Skocz do zawartości
  • 0

śmierć / play effect

DamianMMC

Pytanie

Mam kilka pytan:

1.W jaki sposob napisac by po śmierci gracza wypadal gold nuget named "xyz" ?

drop gold nugget  named "xyz" niestety nie dziala.(nie wywala bledow ale nie upuszcza rowniez itemka)  A nie moge dać replace drops czy set drops. Rowniez nie chce by item wpadal bezpośrednio do eq attacker.

2.Dlaczego nie dzialaja mi na jednym serwerze effekty:

play 0.9 of effect "fireworksSpark" with data 0 at {_Particlespawn}	play 0.9 of effect "witchMagic" with data 0 at {_Particlespawn}

a na drugim dzialają ? co moze byćtego przyczyną ? macie moze jakiś addon do Sk ktory rowniez dodaje effect'y ? 

3.Da sie jakos dawac ksiazke z zapisanym tekstem ?

4. W jaki sposob mozna wystrzeliwac fajerwerki w skrypcie ?

5. Macie moze jakis skrypt w ktorym moge zabezpieczyc czat przed floodem (np"Aaaaaa") ? lub macie pomysł jak to zrobić ?

Edytowane przez DamianMMC

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

1

on death of a player:    drop 1 golden nugget named "xyz" at location of victim

2Może niekompatybilny?

3.Chyba nie, chyba że WS

4 Chyba

shot firework with data ... at location of player (?WS?)

5

on chat:    if message contains "aaaa" or "bbbb" or "cccc" or ... :	    cancel event	    send "Za duzo powtarzajacych sie liter"

• 0

1 . Działa ;)

2. Ale w jaki sposób moze byc niekompatybilny ? Serwer pierwszy serer na ktorym dziala byl na 1.7.4 CrafBukkit a drugi na ktorym nie dziala jest 1.7.9 CrafBukkit. Wgrywalem wersje Sk sk+ i skaddlib z 1.7.4 i nie dziala nadal. Jakies sugestie ?

3. Co to WS ? 

4.Mozesz podac jedna przykladaowa linijke wystrzelenia jakies fajerwerki ?

5. Wiem ze w ten sposob sie da mozna równiez replace "aaaaa" "a" ale nie bede wymiał "aaaa" "aaaaa"  " aaaaaa" itd tylko czy da sie to jakos funkcja loop zrobic ?

• 0

5.

on load:    file "plugins/Skript/scripts/floodconf.yml" is not exists:        create file "plugins/Skript/scripts/floodconf.yml"        wf "flood:" "floodconf.yml"        wf " - 'aaa' "floodconf.yml"        wf " - 'bbb' "floodconf.yml"        wf " - 'ccc' "floodconf.yml"    set {flood::*} to value list "flood" get of "plugins/Skript/scripts/floodconf.yml"on chat:    loop {flood::*}:        message contains "%loop-value%":            cancel event            send "&c&lNie zasmiecaj czatu!"

Jak odpalisz skrypt, to plik się tworzy. Teraz musisz poprostu ogarnąć zapis :P Masz przykład kilku floodów, resztę dopiszesz sobie sam :P(Nowe dodajesz w pliku yml. Nie musisz dopisywać ich w skrypcie P:

PS: Wymaga WildSkript 1.5

• 0

Dragon to łebski gość, że to tak mało elokwentnie napiszę :)

Ale czasami kombinuje aż za bardzo....

on chat:	if message contains "aaa" or "bbb" or "ccc" or "ddd" or "eee" or "fff" or "ggg" or "hhh" or "iii" or "jjj" or "kkk" or "lll" or "mmm" or "nnn" or "ooo" or "ppp" or "qqq" or "rrr" or "sss" or "ttt" or "uuu" or "vvv" or "www" or "xxx" or "yyy" or "zzz":		cancel event		send "&4Nie zalewaj chatu spamem!"

i nie rozumiem po co kombinować z zewnętrznym configiem :)

• 0

@UP

Bo w takim configu znacznie łatwiej coś dodać w skrypcie.

options:    flood: "aaa" or "bbb" or "ccc"on chat:    message contains {@flood}:        cancel event        send "&4Nie zalewaj chatu spamem!"

To myślę łatwiejsze do konfiguracji :P

• 0

@UPW

ięc daj poprostu 3x jakąś literkę, a gdy ta literka pojawi się więcej razy, to wtedy zablokuje...

options:    flood: "aaa" or "bbb" or "ccc" or "ddd" or "eee" or "fff" or "ggg" or "hhh" or "iii" or "jjj" or "kkk" or "lll" or "mmm" or "nnn" or "ooo" or "ppp" or "qqq" or "rrr" or "sss" or "ttt" or "uuu" or "vvv" or "www" or "xxx" or "yyy" or "zzz"on chat:    message contains {@flood}:        cancel event        send "&4Nie zalewaj chatu spamem!"

Skończony skrypt. Nic nie musisz zmieniać xD

• 0
options:	flood: "aaa" or "bbb" or "ccc" or "ddd" or "eee" or "fff" or "ggg" or "hhh" or "iii" or "jjj" or "kkk" or "lll" or "mmm" or "nnn" or "ooo" or "ppp" or "qqq" or "rrr" or "sss" or "ttt" or "uuu" or "vvv" or "www" or "xxx" or "yyy" or "zzz"variables:	{max.warn.flood} = 5 #po ilu warnach za flood ma wyrzucić gracza z serwera	{warn.flood.%player%} = 0on chat:	if player do not have permissions "flood.admin":		message contains {@flood}:			cancel event			send "&4Nie zalewaj chatu spamem!"			add 1 to {warn.flood.%player%}			if {warn.flood.%player%} is {max.warn.flood}:				set {warn.flood.%player%} to 0				execute console command "kick %Player% Flood_na_chacie"			else:				send "Ostrzeżenie %{warn.flood.%player%}% na %{max.warn.flood}%"

Ja trochę podrasowałem to :p

PS: tak wiem może dawać spam w konsoli o kickach, ale jak ktoś jet kickany to osobiście jako admin wolę o tym wiedzieć i nie widzę sensu dodwania kolejnej linijki nakazującej dodanie to do logów.

Edytowane przez Slupik98

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...