Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. xFreku 100 Opublikowano 15 października 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 JSON MESSAGE Poradnik o nie typowych wiadomościach :) --------------------------- 1. Możliwości. - Wysyłanie wiadomości bez funkcji, - Wysyłanie wiadomości z unoszącym się tekstem po najechaniu, - Wysyłanie wiadomości, która za pomocą kliknięcia wykonuje się dana komenda, - Wysyłanie wiadomości, która proponuje graczowi wykonać daną rzecz, - Wysyłanie wiadomości, która przenosi gracza na podany adres URL. --------------------------- 2. Wykonie takiej wiadomości. command /json: trigger: send json "Zwykla widomosc." to player send json "Wiadomosc ukazana na chacie." tooltip "Wiadomosc ukazana po najechaniu na text." to player send json "Wiadomosc ukazana na chacie." tooltip "Linia 1 wiadomosci %nl%2 linia wiadomosci." to player send json "Wiadomosc ktora zaproponuje graczowi cos napisac." suggest "Dajcie lajka <3" to player send json "Wiadomosc ktora wykona daną komende" run "/msg %player% Jestem krową!" to player send json "Wiadmosc ktora wykona daną komende, ujawni nam text oraz zaproponuje graczowi cos napisac." tooltip "Zaraz cos wykonasc." run "/msg %player% Pomocy!" then "Daleszy text ktory nic nie robi!" to player send json "Wiadomosc ktora otworzy daną ostrone." tooltip "Text po najechaniu na wiadomosc" open "http://skript.pl" to player (tooltip to wiadomość w ramce, która ukazuje się po najechaniu na dany text) SS: Wiad. z tooltip: Wiad. która zaproponuje graczowi coś: Wiad. z wykonaniem danej komendy: Wiad. z przekierowaniem na strone: --------------------------- 3. Potrzebne pluginy. - SkQuery, - Skript. --------------------------- 4. Dodatkowe rzeczy, które możemy z tego stworzyć. on chat: if player is op: cancel event send json "&a%name of player%" tooltip "&cOperator serwera!" then ": &7%message%" to all players --------------------------- Dzieki, pozdro xFreku. (Pisane na szybko) Wakal, Rejszpat, herhor67 i 15 innych 17 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RickPlayingPL 130 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 xFreku, Necesku, boleknowak i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 wow, wiedziałem o tym tylko nie wiedziałem (nie chciało mi się pisać i czytać dokładniej o tym) jak tego użyć. Wiele użytkowników napewno oraz pierwszy coś takiego widzi :) Zostawiam like za robotę ;) ~ Kappa! Usunięty#22910 i xFreku 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herhor67 916 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 jak wygląda suggest? fajne by były screeny :) Poradnik może być. ps. nie licz na moderatora xD Usunięty#22910 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xFreku 100 Opublikowano 15 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 Dodałem już ss x) Usunięty#22910 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianMMC 84 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 Dziwne, To samo nawet bardziej rozbudowane pisałem w jednym poście.... http://skript.pl/index.php/topic/3232-pytanie-specjalne-ramki-po-najechaniu-na-nick/?p=28354A ty zrobiłeś z tego poradnik ... -,- Usunięty#22910 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herhor67 916 Opublikowano 16 października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 października 2014 Dzięki za screeny, nie wiedziałem o co chodzi z suggest ;)Czyli po kliknięciu na taki JSON wsadza nam dany tekst do tego co piszemy? Usunięty#22910 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianMMC 84 Opublikowano 16 października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 października 2014 Po najechaniu na dany tekst ktory okreslimy, albo wykona odqazu komende albo wpisze albo wyskoczy propozycja otwarcia linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi 1337 Opublikowano 1 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2014 Fajny poradnik. Użyję napewno! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippop1 5 Opublikowano 1 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2014 (edytowane) Jest juz taki poradnik tylko ze po angielsku:>https://www.youtube.com/watch?v=hYEa8lkZj_s@herhor czy jak tam. Jak sie nie da polaczyc? np. KRank pobiera z pluginu ranking. Edytowane 1 listopada 2014 przez filippop1 TheMolkaPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xyrusek 7 Opublikowano 4 października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 października 2017 Od wersji 1.8.3 jsony nie działają poprawnie, mógłbyś dodać rozwiązanie tego? (Jeżeli takowe istnieje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peridot 512 Opublikowano 5 października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 października 2017 8 godzin temu, Xyrusek napisał: Od wersji 1.8.3 jsony nie działają poprawnie, mógłbyś dodać rozwiązanie tego? (Jeżeli takowe istnieje) Bosze... Patrz na datę wstawienia tego posta ... Poza tym autor tego posta nie był od prawie roku na tym forum ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xyrusek 7 Opublikowano 5 października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 października 2017 @McKoxu Moja wina, nie sprawdziłem kiedy ostatnio autor postu był na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qotrek 12 Opublikowano 2 września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 września 2018 Jest skquery działający na 1.8.8? Bo mi nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudimsp2 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 @Qotrek https://megawrzuta.pl/download/039c25459f9f4a77a19b8fef1ec5ab05.html Sprawdzanie wirusów: https://www.virustotal.com/pl/file/ad008950a747a52ec2fd3d2bd9667f952aed9792fb71d42ab6331563943404db/analysis/1555433272/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxcom1 111 Opublikowano 3 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2019 Wyskakują błędy. Tak jak by nie istniały te... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudimsp2 Opublikowano 5 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2019 @maxcom1Games usun config skript i sprawdz czy masz spigot 1.8.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxcom1 111 Opublikowano 5 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2019 Nie mam spigot 1.8.8, mam spigot 1.12.2 wersja skript 2.2.6 (chyba). Powinno mi działać na 1.12.2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZiemniaQ Opublikowano 5 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2019 4 godziny temu, maxcom1Games napisał: Nie mam spigot 1.8.8, mam spigot 1.12.2 wersja skript 2.2.6 (chyba). Powinno mi działać na 1.12.2... Nowa wersja skquery już tego chyba nie ma. Znajdz sobie w internecie skrypt json.sk, i z niego korzystaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szifter 134 Opublikowano 5 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2019 2 minuty temu, LuckyPotato napisał: Nowa wersja skquery już tego chyba nie ma. Znajdz sobie w internecie skrypt json.sk, i z niego korzystaj. A skoro jesteśmy przy tym... https://forums.skunity.com/resources/json-sk.23/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi