Cipski 0 Opublikowano 25 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 Witam napisze ktoś jak zrobić prefixy z pexa w pluginie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _Of3k 278 Opublikowano 25 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 1 minutę temu, Cipski napisał: Witam napisze ktoś jak zrobić prefixy z pexa w pluginie? Przejdź z PermissionEx na Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. większe możliwości, mała problematyczność, lepsza optymalizacja, lepszy interface, łatwiejszy w obsłudze, wygoda dodawania uprawnień - za pośrednictwem strony, zgodność z bungeecordem - uprawnienia na świat, gracza, rangę bądź serwer, lepsze niż ten stary zbugowany pex . jaku49 i Crevsers 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 536 Opublikowano 25 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 (edytowane) 6 minut temu, _Of3k napisał: Przejdź z PermissionEx na Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. większe możliwości, mała problematyczność, lepsza optymalizacja, lepszy interface, łatwiejszy w obsłudze, wygoda dodawania uprawnień - za pośrednictwem strony, zgodność z bungeecordem - uprawnienia na świat, gracza, rangę bądź serwer, lepsze niż ten stary zbugowany pex . Przeczytaj temat i się wtedy wypowiadaj. @Cipski Player p = e.getPlayer(); PermissionUser user = PermissionsEx.getUser(p); if(user.inGroup("wlasciciel") I event AsyncChat Edytowane 25 lutego 2019 przez HotAngel2K17 jaku49 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _Of3k 278 Opublikowano 25 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 5 minut temu, HotAngel2K17 napisał: Przeczytaj temat i się wtedy wypowiadaj. Uuuuuu (...). No akurat racja, zwykle posty są dodawane w kategorii Skript, także jest to mój błąd poprzez nie doczytanie. Z automatu dopisałem sobie dosłownie iż chodzi o pexa (PermissionEx). Wybacz mi moje przewinienie . kerpson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cipski 0 Opublikowano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 (edytowane) Godzinę temu, HotAngel2K17 napisał: Przeczytaj temat i się wtedy wypowiadaj. @Cipski Player p = e.getPlayer(); PermissionUser user = PermissionsEx.getUser(p); if(user.inGroup("wlasciciel") I event AsyncChat Niby spoko, jestem trochę zielony w pluginach i nie wiem co zrobić żeby te 2 linijki działały poprawnie: PermissionUser user = PermissionsEx.getUser(player); if(user.inGroup("HeadAdmin") { Cały kod: package me.lipex.core.listeners; import org.bukkit.Bukkit; import org.bukkit.entity.Player; import org.bukkit.event.EventHandler; import org.bukkit.event.Listener; import org.bukkit.event.player.AsyncPlayerChatEvent; public class ChatPrefixsListener implements Listener { @Deprecated @EventHandler public void onChat(AsyncPlayerChatEvent e) { Player player = e.getPlayer(); PermissionUser user = PermissionsEx.getUser(player); if (user.inGroup("HeadAdmin"){ e.setCancelled(true); Bukkit.broadcastMessage("§8[§4H@§8] §7" + player.getName() + ": §f" + String.join(" ")); if (user.inGroup("Admin"){ e.setCancelled(true); Bukkit.broadcastMessage("§8[§cAdmin@§8] §7" + player.getName() + ": §f" + String.join(" ")); } } } } Edytowane 25 lutego 2019 przez Cipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 knugi 776 Opublikowano 25 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 @Cipski nawet nie zimportowałeś bibliotek pexa Queito i LloydPL 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cipski 0 Opublikowano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 4 minuty temu, knugi napisał: @Cipski nawet nie zimportowałeś bibliotek pexa a jakie to są biblioteki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 536 Opublikowano 25 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 Powiedzmy ze masz na pulpicie pexa. Przerzucasz go na serwer. Potem importujesz go do biblioteki w projekcie. Nie musisz dawać w plugin.yml depend lub softdepend, ponieważ jeżeli pex jest na serwerze pligin sam go sobie wykryje. Po 2. Async chat posiada opcje e.setFormat więc nie musisz cancelować eventu oraz robić broadcast message. A gdy juz masz pexa to myszka najedz na permission user i powinno ci sie pojawic import z pexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cipski 0 Opublikowano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 3 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: Powiedzmy ze masz na pulpicie pexa. Przerzucasz go na serwer. Potem importujesz go do biblioteki w projekcie. Nie musisz dawać w plugin.yml depend lub softdepend, ponieważ jeżeli pex jest na serwerze pligin sam go sobie wykryje. Po 2. Async chat posiada opcje e.setFormat więc nie musisz cancelować eventu oraz robić broadcast message. A gdy juz masz pexa to myszka najedz na permission user i powinno ci sie pojawic import z pexa. No dobra tylko gdy próbuje wyeksportować projekt mam błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cipski 0 Opublikowano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peridot 510 Opublikowano 25 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2019 (edytowane) 17 godzin temu, Cipski napisał: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! 1. Aktywuj windowsa 2. Masz dodanego PermissionsEX do bibliotek? ;v A i jeżeli chciałbyś sprzedawać ten plugin (chodź mam nadzieje że nie) to lepiej by było pobierać rangi z pluginu Vault niż bezpośrednio z pexa, jeżeli nie to już twój wybór. Edytowane 26 lutego 2019 przez Peridot kerpson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 26 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2019 Ale po co tyle ifow.. Przeciez kazda ranga ustawia graczowi okreslony prefix/suffix, wiec wystarczy cos takiego (kawalek z mojego chatu): String format = MessagesConfig.CHAT$FORMAT; final PermissionUser pexUser = PermissionsEx.getUser(player); format = StringUtils.replace(format, "{prefix}", pexUser.getPrefix()); format = StringUtils.replace(format, "{suffix}", pexUser.getSuffix()); format = StringUtils.replace(format, "{message}", "%2$s"); format = StringUtils.replace(format, "{name}", "%1$s"); event.setFormat(colored(format)); No, a z bilbiotekami mialbys latwiej jakbys uzywal mavena.. Wtedy dajesz tylko repozytorium od pexa i dependency, kopiuj-wklej A tak to musisz po prostu do bilbiotek wrzucic plugin (.jar) permissionsex tak samo jak wrzucales silnik/api. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Cipski 0
Witam napisze ktoś jak zrobić prefixy z pexa w pluginie?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi