Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana siły śnieżek?

dodoz012609

Pytanie

Witajcie!
Tworzę swój własny serwer (unikalny) na którym będą bronie. I tego właśnie dotyczy pytanie.

Jak w pistolecie (np. shoot snowball) zmienić siłę strzału? Nie chodzi mi o szybkość (at speed) tylko o to, ile zadaję serduszek. Chciałbym np. żeby śnieżka zadawała 1 serduszko, bo nie zadaję wcale. Z góry dziękuję za pomoc.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

On projectile:

If victim is player:

If projectile is snowball:

damage victim by 1 heart

A mam pytanie. Jak wywala mi błąd "can't understand this event" do "on projectile" to znaczy ze nie mam jakiegos skripta? Mam Skript +, oraz zwykly Skript. Rowniez posiadam WildSkript.

• 0
On damage:    if damage was caused by projectile:        if projectile is snowball:            if attacker's tool is wooden hoe named "M4a1":                cancel event                damage victim by 2 hearts

Powinno zadziałać. :)

@down poprawione.

Sprawdzę, jak będę u siebie na kompie. Myślę, że jak użytkownik piszę, że działa to raczej za działa. Dziękuję wszystkim za pomoc!

Sądzę, że temat do zamknięcia.

Zamykam // ~ :edgarsz:

Otwieram na prośbę autora // ~:edgarsz:

• 0
on damage of player:    projectile is a snowball:        cancel event        damage victim by 2

mi dziala.

To tobie działa, mi niestety nie. Nie uderza wgl.

PS.

Zauważyłem, że wgl. nie działa polecenie "damage....". Próbowałem to na sobie. Dawałem np.

On damage:

damage attacket by 2 [hearts]

Edytowane przez dodoz012609

• 0

To tobie działa, mi niestety nie. Nie uderza wgl.

PS.

Zauważyłem, że wgl. nie działa polecenie "damage....". Próbowałem to na sobie. Dawałem np.

On damage:

damage attacket by 2 [hearts]

A gdzie ty to testujesz i jak? Moze masz jakis region z wg i moze masz cos zablokowane

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...