ShroN 112 Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 Witam was, chciałbym wam przedstawić mój, darmowy, autorski ItemShop. Odróżnia się od innych IS jednym aspektem, a konkretnie nie wymaga: Rcon i MySQL aby połączyć się ze serwerem. Opis IS jest w fazie BETA więc na pewno pojawią się bugi, nad IS nadal pracuję więc będę je poprawiał. PA (panel admina) logujesz się danymi które podasz w pliku install.php podczas instalacji IS. Po zalogowaniu będziesz na stronie głównie, w oknie znajdują się informacje dot. IS, aktualizacje itp. Po wybraniu guzika "Oferty" z menu w oknie pojawi Ci się możliwość sterowania ofertami. Czyli możliwość dodania nowej oferty, edytowanie jej, czy usunięcie. Do każdej z nich możesz dodać nieograniczoną liczbę voucherów lub go usunąć. Po wybraniu guzika "Uzytkownicy" z menu w oknie pojawi Ci się możliwość sterowania adminami. Czyli możliwość dodania nowego admina, edytowanie mu hasła czy usunięcie go. Jeżeli użytkownik stworzony w pliku install.php ma ID w bazie mysql 1 nie będzie się dało go usunąć z racji bezpieczeństwa, użytkownik ten jest Głównym administratorem. Wygląd IS, można zmieniać w config.php a konkretnie: tło IS, banner (logo), kolor tła ofert, ikona tła ofert, kolor nazw ofert. Zmienić można również stopę, adres do regulaminu itp. Wygląd IS można zobaczyć poniżej. Instalacja 1. Logujesz się do FTP (SFTP) 2. Wrzucasz pliki które możesz pobrać poniżej 3. Ustawiasz chomdy (uprawnienia) na 0777 (777) Folderowi players Plikowi shop.php 4. Wchodzisz w /config/config.php 5. Ustawiasz wygląd IS, wpisujesz dane do MySQL, wybierasz hosting SMS, czyli ProfitSMS, HomePay lub DotPay, uzupełniasz dane w zależności jaki wybrałeś hosting SMS. Po wszystkim zapisz plik. 6. Wychodzisz z folderu config. 7. Wejdź w strona na której masz pliki IS. 8. Do adresu dopisz: /admin/install.php Jeżeli w adresie przed wpisaniem /admin/install.php znajduje się dopisek index.php to go USUŃ i dopiero dopisz /admin/install.php. 9. Wpisz dane którymi będziesz się logował do panelu admina. 10. Wejdź w FTP, następnie wejdź w folder admin. 11. Usuń plik install.php. 12. Wróć do przeglądarki. 13. Wejdź w strona na której masz pliki IS. 14. Do adresu dopisz: /admin/index.php Jeżeli w adresie przed wpisaniem /admin/index.php znajduje się dopisek index.php to go USUŃ i dopiero dopisz /admin/index.php. 15. Zaloguj się danymi które podałeś podczas instalacji. 16. Tworzysz nową tabele w mysql 17. Importujesz plik baza.sql do bazy mysql 18. Gotowe Łączenie serwera z IS Aby wszystko działało na serwerze musisz posiadać 2 pluginy: - Skript - WildSkript Oraz autorski skrypt ItOdSh który podam poniżej. Jeżeli to wszystko posiadasz, zresetuj skrypt ItOdSh, jeżeli wszystko dobrze działa powinien stworzyć się folder ItOdSh w plugins 1. Wejdź w folder /plugins/itodsh/. 2. Otworz plik config.yml. 3. Teraz będzie łączenie serwera z IS. po www: wpisz Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! i dopisz /players/ Przykład: www: http://dayzmc.pl/itemshop/players/ 4. Zapisz plik. 5. Zresetuj skrypt itodsh. 6. Gotowe! Połączyłeś serwer z ItemShop'em! Dodawanie oferty 1. Wejdź na serwer minecraft 2. Wpisz komendę /itodsh stworz NAZWAOFERTY 3. Po stworzeniu oferty musisz dodać komendy do niej, zmienną nicku gracza jest _NICK_ 4. Wpisz komendę /itodsh dodaj NAZWAOFERTY komenda Przykład: /itodsh dodaj vip bc Gracz _NICK_ kupil range VIP! /itodsh dodaj vip pex user _NICK_ set group VIP Możesz wpisać nie ograniczoną liczbę komend. 5. Teraz przejdź do przeglądarki a następnie do panelu admina itemshopu 6. Wybierz w menu guzik "Oferty" następnie guzik "Dodaj". 7. Uzupełnij wszystkie pole według własnego uznania, lecz w oknie Oferta wpisz nazwe oferty która stworzyłeś na serwerze 8. Kliknij guzik Dodaj, i już, gotowe Komendy /itodsh stworz oferta - tworzysz oferte która użyjesz w IS /itodsh dodaj oferta komenda (bez /) - dodajesz komende która ma zostać wykonana po kupnie oferty /itodsh zobacz oferta - sprawdzasz jakie są komendy w ofercie /itodsh daj oferta nick - dajesz/sprawdzasz oferte dając ją komuś ChangeLog Spoiler ItemShop: V 0.1 - Pierwsze wydanie Skrypt: V 0.1 - Pierwsze wydanie V 0.2 - Dodano komende /itodsh daj oferta nick - Dodano komende /itodsh zobacz oferta DEMO Spoiler Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! <- IS Pobrane ItemShop: Wersja 0.1 [beta] - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Skan: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Skrypt: Wersja 0.2 - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zapraszam również na moją stronę na której znajdziesz więcej moich skryptów: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! TODO BUGI Spoiler UWAGA: - Nie wolno usunąć żadnego pliku z folderu players - Nie wolno nic zmieniać w pliku id.yml który znajduje się w folderze ItOdSh Z ItemShop'em pomagał @krzysek Pozdrawiam ShroN Zapraszam również na moją stronę na której znajdziesz więcej moich skryptów: AspinQ, AlfonsikPL i xAxee 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysek 73 Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 (edytowane) Musiałeś ten opis dać znowu Spoiler w spojlery kufa Skrypt 7/10. Choć raczej powinno być 10/10 bo nie gildie, clear chat, drop i *uj wie co jeszcze Z tym "przykładowym" IS mogłeś się trochę postarać (w sensie bardziej, bo wygląda jak moja kupa) @EDIT Do PHP to się nie ma co przyczepiać, bo jakoś zbytnio to się tam popisać nie dało. Edytowane 23 stycznia 2016 przez krzysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 23 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 Cytuj Z tym "przykładowym" IS mogłeś się trochę postarać (w sensie bardziej, bo wygląda jak moja kupa) Cicho XD. Za niedługo napiszę jakiś taki lepszy XD. Mam dużo pracy i mało czasu XD. Ale postaram się napisać to. AlfonsikPL i krzysek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysek 73 Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 K. Trzymje za słowo. Weś to opisz trochę jaśniej, w sensie ustawianie tego skryptu ze stroną itp. itd. bo zielonawi użyszkodnicy nie ogarno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 23 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 @UP to będzie trudne bo nie mam pomysłu jak XD. Daj chwile to coś wymyślę. A co do ItemShopu, to użyje takiego z neta co sam korzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysek 73 Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 (edytowane) 3 minuty temu, ShroN napisał: @UP to będzie trudne bo nie mam pomysłu jak XD. Daj chwile to coś wymyślę. A co do ItemShopu, to użyje takiego z neta co sam korzystam Z żadnego neta. Template'a też se mogę walnąć, ale to już tylko w połowie moja praca. Jak chcysz to Ci mogę pomóc. @EDIT Muszę dać coś do tematu bo znowu warna dostane. @Anty-Warn Fajny skrypt. xD @EDIT2 Zmieniłem to 5/10 na 7/10, bo kufa fajne. Edytowane 23 stycznia 2016 przez krzysek Walić @Anty-Warny. Nie no, bo dostane warna. ShroN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fajerowskyy. 56 Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 Co 10 sekund pobierasz plik z internetu :/. Plik z ofertami jest dostępny publicznie, nie jest to zbyt profesionalne. Średnio, ale może być. Jak trochę go zmienisz i dodasz hasło do otworzenia pliku z ofertami (chociażby metodą GET) to będzie najs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 23 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 (edytowane) Jak @up napisałem jest to ItemShop który ma na celu zaprezentować skrypt 50 minut temu, Fajerowskyy. napisał: Plik z ofertami jest dostępny publicznie, Czyli? Chodzi ci o tworzenie pliku .txt? Jeżeli tak to: Przecież masz tam 2 linijki które nic nie zdradzają XD więc nie widze nic w tym złego, chwilowo, nie wiem jak bym wpisywał to hasło skryptem Ale działa więc jest chyba spoko xd @Edit, wiem jak bym miał to zrobić ale to wymagało by mysql a na to sobie nie mogę pozwolić :/, chyba że, mam inny pomyysł Edytowane 23 stycznia 2016 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 Jak na Itemshop robiony za pomocą pluginu Skript jest to zaj*biste :D. Chociaż (z przyzwyczajenia) lepiej zrobić to na MySQL (szybciej i "bardziej profesjonalnie"). Postaraj się o jakieś inne API oraz MySQL. Tyle i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fajerowskyy. 56 Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 @ShroN Nie, nie o to mi chodziło Chodziło o to że mógłbyś w skrypcie php napisac odczytywanie pliku txt niedostepnego dla gracza. i odczytywałbyś Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! tez nie jest to zbyt profesjonalne ale w Skripcie nie ma POSTa więc to jedyna metoda (poza bazą danych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 24 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2016 9 godzin temu, mrkacperek napisał: Jak na Itemshop robiony za pomocą pluginu Skript jest to zaj*biste :D. Chociaż (z przyzwyczajenia) lepiej zrobić to na MySQL (szybciej i "bardziej profesjonalnie"). Postaraj się o jakieś inne API oraz MySQL. Tyle i powodzenia Właśnie o to chodziło aby nie korzystać z mysql bo nie każdy ma możliwość, głownie myślę o osobach które nie posiadają VPS a hostują serwery w jakiś firmach które blokują takie rzeczy. @Fajerowskyy. Spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 26 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2016 (edytowane) Już niedługo "wypuszczę" małego itemshop, który będzie działał pod firmy profitsms i homepay, (co do dotpay to postaram się dodać). ItemShop będzie pobierał oferty z MySQL, co do skryptu, to będzie nadal działał tak samo, postaram się dziś wypuścić małą aktualizacje, dodam komendę /itodsh zobacz <oferta> - dzięki niej będzie można zobaczyć jakie komendy są w ofercie, oraz komendę /itodsh test <oferta> - będzie testowala ofertę Edytowane 26 stycznia 2016 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 26 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2016 (edytowane) @Edit ItemShop już prawie na wykończeniu (wyświetlanie ofert mi zostało), możliwe że jutro go wypuszczę wraz z aktualizacją skryptu. Edytowane 26 stycznia 2016 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 26 stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2016 Jeżeli jest ktoś jest ciekawy jak wyglądają poczynania z ItemShop'em to uruchomiłem dla was Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! . Chwilowo nadal trwają pracę więc nie spodziewajcie się szału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AspinQ 6 Opublikowano 29 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2016 Tak serio, to fajny skrypt. Leci + :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 1 lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2016 (edytowane) Nadal trwają prace nad ItemShopem xD. No już kilka opcji jest ukończonych, takich jak: - Obsługa ProfitSMS, HomePay, DotPay - System kupna jest gotowy - Ikony ofert Panel admina: - Mozliwosc dodawania użytkowników - Możliwość dodawania ofert (xd) - Możliwość zmiany hasła użytkownikowi Na pewno dodam możliwość edytowanie ofert oraz edytowanie z poziomu WWW informacji zamieszczonych na stronie. Do poprawy mam kilka błędów. Głównie wyświetlanie ofert, w sensie ładne :P. Poprawienie estetyki w panelu admina. Gdy dodam/poprawie te 3 rzeczy dam wam ten ItemShop. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę o pisanie w temacie. Co do skryptu to następna aktualizacja wyjdzie wraz z ItemShopem Jeżeli jest ktoś chętny a zna się na css to zapraszam do pomocy (pisz PW), pracuję z @krzysek i nadal będę, ale on ma mało czasu i przydała by się jeszcze jedna para rąk do pomocy . Pozdrawiam Edytowane 1 lutego 2016 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 7 lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2016 ItemShop już wykończam, dodałem wszystko co napisałem @up no, jeszcze vouchery dodałem xd. No cóż możecie się spodziewać na 100% w tym tygodniu ItemShopu. Wszystkiee postępy są tutaj Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - zapraszam do oceniania i składania własnych sugestii. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vylence Opublikowano 9 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2016 Fajne, a co jak gracz nie będzie umiał wpisać i da "/cos vip /bc s" ? Ale masz like Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi 1337 Opublikowano 10 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2016 Gratulacje! Ten skrypt został ogłoszony jako skrypt miesiąca! boleknowak i ShroN 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShroN 112 Opublikowano 11 lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 Zaraz pojawi się ItemShop do pobrania! @Edit Dodałem boleknowak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi