Vexiu 2 Opublikowano 9 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2018 (edytowane) Witam chciałbym zaproponować wam pomysł polskiego servera HCF Po godzinie intensywnego wymyślania opracowałem zmienioną rozgrywkę hc i poszłem bardziej w strone amerykańskiego hcf Wchodząc na server otrzymujemy książke z małym poradnikiem i wędke Na spawnie wędką przy jeziorze możemy wyłowić itemy na lepszy start po przejściu czerwonej lini lub losowej teleportacji zaczyna się odliczanie czasu do końca ochrony startowej (30min [może być mniej] ) Z mobów jest pomniejszony drop ich itemów np: z creepera proch strzelniczy Po śmierci otrzymujemy bana na 1tydzień (mogą być krótsze to tylko pomysł) jeżeli chcemy szybciej wrócić do gry możemy kupić unbana w itemshopie Ranga Vip dodawała by tylko korzyści estetyczne np /teczowy - tęczowy nick /disco możemy wybrać disco zbroje jakieś skrzydełka z parriclesów i inne podobne rzeczy Z liści dropiły by czasami patyki oraz z dirta czasami stone itp... Pvp było by z 1.9+ (planujemy wypuścić server na wersji 1.13) Dropu ze stowna nie było by wogóle bo to nie jest "izihc" Dodał bym troche customowych itemków takich jak zdalnie odpalane tnt oraz biomów np: ametystowy biom z ametstem pod ziemią a u góry w wioskach były by villagery z takowymi itemkami z ametystu Za zabicie gracza rzadko dropił by klucz który można by było wykorzystać na spawnie w skrzyne oczywiście nie były by jakieś op a i na spawn trzeba by było iść z buta (nie ma komendy /spawn /home itp... ) Randomowo na mapie spawnowały by się bossy np: na biomie wodnym byłby boss elder guardian oraz z delfina z 1.13 zrobiłbym boss rekina i takie podobne rzeczy na innych biomach oczywiście z tych bossów dropiły by unikatowe itemy dostępne tylko z tych bossów z których można by było coś interesującego zcraftować. Poziom trudności: Hard Na tą chwilę mam tyle pomysłów jeżeli masz jeszcze jakiś pomysł bądź coś ci się nie podoba możesz się wypowiedzieć w komentarzach ode mnie narazie to na tyle Nie wiem czy to dobry dział bo chciałem dział pomysły czy cuś Pozdrawiam shadoweG aka vexiu Edit v1: Cały server oczywiście działa na podstawie servera sv + gildie to chyba wiadomo a i dla ciekawskich skrót hcf oznacza hardcore factions. Edit v2: Nasz oficjany discord Beta 0.5 Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Edit v3: Jeśli chcesz aby maszyna była bardziej stabilna oraz server był bardziej popularny możesz nas wesprzeć na Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Edytowane 15 lipca 2018 przez Vexiu Peridot i Patbox 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieJa 11 Opublikowano 9 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2018 Jak Cię stać to robimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 9 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2018 Kase mam ale bardziej ten temat jest na pisanie pomysłów oraz wyrażanie opnini jak masz 13+ to mógłbym cie zatrudnić jako technik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 690 Opublikowano 9 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2018 2 minuty temu, Vexiu napisał: polski *Polski Pomysł jest jak najbardziej dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 9 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2018 Dziękuje za opinie Mój telefon jest upośledzony i mi źle podpowiada jak pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xNeleQx 16 Opublikowano 9 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2018 bylo by okej ale wersja powinna byc 1.8.8 i wyzej a pvp do wybierania 1.8 // 1.9 np takie menu chyba sie da zrobic LloydPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 9 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2018 (edytowane) @xNeleQx Ja osobiście też jestem zwollenikiem starego pvp ale po duuuuuuużym hejcie na stare pvp na konkurencyjnym forum postanowiłem zrobić nowe pvp a czy ten system zmieniania pvp nie sprawił by że stare pvp nie byłoby zbyt op? A po drugie robiąc nowe pvp eliminujemy stivków co nie umią klikać w myszkę 15cpsów i grają na macro/autoclickerze a wersja 1.8.8 jest najlepsza na izihc czemu nasze community hc nie myśli samodzielnie i robi to samo co jego srajtuber robi Edytowane 9 lipca 2018 przez Vexiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xNeleQx 16 Opublikowano 10 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 11 godzin temu, Vexiu napisał: @xNeleQx Ja osobiście też jestem zwollenikiem starego pvp ale po duuuuuuużym hejcie na stare pvp na konkurencyjnym forum postanowiłem zrobić nowe pvp a czy ten system zmieniania pvp nie sprawił by że stare pvp nie byłoby zbyt op? A po drugie robiąc nowe pvp eliminujemy stivków co nie umią klikać w myszkę 15cpsów i grają na macro/autoclickerze a wersja 1.8.8 jest najlepsza na izihc czemu nasze community hc nie myśli samodzielnie i robi to samo co jego srajtuber robi Mi chodzilo zeby bylo pare wersjii np 1.8 1.9 itp a pvp tak jak mowilem do wybrania lub jakas ankieta jak juz bedzie start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 10 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 @xNeleQx nie chce robić tak zwanego "network'a" jak chcesz HCF na 1.7-1.8 to wbij sobie na eu.veltpvp.com ja chce server na 1.13 bo robiąc server na 1.8.8 nie wprowadzam nic nowego a wiesz dlaczego na "skafie" był klimat? Bo gracze nie ogarniali gierki bo było to coś dla nich nowego przenosząc się na z 1.8 na 1.13 robimy podobny klimat bo gracze przyzwyczajeni do 1.8 nie będą ogarniać na 1.13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1 951 Opublikowano 10 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 Tydzień to za duzo gracze zrezygnowali z gry gdy ban był na 1-3dni... (na m*HC) pomysl fajny ale raczej nie wypali... No chyba, że to 1.13 coś zmieni ale raczej ni ;/ Gracze już nie potrafia gra na HC / hcf Moja opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 10 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 (edytowane) @xAxee Dziękuje za opinie bany prawdopodobnie krótsze. Aby rozpromować server szukamy czegoś z efektem wow (nie nie trailer z hardbassem) coś co by tak trochę zmienkło rozgrywke a server ma być dla chętnych na zmiany oraz na wszytkich graczy legendarnego servera smp.hcfactions.net (kto grał ten wie jak tam jest fajnje szczególnie dla polaków) gdybyśmy mieli reklame u inviaczga i grafa (jedyni znani gracze z hc którzy tam grali i mogli by grać na 1.9+) Ale invi ma bana na jutubach a reklama u grafa to 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000zł Edytowane 10 lipca 2018 przez Vexiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1 951 Opublikowano 10 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 Godzinę temu, Vexiu napisał: Ale invi ma bana na jutubach a reklama u grafa to 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000zł jest jeszcze duzo innych ytberow z MC.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 10 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2018 3 godziny temu, xAxee napisał: jest jeszcze duzo innych ytberow z MC.. Wiem wiem ale nikt inny z community hc nie będzie chciał reklamować tego nowego "słabego" pvp bo mają o to bul dupy a u jakiś typów co budują domki nie będe reklamował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 12 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2018 Nasz discord: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 533 Opublikowano 12 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2018 Pomysł fajny, ale popatrz też na stronę community 2k18. Im się już nie będzie chciało kopać, chodzić na klepy itd. Nie wiele pozostało graczy "starych". Pomysł ok, ale nie wiem czy to wypali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danio1337PL 0 Opublikowano 12 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2018 Spoko pomysł, to kiedy mam pisać plg i sk ? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 598 Opublikowano 12 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2018 2 godziny temu, Danio1337PL napisał: Spoko pomysł, to kiedy mam pisać plg i sk ? XD Piszesz skrypty, kiedy umiesz pisać pluginy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexiu 2 Opublikowano 15 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2018 @Danio1337PL piszę pluginy od miesiąca Jeśli chcesz aby maszyna była bardziej stabilna oraz server był bardziej popularny możesz nas wesprzeć na Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion 220 Opublikowano 15 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2018 W dniu 9.07.2018 o 20:25, Vexiu napisał: Kase mam No najwyraźniej mało masz ;/ W dniu 10.07.2018 o 09:15, Vexiu napisał: @xNeleQx nie chce robić tak zwanego "network'a" jak chcesz HCF na 1.7-1.8 to wbij sobie na eu.veltpvp.com ja chce server na 1.13 bo robiąc server na 1.8.8 nie wprowadzam nic nowego a wiesz dlaczego na "skafie" był klimat? Bo gracze nie ogarniali gierki bo było to coś dla nich nowego przenosząc się na z 1.8 na 1.13 robimy podobny klimat bo gracze przyzwyczajeni do 1.8 nie będą ogarniać na 1.13 W dniu 10.07.2018 o 15:02, Vexiu napisał: @xAxee Dziękuje za opinie bany prawdopodobnie krótsze. Aby rozpromować server szukamy czegoś z efektem wow (nie nie trailer z hardbassem) coś co by tak trochę zmienkło rozgrywke a server ma być dla chętnych na zmiany oraz na wszytkich graczy legendarnego servera smp.hcfactions.net (kto grał ten wie jak tam jest fajnje szczególnie dla polaków) gdybyśmy mieli reklame u inviaczga i grafa (jedyni znani gracze z hc którzy tam grali i mogli by grać na 1.9+) Ale invi ma bana na jutubach a reklama u grafa to 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000zł Jednocześnie chcesz promować serwer i mieć dużą ilość graczy, ale jednocześnie zmieniasz wersje na 1.13 oraz nie masz w współpracy nikogo bardzo dużego na yt. To taki strzał w kolano mimo, że wersja 1.8 jest hejtowana gra na niej dużo osób, którymi bardzo łatwo się manipuluje nimi. Co do samego pomysłu nie grałem na żadnych HFC czy jak to tam się nazywa, ale jedno powiem przypomina taki easyhc z dodatkami. To co przedstawiłeś było już na różnych serwerach nawet nie musiało to być na 1.13 a na tym forum nawet znajdę na to skrypty. Tak jak w większości pomysłów/prezentacji itp. życzę powodzenia, ale raczej nie ma zbyt dużego potencjału bez znalezienia jakiegoś sponsora/youtubera. xNeleQx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patbox 26 Opublikowano 15 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2018 Pomysł dobry. Serwer wydaje się lepszy od wszystkiego typu MegaDropów oraz EasyHC. Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi