xAxee 1953 Opublikowano 19 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2018 (edytowane) Witam Ja jestem xAxee a to mój skrypt na saveeq! Skrypt ogólnie nadaje się na serwery w których chodzi o zbieranie itemów (np. SkyBlock, RPG, Survival) Skrypt był zapoczety od skryptu itachiego Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ale został on potem napisany od nowa! Skrypt Posiada: - Zapisywanie całego inventory z setem - Pokazywanie zapisanego inventory w gui - Automatyczne zapisywanie inventory co wyznaczoną ilość minut- Blokadę spamienia zapisywaniem eq - Możliwość wczytania 7 zapisanych inventory Komendy: /saveeq - Główna komenda która zapisuje inventory /saveeq <gracz> - Pozwala zapisać kogoś inventory jako admin /backeq <gracz> - Komanda która możemy przywrócić do 7 inventory /backeq <gracz> usun - Pozwala na usunięcie wszystkich zapisanych inventory gracza /backeq <jakisgracz> dellall - Pozwala na usunięcie wszystkich zmiennych /backeq - Wyswietla informacje o skrypcie Permisje: xAxee.* - Uprawnienie do komendy /backeq xAxee.* - Uprawnienie do zapisania czyjegoś ekwipunku xAxee.save - Uprawnienie do zapisywania eq jako gracz Propozycje: <none> Wersje: Spoiler 0.1 BETA - Napisanie skryptu 0.1 - 1.0 - Przepisanie skryptu od nowa! 1.5 - Skrócenie kodu o ok. 250 linijek 1.6 - Zamiana format slot na Set player's... 1.7 - 1.8 - Zmiana wszystkich zmiennych na jedną OGROMNA 1.9 - Dodanie configu.yml i dodanie nowych rzeczy2.0 - Wydanie Skryptu poprawienie estetykiZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! SS'y: Zapisywanie eq: Spoiler Prezentacja gui /backeq <gracz> #1: Spoiler Prezentacja gui /backeq <gracz> #2: Spoiler Prezentacja gui z zapisanymi wcześniej itemami: Spoiler Znalazłeś błąd? Napisz go pod tematem albo na PW! Wszelkie opinie/sugestie Wskazane! Ta wersja skryptu nie jest już wspierana! Edytowane 27 stycznia 2020 przez xAxee Aktualizacja Yaml HeezQ, Leon135, Rejszpat i 4 innych 5 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 536 Opublikowano 21 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2018 (edytowane) Nie oszukujmy się, bardzo podobny do itachiego. Inventory prawie takie samo... Nawet główek nie zmieniłeś. Skrypt zapisany podobnie do itachiego, nawet komendy w tej samej kolejności, i te same komendy Ten nieszczęsny event every minute :/\ W komendzie saveeq caly czas ustawiasz nowe zmienne, przy wiekszej ilosci graczy ten skrypty cos zawali I po 2. Wiesz ze to itachiego pomysl, i prawie wykonanie. 4/10. Na dodatek poprawilbym inventory, bo da sie je zbugowac Edytowane 21 lipca 2018 przez HotAngel2K17 xNeleQx, xAxee i HeezQ 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 21 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2018 (edytowane) 11 minut temu, HotAngel2K17 napisał: Nie oszukujmy się, bardzo podobny do itachiego. Inventory prawie takie samo... Nawet główek nie zmieniłeś. Skrypt zapisany podobnie do itachiego, nawet komendy w tej samej kolejności, i te same komendy Ten nieszczęsny event every minute :/\ W komendzie saveeq caly czas ustawiasz nowe zmienne, przy wiekszej ilosci graczy ten skrypty cos zawali I po 2. Wiesz ze to itachiego pomysl, i prawie wykonanie. 4/10. Na dodatek poprawilbym inventory, bo da sie je zbugowac Główki jakos mi przypadły do gustu xd te same komendy bo jakie mogly byc inne xd every minute WSM nie jest potrzebny bo on blokuje tylko spamienie i automatyczny save co do zmiennych to nie są caly czas nowe tylko 1 - 7 potem sie clearuja pomysl od itachiego ale wspomniałem o tym iwg ale skrypt jest calkiem inny (moze połowicznie) dodałem duzo rzeczy skrocilem kod iwg dodałem zapis seta dodałem aby itemy z backeq poszly do GUI z ktorego mozna wyrzucać itemy graczowi co do GUI to nie ma gdzie sie zbugowac a jezeli jest to czesc tylko dla administratora dziękuję za opinie! postaram sie poprawic to i owo Edytowane 21 lipca 2018 przez xAxee Misio12320 i kerpson 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 536 Opublikowano 21 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2018 @xAxee, gui można zbugowac poprzez szybkie otwarcie i wyjecie przedmiotu pandax i xAxee 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 21 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2018 5 minut temu, HotAngel2K17 napisał: @xAxee, gui można zbugowac poprzez szybkie otwarcie i wyjecie przedmiotu Ktore? i jezeli to wszystkie GUI są tylko dla admina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 691 Opublikowano 25 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2018 Podoba mi się to! W dniu 20.07.2018 o 00:23, xAxee napisał: (Skrypt ogólnie był tworzony 2 tygodnie po 30 min na 2-3 dni) Przynajmniej nie kłamane fajnie że jest obsługa YAML'a zrobione na podstawie "on inventory click" xAxee 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 25 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2018 (edytowane) 59 minut temu, jaku49 napisał: Podoba mi się to! Przynajmniej nie kłamane fajnie że jest obsługa YAML'a zrobione na podstawie "on inventory click" Dzieki za pozytywna opinie masz jakis pomysl aby cos poprawic / dodac? Edytowane 25 lipca 2018 przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_me22 8 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2018 @up2 Popieram skrypt bardzo ciekawy, chętnie bym go używał. xAxee 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonjjay 29 Opublikowano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2018 (edytowane) Skrypt przy większej ilości graczy okaże się czarnym koniem serwera. Sam posiadałem kiedyś zapis ekwipunków graczy do zmiennych (pojedyncza kopia a w owym skrypcie moze byc ich nawet milion) i plik ze zmiennymi ważył cholernie dużą ilość. Przy około 400 zapisach było to już 40MB a jak na skrypta to jest to bardzo dużo (Jeżeli mamy zapisywane variablesy w pliku variables.csv to zbyt duża pojemność pliku nie sprzyja wydajności serwera gdy jest na nim dużo graczy). Ogólnie jeżeli ktoś chce korzystać z tego sk, zalecam dodanie bazy danych MYSQL bądź też SQLite do configu skripta a następnie przerobić te zmienne aby trafiały do innej bazy danych. Edytowane 13 sierpnia 2018 przez szymonjjay xAxee 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 14 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2018 22 godziny temu, szymonjjay napisał: Skrypt przy większej ilości graczy okaże się czarnym koniem serwera. Sam posiadałem kiedyś zapis ekwipunków graczy do zmiennych (pojedyncza kopia a w owym skrypcie moze byc ich nawet milion) i plik ze zmiennymi ważył cholernie dużą ilość. Przy około 400 zapisach było to już 40MB a jak na skrypta to jest to bardzo dużo (Jeżeli mamy zapisywane variablesy w pliku variables.csv to zbyt duża pojemność pliku nie sprzyja wydajności serwera gdy jest na nim dużo graczy). Ogólnie jeżeli ktoś chce korzystać z tego sk, zalecam dodanie bazy danych MYSQL bądź też SQLite do configu skripta a następnie przerobić te zmienne aby trafiały do innej bazy danych. Każdy ze zmiennymi może zrobić sobie co chce Oceń wykonanie, Orginalność itp szymonjjay 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 16 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2018 (edytowane) Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Poprawiono Konfiguracje Yaml! Edytowane 9 września 2018 przez xAxee Addiss9 i HeezQ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 9 września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 września 2018 Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!!- Poprawiono 2 drobne błędy Jest to przedostatnia aktualizacja tego skryptu (tak podejrzewam gdyż nie ma żadnych pomysłów iwg) Addiss9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Queito 104 Opublikowano 13 października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 października 2018 zamiast tego execute player command "/backeq %{NICK.%player%}% del" execute player command "/backeq %{NICK.%player%}%" możesz stworzyć proste funkcje , i możesz stworzyć osobną komendy gdzie możesz zająć 2 sloty na back & save, dzięki czemu możesz zaoszczędzić na optymalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 13 października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 października 2018 (edytowane) 6 minut temu, Queito napisał: zamiast tego execute player command "/backeq %{NICK.%player%}% del" execute player command "/backeq %{NICK.%player%}%" możesz stworzyć proste funkcje , i możesz stworzyć osobną komendy gdzie możesz zająć 2 sloty na back & save, dzięki czemu możesz zaoszczędzić na optymalizacji Niezbyt rozumiem o co ci chodzi z tymi slotami xd co do funkcji to wiem ale nigdy mi się nie chce kontynuować tego sk(Bo nie ma pomysłu lub czasu xd) (wyjaśnij o co chodzi z tymi slotami na pw :D) Edytowane 13 października 2018 przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Queito 104 Opublikowano 13 października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 października 2018 Godzinę temu, xAxee napisał: Niezbyt rozumiem o co ci chodzi z tymi slotami xd co do funkcji to wiem ale nigdy mi się nie chce kontynuować tego sk(Bo nie ma pomysłu lub czasu xd) (wyjaśnij o co chodzi z tymi slotami na pw :D) tworzysz po prostu nową komendę która otwiera menu i na slocie X dajesz np. BackEq, a na slocie Y dajesz np. SaveEq ;p, bo wywołując komendę obciążasz serwer, a wywołując funkcję już nie tak bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 13 października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 października 2018 2 minuty temu, Queito napisał: tworzysz po prostu nową komendę która otwiera menu i na slocie X dajesz np. BackEq, a na slocie Y dajesz np. SaveEq ;p, bo wywołując komendę obciążasz serwer, a wywołując funkcję już nie tak bardzo Co do funkcji to wiem miałem zrobić ale nie mam czasu lub mi się nie chce Queito 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi145 43 Opublikowano 3 października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 października 2019 Psze pana, co jest do niego potrzebne? Tylko script czy coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1953 Opublikowano 3 października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 października 2019 1 minutę temu, Gabi145 napisał: Psze pana, co jest do niego potrzebne? Tylko script czy coś jeszcze? pewnie skQuery i skript (zgubiłem rozpiske jak będą jakieś błędy to pisz na pw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeezQ 231 Opublikowano 28 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2020 Ten temat został przeniesiony do kosza! Na prośbę autora Notatka dodana przez HeezQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi