Skocz do zawartości

pSORT BETA - Twój serwerowy wyznacznik zaufania, przywilej oraz oszustwa graczy. Project pAN

Rekomendowane odpowiedzi

WTmMzhs.png

YDSDiiq.png

Cześć! :) Jest to mój drugi skrypt. pSORT w swoim kodzie ma już bardziej zaawansowane zmienne z wartością zwrotną (inventory, boolean itd.). Mam nadzieję, że Ci się spodoba.

Skrypt pSORT jest dostępny w wersji BETA:

edit 2018-07-17 20:43 -> Zmieniono kolejność w kodzie.

edit 2018-07-17 21:13 -> Poprawiono prezentację.

Wymagania: Skript (najlepiej 2.2-dev31c), SkQuery, WildSkript, Skellet, SkRayFall. Jak o czymś zapomniałem można pisać ;)

Discord projektu pAN:

https://discord.gg/xxCwPb2

Edytowane przez pandax

Skrypt pomocny, lecz tak jak @up, prezentacja nie jest za ciekawa ;/

Edytowane przez MasteriZiomaX

Skrypt dosc fajny iwg tylko dodaj jakas permisje/grupe w zmiennej do ktorych osob ma byc wysyłana ta wiadomość

A i prezentację mozna by poprawic :D

Skrypt jest naprawdę fajny i pomocny dla administracji. Będę go używał.

Edytowane przez Zax3_

Dziękuje za wszystkie komentarze! :) Przypominam @Zax3_ @xAxee @MasteriZiomaX @Reedzev_, że skrypt jest obecnie w wersji BETA. pSORT w pełnej wersji będzie bardziej zaawansowany.

Instalator już działa. <--------

Edytowane przez pandax

Skrypt nieprzydatny, lepszy jest sprawdzony sk/pl na warny które stopniują kary i to wystarcza więc admin może mieć gdzieś co dany gracz robi bo da warna, a algorytm doda mu punkt i nałoży odpowiednią karę + punkty się przedawniają więc kary są za ostatnie przewinienia a nie całościowe. Do tego nie wiem w jakiej sytuacji admin miałby się zastanawiać jaką dać komu kare bo dobre serwery mają taryfikatory, a dobrzy gracze dla których możnaby ugiąć zasady są raczej znani administracji.

do tego skrypt jest napisany najgorzej na świecie, do zapisu zmiennych, funkcji itd. stosuje się camelCase a nie to...

{pANpSORTFORCONTFORREMOVEPOINTS::%player%}
function pANpSORTREPORTMESSAGE

co to ma być!? tego się czytać nie da zważając na kogoś kto chciałby ocenić kod

skrypt robi spam u adminów przy większej ilości graczy

l

oop 2 times:
    send "" to all ops
send "&4^ &fZachowanie &f&l⋙ &cGracz &4%{_pREPgraczReportPlayer}% &czostał zgłoszony przez &f%{_pREPgracz}%&c." to all ops
send " &cPowód: &f%{_pREPreportPowod}%&c." to all ops
{pANpSORTCHECKNOIN::CHECK::%{_pREPgraczReportPlayer}%} < 3:
    send "&2^ &aAdministracja nie przyglądała się graczowi &2%{_pREPgraczReportPlayer}%&a (%{pANpSORTCHECKNOIN::CHECK::%{_pREPgraczReportPlayer}%}%)." to all ops
    send " &aIstnieje duże prawdopodobieństwo, że gracz &f%{_pREPgracz}%&a się pomylił. Aby to potwierdzić, obserwuj zachowanie gracza &2%{_pREPgraczReportPlayer}%" to all ops
else:
    send "&4^ &cAdministracja się często przyglądała graczowi &4%{_pREPgraczReportPlayer}%&c (%{pANpSORTCHECKNOIN::CHECK::%{_pREPgraczReportPlayer}%}%)." to all ops
    send " &cIstnieje duże prawdopodobieństwo, że zgłoszenie gracza &f%{_pREPgracz}% &cjest prawidłowe. Aby to potwierdzić, obserwuj zachowanie gracza %{_pREPgraczReportPlayer}%" to all ops
    send "&4^ &cChcesz wysłać moderatorów/helperów na obserwacje gracza &4%{_pREPgraczReportPlayer}%&c? Wpisz komendę /psort obserwacja %{_pREPgraczReportPlayer}%" to all ops
loop 2 times:
    send "" to all ops set {pANpSORTCHECKPATROL::CHECK} to true
set {pANpSORTREPORTCHECK::CHECK::%{_pREPgracz}%::%{_pREPgraczReportPlayer}%} to true

tego jest więcej ;_;

bez sensu funkcjie

function pANpSORTCHATHACKEROPSCHECKONE(pREPgracz: player):  #po luj arg gracza???
    add 1 to {pANpSORTCHATHACKEROPSPOSSIBLEAI::CHECK} #ty tylko dodajesz do zmiennej cmn ;_;
    stop   #po luj ten stop

useless funkcje

function pANpSORTCHECKWIADOMOSCPRZEKLENSTWO(pREPgracz: player) :: boolean:
    if {pANpSORTWIADOMOSCPRZEKLENSTWO::%{_pREPgracz}%} is true: #funkcjia do odczytania booleana?
        return true
    else: #else nie potrzebne
        return false

nie ma czym się chwalić że robisz jakieś funkcje jeśli je wkładasz do skryptu byle by były, one są do skracania kodu gdy się jakieś długie fragmenty powtarzają a nie bez sensu rejestrujesz jakiś szajs

function pANpSORTBANCOMMAND(gracz: player):
    send "" to all ops
    send "&3^ &bCzy został ZBANOWANY jakiś gracz ~ 10 sekund temu?" to all ops
    send "&bUsun jemu punkty. Zlekceważenie tego procesu" to all ops
    send "&bskutkuje błędnymi wynikami w systemie." to all ops
    send "&3^ &bDodaj go komendą &3/psort ban (nazwa zbanowanego gracza)" to all ops
    send "" to all ops
    stop

o tym mówiłem, zwykły plugin na warny ma to od razu a ty każesz to robić ręcznie co nie ma sensu

podsumowując, 0/10

Edytowane przez nicku1
Nicku

Dodaje code.

Notatka dodana przez Nicku

Popieram słowa wyżej, ale dodam jeszcze, że używasz wydarzenia 'on chat' 18347 razy, co jest naprawdę nieczytelne. :(

Połowa kodu zbędna, drugiej połowy nie da się przeczytać.

0/10

Godzinę temu, LloydPL napisał:

do tego skrypt jest napisany najgorzej na świecie, do zapisu zmiennych, funkcji itd. stosuje się camelCase a nie to...
{pANpSORTFORCONTFORREMOVEPOINTS::%player%}
function pANpSORTREPORTMESSAGE
co to ma być!? tego się czytać nie da zważając na kogoś kto chciałby ocenić kod 

Moja decyzja dot. zastosowanych nazw zmiennych i funkcji ma ograniczyć tworzenie plagiatów i @LloydPL nawet nie mów, że to nie działa.

Cytat

skrypt robi spam u adminów przy większej ilości graczy

loop 2 times:
    send "" to all ops
send "&4^ &fZachowanie &f&l⋙ &cGracz &4%{_pREPgraczReportPlayer}% &czostał zgłoszony przez &f%{_pREPgracz}%&c." to all ops
send " &cPowód: &f%{_pREPreportPowod}%&c." to all ops
{pANpSORTCHECKNOIN::CHECK::%{_pREPgraczReportPlayer}%} < 3:
    send "&2^ &aAdministracja nie przyglądała się graczowi &2%{_pREPgraczReportPlayer}%&a (%{pANpSORTCHECKNOIN::CHECK::%{_pREPgraczReportPlayer}%}%)." to all ops
    send " &aIstnieje duże prawdopodobieństwo, że gracz &f%{_pREPgracz}%&a się pomylił. Aby to potwierdzić, obserwuj zachowanie gracza &2%{_pREPgraczReportPlayer}%" to all ops
else:
    send "&4^ &cAdministracja się często przyglądała graczowi &4%{_pREPgraczReportPlayer}%&c (%{pANpSORTCHECKNOIN::CHECK::%{_pREPgraczReportPlayer}%}%)." to all ops
    send " &cIstnieje duże prawdopodobieństwo, że zgłoszenie gracza &f%{_pREPgracz}% &cjest prawidłowe. Aby to potwierdzić, obserwuj zachowanie gracza %{_pREPgraczReportPlayer}%" to all ops
    send "&4^ &cChcesz wysłać moderatorów/helperów na obserwacje gracza &4%{_pREPgraczReportPlayer}%&c? Wpisz komendę /psort obserwacja %{_pREPgraczReportPlayer}%" to all ops
loop 2 times:
    send "" to all ops set {pANpSORTCHECKPATROL::CHECK} to true
set {pANpSORTREPORTCHECK::CHECK::%{_pREPgracz}%::%{_pREPgraczReportPlayer}%} to true

Sprawdzone sk/pl na warny też spamują :nokappa: Podałeś przykład, który rzeczywiście spamuje, ale nie jest wykonywany często. Proszę Cię, użyj tego skryptu chociaż raz, bo na tą chwilę jedynie AI spamuje i muszę przyznać, że to akurat spaprałem.

Cytat

bez sensu funkcjie
function pANpSORTCHATHACKEROPSCHECKONE(pREPgracz: player):  #po luj arg gracza???
    add 1 to {pANpSORTCHATHACKEROPSPOSSIBLEAI::CHECK} #ty tylko dodajesz do zmiennej cmn ;_;
    stop   #po luj ten stop 

useless funkcje
function pANpSORTCHECKWIADOMOSCPRZEKLENSTWO(pREPgracz: player) :: boolean:
    if {pANpSORTWIADOMOSCPRZEKLENSTWO::%{_pREPgracz}%} is true: #funkcjia do odczytania booleana?
        return true
    else: #else nie potrzebne
        return false 

Funkcja, którą podałeś jako pierwszą jest może moim błędem, ale w przypadku (mogę się mylić, nie sprawdzałem, ale obiecuje, że sprawdzę) drugiej zmiennej - jest wykonywana wiele razy.

To samo się tyczy tego:

function pANpSORTBANCOMMAND(gracz: player):
    send "" to all ops
    send "&3^ &bCzy został ZBANOWANY jakiś gracz ~ 10 sekund temu?" to all ops
    send "&bUsun jemu punkty. Zlekceważenie tego procesu" to all ops
    send "&bskutkuje błędnymi wynikami w systemie." to all ops
    send "&3^ &bDodaj go komendą &3/psort ban (nazwa zbanowanego gracza)" to all ops
    send "" to all ops
    stop 
Cytat

o tym mówiłem, zwykły plugin na warny ma to od razu a ty każesz to robić ręcznie co nie ma sensu

skrypt bez mirrora (a nawet z mirrorem chyba) tego nie zrobi.

Cytat

podsumowując, 0/10

Oczywiście proszę o poprawę, gdy skrypt będzie już w pełnej wersji, bo jak możesz sam wywnioskować - jest to dopiero BETA.
@LloydPL jeżeli chcesz dalej tracić czas i przekonywać wszystkich, a nie prywatnie jak można poprawić ten skrypt nie popisując się przy tym - zapraszam na pv.

Twoja wypowiedź kojarzy mi się z artykułem pewnego portalu na "s" i kończącym na "b", który porównał Skype'a do innych komunikatorów, co w tamtym czasie było w ogóle trudno porównywać i czytelnicy obsypali go hejtami. Tutaj jest inna sytuacja - można jeszcze powalczyć w tym temacie:). To jest moja opinia, nie musisz się z nią zgadzać, ale tak jest.

Edytowane przez pandax

pomijając wady to 10/10 :nokappa:

1 godzinę temu, pandax napisał:

Moja decyzja dot. zastosowanych nazw zmiennych i funkcji ma ograniczyć tworzenie plagiatów i @LloydPL nawet nie mów, że to nie działa.

nikt tego czegoś nie bd plagiatował, a nawet jeśli to sobie po prostu zamieni te zmienne; trudniej wykryć błędy w takim czymś przez kogoś kto tego nie pisał no i nikomu się nie chce do tego celu zamieniać wszystkich zmiennych; nie mówie że nie działa, bo działa, możesz zrobić zmienną na 700 znaków długą napisaną w pOkeMoNcASe i będzie działać

Sprawdzone sk/pl na warny też spamują :nokappa: Podałeś przykład, który rzeczywiście spamuje, ale nie jest wykonywany często. Proszę Cię, użyj tego skryptu chociaż raz, bo na tą chwilę jedynie AI spamuje i muszę przyznać, że to akurat spaprałem.

nie spamują, bo nie mają czym; jest ich więcej; nie mam gdzie go użyć; tam tylko AI spamuje i jeśli na początku chodziło ci o spam graczy to slowMode 5s wystarczy i będzie czytelnie

Funkcja, którą podałeś jako pierwszą jest może moim błędem, ale w przypadku (mogę się mylić, nie sprawdzałem, ale obiecuje, że sprawdzę) drugiej zmiennej - jest wykonywana wiele razy.

niepotrzebnie bo można po prostu odczytać zmienną if {bool} is true: / send "%{bool}%"

To samo się tyczy tego: *cytowana przeze mnie funkcja*

to to akurat tak, i może dokładnie nie sprecyzowałem ale tu bardziej mi chodziło o spam i ręczne robienie tego co pluginy na warny mają to z automatu

Oczywiście proszę o poprawę, gdy skrypt będzie już w pełnej wersji, bo jak możesz sam wywnioskować - jest to dopiero BETA.
@LloydPL jeżeli chcesz dalej tracić czas i przekonywać wszystkich, a nie prywatnie jak można poprawić ten skrypt nie popisując się przy tym - zapraszam na pv.

zależy od finalnej wartości/jakości skryptu; wiem że to beta, nawet to napisałem przy jednym z moich przykładów który jakoś się usuną (dotyczył if message contains "..." or "jeb" że jak ktoś w nicku to będzie miał i napisze na chacie to wykona się kod oraz przy możliwym spamie graczy jeśli dowiedzą się o pAN); będę dalej tracił czas, mam całe wakacje i nic innego do roboty (piwniczny przegryw :kappa:) i będę tutaj pisał o wadach bo mogę lel, czego chcesz ukryć wady ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Twoja wypowiedź kojarzy mi się z artykułem pewnego portalu na "s" i kończącym na "b", który porównał Skype'a do innych komunikatorów, co w tamtym czasie było w ogóle trudno porównywać i czytelnicy obsypali go hejtami. Tutaj jest inna sytuacja - można jeszcze powalczyć w tym temacie:). To jest moja opinia, nie musisz się z nią zgadzać, ale tak jest.

wat? zis is not hejt, zis is wytykanie błędów

Edytowane przez LloydPL
  • 2 tygodnie później...

Myślałem że się postarasz jednak skrypt jest nie potrzebny i słabo napisany, po tobie spodziewałem się czegoś lepszego. Jednak coś Ci nie pykło.

3/10

Edit1: na discordzie nie mówiłem ci opinie o tym skrypcie bo widziałem jak się załamałeś gdy Lloyd napisał według Ciebie zła opinię.

086a5ef2b0f23.png

Edytowane przez JJ4KUB
Sos beszamelowy
9 minut temu, JJ4KUB napisał:

Myślałem że się postarasz jednak skrypt jest nie potrzebny i jest słabo napisany

3/10

Czy to było spowodowane banem na Discordzie? ohhhhh : ) ) ) Jesteś żałosny i dobrze wiesz, że skrypt już nie będzie rozwijany : / 

ehh, nawet nie może się uspokoić:
O14p193.png

94vwyy1.png

Autor skryptu nie pozwala na:        
 1. Upublicznianie skryptu; 

Ja chcę tylko przypomnieć, że rejestrując się na forum zgodziłeś się na dożywotnie rozpowszechnianie tego skryptu przez wszystkich użytkowników. 
Skrypt zapowiada się całkiem dobrze i chętnie wytestuję go na swoim serwerze.

Więc może powiem wprost. @up2 nie skłania mnie do używania skryptu. Pomysł ciekawy aczkolwiek nie zachęca do rozgrywki :nokappa:

4 może 5/10

4 godziny temu, Vindow napisał:

Autor skryptu nie pozwala na:        
 1. Upublicznianie skryptu; 

Ja chcę tylko przypomnieć, że rejestrując się na forum zgodziłeś się na dożywotnie rozpowszechnianie tego skryptu przez wszystkich użytkowników. 
Skrypt zapowiada się całkiem dobrze i chętnie wytestuję go na swoim serwerze.

Chodzi tutaj o nieupublicznianie skryptu przez osoby do tego nieupoważnionych.

3 minuty temu, _me22 napisał:

Więc może powiem wprost. @up2 nie skłania mnie do używania skryptu. Pomysł ciekawy aczkolwiek nie zachęca do rozgrywki :nokappa:

4 może 5/10

@Vindow pisał tylko o komentarzach w instalatorze, więc dlaczego to ma nie zachęcać do "rozgrywki"?

Edytowane przez pandax
1 minutę temu, pandax napisał:

Chodzi tutaj o nieupublicznianie skryptu przez osoby do tego nieupoważnionych.

@Vindow pisał tylko o komentarzach w instalatorze, więc dlaczego to ma nie zachęcać do "rozgrywki"?

Ok, no ale z drugiej strony. Skrypt jak to skrypt. Czasami się buguje i są obejścia.

3 minuty temu, _me22 napisał:

Ok, no ale z drugiej strony. Skrypt jak to skrypt. Czasami się buguje i są obejścia.

Skrypt to skrypt. :).

#

Pomoc jest dostępna na Discordzie (
https://discord.gg/JFVMZUh )
Wszystkie zgłoszenia na innych forach, bądź platformach będą odrzucane.

Edytowane przez pandax