MagicLa 0 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Hej, mam problem z pluginem PermissionsEx po wpisaniu komendy: /pex group create Gracz wyskakuje mi błąd: Error in command syntax. Check command help. W zasadzie to nie mogę używać żadnych komend PermissionsEx :cc Liczę na waszą pomoc Poprawiam formatowanie na ciemnym motywie. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 6 minut temu, MagicLa napisał: Hej, mam problem z pluginem PermissionsEx po wpisaniu komendy: /pex group create Gracz wyskakuje mi błąd: Error in command syntax. Check command help. W zasadzie to nie mogę używać żadnych komend PermissionsEx :cc Liczę na waszą pomoc Z tego co pamiętam, poprawna komenda to: /pex group [nazwa grupy] create Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 694 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Na odwrót, tzn. /pex group <nazwa> create Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MagicLa 0 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Ok teraz jest coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 6 minut temu, MagicLa napisał: Ok teraz jest coś takiego: Nie masz permisji. Proste. Daj sobie operatora i tyle (np. przez konsolę). Glicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 36 minut temu, MagicLa napisał: Ok teraz jest coś takiego: Musisz dać sobie permisję * przez konsole MMiki2010YT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MMiki2010YT 2 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 40 minut temu, MagicLa napisał: Ok teraz jest coś takiego: najłatwiej to stwórz grupe wlasciciel i daj all permisje jej (to wszystko z folderu PermissionsEX albo weź gotowe z neta Glicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 333 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Zalecam pozbyć się tego pluginu, posiada sporo błędów oraz luk bezpieczeństwa. Ma także mało opcji i jest mało wydajny. Użyj LuckPerms, który jest wydajniejszy, bardziej rozbudowany, prostszy, oraz nie ma wielu błędów starego, dziurawego pexa. Wszystko w prosty sposób skonfigurujesz webedytorem (/lp editor), możesz także konfigurować go tak samo jak pexa (w pliku yaml) zmieniając storage-method na yaml w configu (zalecam skonfigurować odpowiednio split-storage, ustawiając split-storage.enabled: true, oraz split-storage.methods.group: yaml. Zwiększy to wydajność zapisu/odczytu bazy danych (aczkolwiek byłoby to jeszcze szybsze gdybyś nie zmieniał w configu nic, otwiera to jedynie możliwość konfiguracji grup przez plik yaml). Glicz i PomyślDobrze 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MagicLa 0 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 2 godziny temu, Glitchtrap napisał: Musisz dać sobie permisję * przez konsole Problem w tym, że ten błąd wyświetla się właśnie gdy mam operatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 22 minuty temu, MagicLa napisał: Problem w tym, że ten błąd wyświetla się właśnie gdy mam operatora... operator, a permisja * w pexie to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MagicLa 0
Hej,
mam problem z pluginem PermissionsEx po wpisaniu komendy: /pex group create Gracz
wyskakuje mi błąd: Error in command syntax. Check command help.
W zasadzie to nie mogę używać żadnych komend PermissionsEx :cc
Liczę na waszą pomoc
Poprawiam formatowanie na ciemnym motywie.
Notatka dodana przez Glicz
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi