Projekt "Serwer ponad inne"
14 użytkowników zagłosowało
-
1. Na jakim trybie najprzyjemniej się by Wam grało?
-
Survival
-
SkyBlock
-
CaveBlock
-
Prison
-
GvsG0
-
Coś nowego, autorskiego i niespotykanego (100% command blocks)
-
-
2. Jak rozpatrujecie pomysł z powstaniem serwera mającego na celu utworzenie nowej, innej ścieżki niż GvsG na serwerach Polskich?
-
Pozytywnie
-
Negatywnie
-
Brak odpowiedzi, zobaczmy wpierw rozwój lub upadek serwera
-
-
3. Ile by wam slotów dla graczy pasowało? Posiadamy na tyle silną maszynę że na dzień dzisiejszy może to być co najmniej 150 graczy, a maszynę można zawsze wzmocnić.
-
Obojętnie
-
50
-
75
-
100
-
1250
-
150
-
200
-
250+
-
Ankieta została zamknięta
- Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Pytanie
Zeref 3
Witam wszystkich czytających ten post. Po właściwie latach grania wraz z moimi przyjaciółmi stwierdzam iż w Polsce zaczyna brakować przyjaznych nam serwerów. Nie zauważyliście tego jeszcze? Serwery od ponad 4 lat właściwie zgapiają pomysły jeden od drugiego. Dodatkowo większość serwerów stworzonych przez naszych pobratymców to żałosne podróbki trybu hardcore. Serwer gdzie ludzie tak bardzo narzekali na poziom trudności że po wielu modyfikacjach wyszło nam:
- Bitwy Gildia vs Gildia
- Brak bana za śmierć (ewentualna kara wynosi 1-12h zamiast tych 100h blokady do logowania)
- Drop tak masakrycznie zwiększony że itemy na "gildie" zdobywa się już pierwszego dnia grając samemu
- Olbrzymia populacja "cheaterów" na tym trybie gry
- Nowa edycja w bardzo krótkim czasie (na starym dobrym trybie hardcore edycja trwała około 3-4 miesięcy zamiast 2 tygodni)
Czy tego właśnie chcieliśmy? Dlaczego zawsze narzekamy jak to nam ciężko chwytając po nielegalne programy łamiące dobrego ducha rozgrywki. Nazywam się Krzysztof i mam 16 lat. Wróciłem niedawno do kraju i dopiero od niedawna mam jakiekolwiek możliwości aby spróbować to zmienić. Od właściwie premiery minecrafta gram w niego, odkąd się pojawiły command blocki zacząłem ich się uczyć i powszechnie wykorzystywać. Aktualnie niemal nie mogę znaleźć takiej rzeczy żeby nie dało się jej wykreować przy pomocy komend. Wraz z czwórką znajomych chcemy postawić własny, publiczny serwer minecraft. Chcę aby na tym serwerze pojawiło się coś innego, coś nowego niż tylko ślepo powtarzany schemat od przeszło 4 lat istnienia tej gry. Pomimo tego że stworzyłem na komend blokach wiele świetnych minigier i mógłbym je zmodyfikować aby działało wiele aren multiplayer jednocześnie prawdopodobnie wybierzemy jeden wielki, globalny dla serwera tryb gry. Może to być survival, skyblock lub jego bliźniak caveblock. Naszym jednak pomysłem jest aby na np. takim survivalu wprowadzać wszelkie zmiany tylko na komend blokach. Dopuszczonych zostałoby zaledwie 2-3 pluginów niezbędnych do zachowania uprawnień i terenu. Z pomocą komend możemy kreować np. nowe moby, biomy czy itemy. Takim itemom można dodać na wiele rodzajów custom crafting, a moby mogłyby dawać custom loot. Przy stworzeniu i wymuszeniu texture pack można by jeszcze specjalnie udekorować każdy z przedmiotów. Można by dodawać frakcje i klasy - właściwie opcji pojawia się tak wiele iż limitem zostaje nasza wyobraźnia i moc obliczeniowa serwera która jak na sam niepewny jeszcze początek jest ogromna.
Kieruje dzisiaj to Was pytanie - Czy nasz pomysł ma szanse zaiskrzyć? Czy wspomożecie nas swoją obecnością u początków istnienia naszego serwera? Czy też odejdziecie i dacie mu umrzeć powolną śmiercią z braku funduszy.
Poszukuję opinii i pomocy w niektórych kwestiach. Chciałbym się dowiedzieć jak wam się pomysł z tworzeniem nowych unikalnych elementów na komendach podoba. Na jakim trybie gry Wy byście najlepiej się czuli grając.
Aktualnie poszukujemy osoby która mogłaby ponieść tą wiadomość dalej, rozreklamowałaby nasz projekt, naszą wizje utworzenia serwera wychodzącego przed szereg tych szarych polskich serwerów.
(Kontakt via PW, w późniejszym okresie Discord którego jeszcze podam.)
PARAMETRY NASZEGO SERWERA:
Ram - 12GB
Dysk - 25GB (SSD)
Procesor - 2 x 3.5GHz
Lokalizacja w Polsce (Warszawa) - Pozwoli to zachować niski ping dla naszych graczy
CO DO WSPOMNIANEJ WYŻEJ "REKLAMY":
Reklama jak wiadomo ma na celu pokazać dany temat z jak najlepszej strony. Nie oszukujmy się ale serwer który dopiero powstaje jest nieznany co oznacza iż bez reklamy przyjdzie do niego maksymalnie 5 osób i na tym koniec. Nie chce się narzucać i wysyłać zaproszeń ani wiadomości jacy my to nie jesteśmy wszędzie gdzie się da gdyż uważam to za żałosne (Przykładów Polskich serwerów GvsG nie brakuje).
Niestety nie jesteśmy w stanie na dzień dzisiejszy zapłacić [$] takiej osobie. Jedyne co możemy zaoferować to niczym nie limitowaną rangę VIP na serwerze oraz Moderator na serwerze discord. Mogę jednak obiecać iż każda osoba która się tego podejmie spotka się z naszej strony z miłą atmosferą. Niestety, wszelkie [$] jakie przeznaczyliśmy na ten projekt poszło na zakup maszyny i budowę autorskich budowli.
Każda uwaga z Waszej strony będzie przez nas rozpatrywana.
Zapewne ujrzycie elementy których my nie ujrzeliśmy robiąc ślepo ten błąd.
Edytowane przez ZerefDrobne problemy ze stroną
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi