Skocz do zawartości
  • 0

Zaczęcie Javy pod plg MC

MasterZiomalo7
 Udostępnij

Pytanie

Witam, planuje zacząć pisać w języku java pod serwery minecraft np. jakieś cory, pluginy itd. Mam już program eclipse z zmienionym wyglądem oraz umiem exportować pliki np craftbukkit itd.

Napiszcie od kogo/od czego mogę się nauczyć javy. Nie piszcie że od "kamilkime na yt" bo o tym już wiem.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! przynajmniej przerobienie kursu Podstawy języka Java oraz Programowanie Obiektowe. Jest to dosyć ważna baza jeżeli chodzi o początek, reszta opcjonalna, w ramach ciekawości też można przerobić, w końcu za darmo :P Dalej polecam przejrzeć sobie tutaj poradniki od SpigotMc Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, masz tam bazę pod tworzenie swoich pierwszych pluginów. No i dalej myślę że to już praca własna z dokumentacją, realizowanie swoich pomysłów na pluginy ;)

Być może reszta coś tutaj też podrzuci, oczywiście nigdy nie zagłębiłem się w pisanie pluginów więc nie będę się wymądrzał :)

Edytowane przez nicku1

• 0
Cytat

Napiszcie od kogo/od czego mogę się nauczyć javy. Nie piszcie że od "kamilkime na yt" bo o tym już wiem.

To kamilkime uczył javy? Uczył pisania pluginów pod minecraft - ale to poradnik dla kogoś kto już ogarnia jave na dość dobrym poziomie, bo ostatnio widziałem komentarze jak mu pisali, że nie tłumaczy czemu ma tak klamry ustawione lub co to true itd..

Na początek darmowe kursy javy z różnych stron, rózne ciekawostki itd. też ci sie przydadzą. javastart.pl, kobietydokodu.pl + Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

• 0
W dniu 11.08.2018 o 16:56, HotAngel2K17 napisał:

Pod plg. mc. Kamilkime mi dużo pomógł, za co jestem mu wdzięczny

Poradniki kima sa kierowane bardziej dla osob, ktore juz znaja jave, a jakosc kodu z jego filmow nie jest najlepsza

Edytowane przez Sewer

• 0
Godzinę temu, Sewer napisał:

Poradnika kima sa kierowane bardziej dla osob, ktore juz znaja jave, a jakosc kodu z jego filmow nie jest najlepsza

Emmm, nie powiedziałbym, oraz widzę, że skopiowałeś to co napisał @yooniks. Zależy, pod pluginy mc jego poradniki są dobre, ale trzeba oglądać od początku do końca, a nie kiedy się chce. Oraz trzeba ćwiczyć pisanie tego

• 0

Bez znajomości podstaw Javy - moje filmy faktycznie są praktycznie do niczego. Chcesz umieć pisać pluginy? - najpierw naucz się podstaw Javy, np. z Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, dopiero potem można oglądać moje filmy. W drugą stronę nauka, czyli najpierw pluginy - to jest bardzo głupi pomysł ;/

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...