IgorM2008 10 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Czy ktos moze mi powiedziec do czego i jak uzywac tabow i spacji bo kompletnie nie mam pojecia kiedy mam ich uzyc i jak dziwakkolega, neQYT i maxcom1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 532 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Przede wszystkim powinieneś poczytać jakieś poradniki/filmy o pisaniu skryptów, tam ogarniesz ocb, ale tak ode mnie. W skrypcie ? Prosto, dam ci przykład on place: cancel event every 1 second: loop all players: send "hej" to loop-player Co jest zauważalne ? Dajemy spacje lub tab (nie można ich mieszać, albo używamy 4 spacje albo 1 tab w całym skrypcie) po każdym ":" (jak nie wiesz kiedy się daje : to już lipa ci powiem, na necie byś musiał poczytać poradniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 323 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Dodatkowe taby daje się w linijce pod linijką z dwukropkiem, dwukropki daje się po eventach, warunkach (w tym szansach), pętlach i triggerze w komendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IgorM2008 10 Opublikowano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 3 godziny temu, kerpson napisał: Przede wszystkim powinieneś poczytać jakieś poradniki/filmy o pisaniu skryptów, tam ogarniesz ocb, ale tak ode mnie. W skrypcie ? Prosto, dam ci przykład on place: cancel event every 1 second: loop all players: send "hej" to loop-player Co jest zauważalne ? Dajemy spacje lub tab (nie można ich mieszać, albo używamy 4 spacje albo 1 tab w całym skrypcie) po każdym ":" (jak nie wiesz kiedy się daje : to już lipa ci powiem, na necie byś musiał poczytać poradniki) wiem i ogladalem wiele poradnikow tylko ze mam problem z wiedza ile trzeba tych tabow postawic cos tam ogarniam ale przy bardziej skomplikowanym skrypcie sie pogubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 532 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 40 minut temu, IgorM2008 napisał: wiem i ogladalem wiele poradnikow tylko ze mam problem z wiedza ile trzeba tych tabow postawic cos tam ogarniam ale przy bardziej skomplikowanym skrypcie sie pogubie on place: if player has permission "fsdf": cancel event za każdym razem dajesz jednego taba więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 20 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2020 every second: // Co sekundę stanie się to co jest pod tym i ma 1xTAB loop all players: // Co sekundę wszyscy gracze zostaną zloopowani if loop-player has permission "permisja": // Co sekundę stanie się to co jest pod tym i ma 1xTAB, jeżeli gracz posiada permisję 'permisja' send "Masz permisje" to loop-player // Stanie się co sekundę, jeżeli gracz posiada permisję 'permisja' send "xD" to loop-player // Stanię się co sekundę, bez wpływu na to czy gracz posiada permisje send "Sekunda" to console // Stanię się co sekundę, ale poza loopem. Nie możesz więc już użyć 'loop-player' Mam nadzieję że to ci pomoże xD. kerpson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 20 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2020 spacje i taby (czyli wcięcia) stosuje się w kodzie po to żeby był on czytelniejszy używając wcięć plugin (oraz my) wie jaki kod podlega pod jaką 'sekcję' jedno wcięcie stosujemy tak jak już wyżej napisali - po warunkach, wydarzeniach, opcjach, pętlach itp. wszystkie wcięcia w kodzie muszą być jednakowe (z reguły przyjmuje się, że jedno wcięcie to jeden tab lub cztery spacje, ale równie dobrze może to być dowolna ich ilość, np. 1 spacja lub 13 spacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
IgorM2008 10
Czy ktos moze mi powiedziec do czego i jak uzywac tabow i spacji bo kompletnie nie mam pojecia kiedy mam ich uzyc i jak
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi