Delivetator 6 Opublikowano 29 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2021 Witam, ogólnie wiem ze to dziwnie zabrzmi, ale czy mógłby mi ktoś napisać skrypt na rangi. Skrypt zawierałby: - prefix - zmienianie rangi i ogólnie to chciałbym aby był podobny do luckperms. Jeśli ktoś zechciałby napisać to proszę albo dać od razu link do skryptu, albo informacje zwrotną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoSaTuGRA 14 Opublikowano 29 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2021 3 godziny temu, Delivetator napisał: i ogólnie to chciałbym aby był podobny do luckperms. Ciężko będzie Ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 324 Opublikowano 29 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2021 Skriptem tego nie zrobisz, użyj luckpermsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delivetator 6 Opublikowano 29 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 marca 2021 W dniu 29.03.2021 o 18:52, KoSaTuGRA napisał: Ciężko będzie Ci powiem wiem W dniu 29.03.2021 o 19:06, Helios1993 napisał: Skriptem tego nie zrobisz, użyj luckpermsa. sprobuje skryptem, nie poddam sie Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 324 Opublikowano 29 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2021 49 minut temu, Delivetator napisał: sprobuje skryptem, nie poddam sie Zrozum, nie jest to możliwe. Nawet gdyby się dało, takie rozwiązanie nie miałoby sensu patrząc na to, że istnieją dobre pluginy rozwijane od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _NoBo_ 6 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Rozumiem twoją ambitność, ale naprawdę, czy nie łatwiej było by użyć pluginu PermissionsEx albo LuckPerms? W skripcie jest to bardzo czasochłonne albo prawie nie możliwe. Posłuchaj innych bo naprawdę skriptem nie dasz rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delivetator 6 Opublikowano 30 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 7 godzin temu, _NoBo_ napisał: Rozumiem twoją ambitność, ale naprawdę, czy nie łatwiej było by użyć pluginu PermissionsEx albo LuckPerms? W skripcie jest to bardzo czasochłonne albo prawie nie możliwe. Posłuchaj innych bo naprawdę skriptem nie dasz rady. Wczoraj próbowałem coś zdziałać i tak średnio wyszło, a więc wezmę se luckperms, ale będę próbował napisać skrypt na rangi polsatgraniepl i zoolczeq 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 102 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 jeżeli chciałbyś zrobić takiego luckpermsa to najważniejsze by były w nim permisje. Prefixy i rangi jeszcze da się zrobić w miarę łatwo. Ale blokowanie komend skryptrm jeżeli posiadasz tą rangę będzie trudne... Wszystko musiało by się opierać na zmiennych typu {wlasciciel::grupa::*} add %player% to {wlasciciel::grupa::*} command /spawn: loop {wlasciciel::grupa::*}: if loop-event is "%player%": execute player command "essentials:spawn" else: send "&cTylko właściciel może przeteleportować się na spawn" teraz tak sobie myślę ,że nie było by to takie trudne tylko czasochłonne ale drugie pytanie. po do wpisywać /spawn jak można /essentials:spawn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delivetator 6 Opublikowano 31 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 marca 2021 W dniu 30.03.2021 o 18:02, polsatgraniepl napisał: Prefixy i rangi jeszcze da się zrobić w miarę łatwo. Tak myślę W dniu 30.03.2021 o 18:02, polsatgraniepl napisał: Wszystko musiało by się opierać na zmiennych To, to to wiem W dniu 30.03.2021 o 18:02, polsatgraniepl napisał: po do wpisywać /spawn jak można /essentials:spawn btw to ja mam essentials zrobione skryptem xd Mam juz zrobione: - Prefix, - Zmienianie rang, - Zabieranie rang, - info gracza o rangach, a wiec jest progres W dniu 30.03.2021 o 08:22, _NoBo_ napisał: Posłuchaj innych bo naprawdę skriptem nie dasz rady. A może i dam. Zostało mi tylko permisje zrobić do których mam pomysł Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz CoFFeIN04 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 102 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2021 (edytowane) albo mi się wydaje albo chłop kupił sobie serwer za 10 zł z limitem 5 pluginów zainstalował skripta i wszystko w nim robi bo nie może zainstalować więcej pluginów. No trochę XD ej. Jeżeli masz 100% wszystkie komendy w skripcie to w sumie się da. Do każdej komendy dać if {permisjakomendy::%player%} is set: #Dalej else: send "Nie masz permisji do wykonania tej komendy" i do skriptowego luckpermsa command /dajpermisje [<player>] [<text>]: trigger: set {arg-2::%player-arg%} to true #player = gracz któremu dajesz permisje #text = permisja jaką chcesz dać graczowi Edytowane 3 kwietnia 2021 przez polsatgraniepl Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz zoolczeq i ItsMeAdam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delivetator 6 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2021 W dniu 3.04.2021 o 14:14, polsatgraniepl napisał: Jeżeli masz 100% wszystkie komendy w skripcie to w sumie się da. Do każdej komendy dać No to wiem, ale nie da się dać komend ze skripta xd W dniu 3.04.2021 o 14:14, polsatgraniepl napisał: player = gracz któremu dajesz permisje #text = permisja jaką chcesz dać graczowi pisałem juz nie raz takie skrypty w minute xd wiec wiem do czego to służy xd W dniu 3.04.2021 o 14:14, polsatgraniepl napisał: if {permisjakomendy::%player%} is set: #Dalej else: send "Nie masz permisji do wykonania tej komendy" z tym tak średnio rozumiem, mógłbyś napisać mi przykład zamiast tego #Dalej? W dniu 3.04.2021 o 12:28, polsatgraniepl napisał: albo mi się wydaje albo chłop kupił sobie serwer za 10 zł z limitem 5 pluginów zainstalował skripta i wszystko w nim robi bo nie może zainstalować więcej pluginów. No trochę XD to jest dobry pomysł Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polsatgraniepl 102 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Delivetator napisał: pisałem juz nie raz takie skrypty w minute xd wiec wiem do czego to służy xd yhm... To dlaczego nie rozumiesz jak by to miało działać: 3 godziny temu, Delivetator napisał: z tym tak średnio rozumiem, mógłbyś napisać mi przykład zamiast tego #Dalej? no ale ok... command /setspawn: trigger: if {setspawn::%player%} is set: set {spawnlocalization} to player localization send "&2Ustawiono spawn." else: send "&cNie masz permisji do wykonania tej komendy" command /spawn: trigger: if {spawn::%player%} is set: teleport player to {spawnlocalization} else: send "&cNie masz permisji do wykonania tej komendy" command /dajpermisje [<player>] [<text>]: trigger: set {arg-2::%player-arg%} to true #Do każdej komendy musiał byś dodać if {KOMENDA::%player%} is set: #dalsza część (co ma się robić jeżeli ma permisje) else: send "&cNie masz permisji do wykonania tej komendy" 2 godziny temu, nexi napisał: chłop co ma serwer na aternosie i próbuje upchać wszystko w skrypt, bo nie ma miejsca na pluginy XD tak mi przyszło na myśl. skrypt na rangi? powinieneś dostać 25 lat ciężkich robót w kamieniołomie. pov: pisze to chłop który pisze ,że skript laguje serwer + przeczytaj co było pisane przed tematem zanim coś napiszesz bo to samo napisałem wyżej. tylko ,że za 10zł a nie za free jako aternos + tak jakby post niewnoszący nic do tematu. Edytowane 4 kwietnia 2021 przez polsatgraniepl Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delivetator 6 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2021 2 godziny temu, nexi napisał: chłop co ma serwer na aternosie i próbuje upchać wszystko w skrypt nie ja 2 godziny temu, nexi napisał: chłop co ma serwer na aternosie i próbuje upchać wszystko w skrypt, bo nie ma miejsca na pluginy XD tak mi przyszło na myśl. skrypt na rangi? powinieneś dostać 25 lat ciężkich robót w kamieniołomie btw jak nie masz zdania na temat skryptu to nic nie pisz Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 241 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2021 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Delivetator 6
Witam, ogólnie wiem ze to dziwnie zabrzmi, ale czy mógłby mi ktoś napisać skrypt na rangi.
Skrypt zawierałby:
- prefix
- zmienianie rangi
i ogólnie to chciałbym aby był podobny do luckperms.
Jeśli ktoś zechciałby napisać to proszę albo dać od razu link do skryptu, albo informacje zwrotną.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi