PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 6 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2014 Siemka, Bardzo proszę o napisanie mi skryptu na komendę /vip <nick> <czas> W <nick> podajemy nick gracza któremu zmienna %vip% ma się ustawić na 1A <czas> podajemy w godzinach po jakim czasie zmienna %vip% ma się ustawić na 0 A i zmienna %vip% ma się nie resetować gdy wyjdziemy z serwera.To dla mnie bardzo ważne ! Chcę zrobić w ten sposób rangi.Proszę nie pisać postów typu "Lepiej wgraj plugin", "plugin lepszy" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysek 73 Opublikowano 6 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2014 Napisz mi na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 6 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2014 Po do na PW skoro tu masz... Daj odpowiedź normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 6 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2014 A i zmienna %vip% ma się nie resetować gdy wyjdziemy z serwera.Chyba jestem zmęczony, nie kumam, wytłumaczysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 6 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2014 Ekhm... Zmienna po wyjściu z serwera zawsze ustawia się na 0 A ja chcę aby po ustawieniu jej na 1 zapamiętywała się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 6 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2014 (edytowane) command /vip <player> <integer>: permission: givevip permission message: <red>Niet! trigger: set {vip::czas::%arg 1%} to "%arg 2% hours" parsed as timespan add player to {player::vips::*} set {vip::czasustawienia::%arg%} to nowset {vip.%arg%} to 1every 1 second: loop {player::vips::*}: time between {vip::czasustawienia::%loop-index%} and now is greather or equal to {vip::czas::%loop-value%}: set {vip.%loop-value%} to 0 delete {vip::czas::%loop-value%} delete {vip::czasustawienia::%loop-value%} Edytowane 6 grudnia 2014 przez kryxkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 7 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2014 A zrób mi tera że jak ktoś ma tego vipa to mu daje nick :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 7 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2014 @up 1. Działa ci ten kod? (pytam się, bo chcę mieć pewność, że narazie jest ok.) 2. Jaki nick? Kolorowany? Z tagiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 Kolorowany, jak chcesz(i tak sobie przerobię).Sam twojego kodu nie potrafię wykorzystać bo jest dla mnie zbyt: "#qrwa#nic#nie#kumam" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 8 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 (edytowane) wytłumaczę ci tu kod: _ set {vip::czas::%arg 1%} to "% arg 2% hours" parsed as timespan _ Ustawia czas trwania vipa. _ add arg to {player::vips::*} _ Dodaje gracza do listy vipów, można użyć tej zmiennej do sprawdzenia, czy gracz jest vipem _ set {vip::czasustawienia::%arg%} to now _ Ustala czas przyznania vipa _ set {vip.%arg%} to 1 _ Ustawia wspomnianą przez ciebie zmienną. _ every 1 second: loop {player::vips::*}: _ Zapętla listę vipów _ time between {vip::czasustawienia::%loop-index %} and now is greather or equal to {vip::czas::%loop-value%}: _ sprawdza, czy vip już minął _ set {vip.%loop-value%} to 0 _ Jeżeli tak, ustawia zmienną na 0 _ delete {vip::czas::%loop-value%} delete {vip::czasustawienia::% loop-value%} _ Usuwa niepotrzebne już zmienne. Tutaj edytowałem linijkę dodawania gracza do listy vipów, bo pomyliłem się w tym. Tutaj ta linijka jest poprawna. I pozamieniaj loop-value na loop-index P.S. Aby był tag na chacie dodaj: on chat: {vip.%player%} is "1": cancel event broadcast "<yellow>[V.I.P]&r<red>%player%:&r%message%" Edytowane 8 grudnia 2014 przez kryxkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 yyyy... Daj mi lepiej cały kod :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 (edytowane) Nie wiem dlaczego ale zawsze jak robię:every <ilekolwiek> second:to mi skrypt nie działa... Sry, za double-posta, na fonie pisane...//To nie zwalnia cię z przestrzegania regulaminu. Na telefonie też masz opcję edycji. ~ :norbi: Edytowane 8 grudnia 2014 przez Norbi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 #Aperture 278 Opublikowano 8 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 no to standardowo reinstaluj Skript i zobacz, czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 (edytowane) Próbowałem reinstalować skrypt, ktoś coś mówił że trzeba dodać "s" do second, może zadziała :p //EDIT: Nie wywala buga, ale nie działa prefiks :( Edytowane 8 grudnia 2014 przez PanNiedzwiadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2014 @ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ogorek 22 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Aha czyli ty po prostu nie umiesz ang... SECOND = SEKUNDA SECONDS = SEKUDNY jeżeli dajesz więcej niż 1 sekunde piszesz np.: every 20 seconds a jeżeli dajesz:every 1 second - BRAK KOŃCÓWKI Norbi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1 337 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Aha czyli ty po prostu nie umiesz ang... SECOND = SEKUNDA SECONDS = SEKUDNY jeżeli dajesz więcej niż 1 sekunde piszesz np.: every 20 seconds a jeżeli dajesz: every 1 second - BRAK KOŃCÓWKIAha czyli ty po prostu nie znasz podstaw skripta... Jakim cudem ci nie dziala every? Podaj wersję sk, serwa itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 10 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 (edytowane) Nie chce mi się podawać wersji. Najnowasza, wersja serwa 1.5.2 I nie działa mi np. wait 180 second. //EDIT: Zresztą, już sobie poradzę inaczej(nie wiem jak ale i tak trzeba sobie jakoś radzić...) Edytowane 10 grudnia 2014 przez PanNiedzwiadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tropereks 780 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Ty masz srv na 1.5.2? ;___; To sie nie dziw ze Ci nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 10 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 A co to za różnica ?Skript jest pisany pod 1.7.x ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hydorax 194 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 A co to za różnica ?Skript jest pisany pod 1.7.x ?Skrypt teoretycznie pisany jest pod każdą wersję Minecrafta, jednakże plugin Skript na wersji 1.5.2 jest troszkę okrojony pod względem zawartymi w nim elementami i wyrażeniami. Dlatego pewne eventy, czy efekty mogą nie działać poprawnie, gdyż w wersju Skript na 1.5.2 nie zostały one jeszcze dodane :P PanNiedzwiadek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
PanNiedzwiadek 170
Siemka,
Bardzo proszę o napisanie mi skryptu na komendę /vip <nick> <czas>
W <nick> podajemy nick gracza któremu zmienna %vip% ma się ustawić na 1
A <czas> podajemy w godzinach po jakim czasie zmienna %vip% ma się ustawić na 0
A i zmienna %vip% ma się nie resetować gdy wyjdziemy z serwera.
To dla mnie bardzo ważne ! Chcę zrobić w ten sposób rangi.
Proszę nie pisać postów typu "Lepiej wgraj plugin", "plugin lepszy" itp.
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi