robi, w skrócie polecam yooniks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 18 września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 września 2019 (edytowane) W dniu 12.07.2019 o 16:20, HotAngel2K17 napisał: Ogółem nie kupywałem nic u niego, ale widać nawet po odpowiedziach lub swoich projektach, że zna się na tym co robi, w skrócie polecam Skoro nie kupowałeś to nie wiesz co oferuje i jak podchodzi do pracy, więc nie komnetuj Odkop tygodnia, nie mogę z tego typa, dajcie ostrzeżenie, bo po prostu jak patrze na takie posty to mnie dopada irytacja po całej linii Edytowane 18 września 2019 przez DαrϰVεnuς Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi