Talarek 8 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2019 Cześć! Czy jest taka możliwość że jak gracz zobaczy wiadomość typu ''Test'' to za 10 sekund dostanie np. jabłko? (Nie chodzi mi o takie coś że co x sekund wysyła wiadomość i że po 10 sekundach dostaje się jabłko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WiktorMasteR 19 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2019 To w takim razie, skąd mamy wiedzieć kiedy gracz jest przy komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szifter 134 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2019 30 minut temu, WiktorMasteR napisał: To w takim razie, skąd mamy wiedzieć kiedy gracz jest przy komputerze Raczej możemy się domyślać kiedy gracz jest przy komputerze. Ba, nawet nie mamy możliwości sprawdzenia czy dany gracz jest pyzy komputerze. Co do tematu, raczej taki skrypt nie jest możliwy do wykonania, bynajmniej w takiej formie w jakiej ty chcesz. Misio12320 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubaczak2 1 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2019 Możesz zrobić takie coś, że jeśli wyślesz taką wiadomość do gracza to on musi w nią kliknąć aby wyświetlić treść, po kliknięciu 10 sekund i daje jabłko. knugi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2019 6 godzin temu, kubaczak2 napisał: Możesz zrobić takie coś, że jeśli wyślesz taką wiadomość do gracza to on musi w nią kliknąć aby wyświetlić treść, po kliknięciu 10 sekund i daje jabłko. Nie chodzi mi także o to. Może wytłumaczę bardziej... Wysyła się pewna wiadomość z pluginu i moje pytanie brzmi tak: Czy można sprawdzić czy gracz zobaczył daną wiadomość lub została wysłana do niego? @knugi @xAxee 18 godzin temu, WiktorMasteR napisał: To w takim razie, skąd mamy wiedzieć kiedy gracz jest przy komputerze ???XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szifter 134 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2019 10 minut temu, Talarek napisał: ???XD Raczej sprawdzenie tego nie będzie możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oedeopol 67 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2019 W dniu 28.04.2019 o 17:01, Talarek napisał: Cześć! Czy jest taka możliwość że jak gracz zobaczy wiadomość typu ''Test'' to za 10 sekund dostanie np. jabłko? (Nie chodzi mi o takie coś że co x sekund wysyła wiadomość i że po 10 sekundach dostaje się jabłko) To nie jest możliwe, gdyż logiczne że skoro wiadomość została do niego wysłana, musiał ją odebrać, lecz nie możesz zmusić gracza do zobaczenia czegoś, a tym bardziej nie możesz sprawdzić czy gracz to zobaczył. Jedyne sensowne rozwiązanie to to: W dniu 29.04.2019 o 11:40, kubaczak2 napisał: Możesz zrobić takie coś, że jeśli wyślesz taką wiadomość do gracza to on musi w nią kliknąć aby wyświetlić treść, po kliknięciu 10 sekund i daje jabłko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2019 2 godziny temu, Oedeopol napisał: To nie jest możliwe, gdyż logiczne że skoro wiadomość została do niego wysłana, musiał ją odebrać, lecz nie możesz zmusić gracza do zobaczenia czegoś, a tym bardziej nie możesz sprawdzić czy gracz to zobaczył. Jedyne sensowne rozwiązanie to to: Ale czy można sprawdzić czy graczowi została wysłana wiadomość o konkretnej treści?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oedeopol 67 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2019 21 minut temu, Talarek napisał: Ale czy można sprawdzić czy graczowi została wysłana wiadomość o konkretnej treści?? Skoro ją wysyłasz to po co sprawdzać czy została wysłana skoro na pewno została wysłana bo przecież ją wysłałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2019 Teraz, Oedeopol napisał: Skoro ją wysyłasz to po co sprawdzać czy została wysłana skoro na pewno została wysłana bo przecież ją wysłałeś Czy ja napisałem że to ja ją wysyłam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oedeopol 67 Opublikowano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2019 W dniu 29.04.2019 o 18:22, Talarek napisał: Wysyła się pewna wiadomość z pluginu To znaczy że wysyła się w określonych warunkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spadajokk 3 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 21 godzin temu, Oedeopol napisał: Skoro ją wysyłasz to po co sprawdzać czy została wysłana skoro na pewno została wysłana bo przecież ją wysłałeś Konkret: Koledze najprawdopodobniej chodzi o to, że chce dodać coś do pluginu, np. jakieś klasy czy coś - w skrypcie. I prawdopodobnie chce, żeby klasy bądź itemy stałe dostawało się w chwili gdy pokaże się wiadomość (np.) "Arena wystartuje za 5 sekund.." i wtedy po określonym czasie dostawało się właśnie te itemy. Teraz rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 1 maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 @spadajokk tak o to mi mniej więcej chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oedeopol 67 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 2 godziny temu, spadajokk napisał: Konkret: Koledze najprawdopodobniej chodzi o to, że chce dodać coś do pluginu, np. jakieś klasy czy coś - w skrypcie. I prawdopodobnie chce, żeby klasy bądź itemy stałe dostawało się w chwili gdy pokaże się wiadomość (np.) "Arena wystartuje za 5 sekund.." i wtedy po określonym czasie dostawało się właśnie te itemy. Teraz rozumiesz? Niestety nie ma takiej możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 1 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2019 on chat: if message is "test": loop all players: set {_x::%loop-player%} to false wait 10 secunds if {_x::%loop-player%} is true: give apple to the loop-player set {_x::%loop-player%} to false stop on any move: if {_x::%player%} is false: set {_x::%player%} to true stop Proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 knugi 761 Opublikowano 2 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2019 9 godzin temu, kapi. napisał: on chat: if message is "test": loop all players: set {_x::%loop-player%} to false wait 10 secunds if {_x::%loop-player%} is true: give apple to the loop-player set {_x::%loop-player%} to false stop on any move: if {_x::%player%} is false: set {_x::%player%} to true stop Proszę. Event on chat jest wtedy gdy dany gracz to napisze, a nie z pluginu. A właśnie o to chodzi dla autora tematu. Osobiście to nie wiem czy takie coś istnieje, by nasłuchiwać wiadomości które wysyła plugin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 31 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2019 możesz to zrobić w zmiennych variables: {arena} = false every 1 second: if {arena} is not false: broadcast "&9Arena wystartuje za 5 sek" loop all players in world "arena": give loop-player 276 named "&aTest miecz" send "&cdostales miecz" to loop-player else: stop command /arenastart: trigger: set {arena} to true chyba takie coś, nie testowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Talarek 8 Opublikowano 1 czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2019 Proszę zamknąć, nie da się tego po prostu zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szifter 134 Opublikowano 1 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2019 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Talarek 8
Cześć! Czy jest taka możliwość że jak gracz zobaczy wiadomość typu ''Test'' to za 10 sekund dostanie np. jabłko?
(Nie chodzi mi o takie coś że co x sekund wysyła wiadomość i że po 10 sekundach dostaje się jabłko)
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi