SzczureK 10 Opublikowano 15 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 (edytowane) Cześć, dzisiaj chciałbym zaprezentować wam projekt, który powstaje w zasadzie od trzech dni, lecz sam pomysł powstał znacznie dawniej. Projektem tym jest pipeShop - w skrócie pShop, pisany w web frameworku Laravel 5.6. pShop jest pisany w 100% przeze mnie i bez pomocy osób z zewnątrz. Sklep będzie stworzony dla serwerów Minecraft, które chcą żeby pieniądze zarobione z usług trafiały do ich portfeli. pShop będzie w dwóch wersjach, które omówię poniżej. Zapraszam do krótkiej prezentacji, z dosyć słabą grafiką - tak jak napisałem, ja się zajmuję WebDevem, a nie pracami graficznymi. Sklep jest w trakcie przygotowań. Kilka funkcji będę oznaczał takim kolorem, który będzie oznaczać licencje GOLD, o której dowiesz się na dole postu. ✷ Płatności SMS/Przelew/PaySafeCard/PayPal. ✷ Firmy realizujące płatności: lvlup.pro, simpay.pl, microsms.pl, rushpay.pl, homepay.pl, payu.pl. ✷ Panel Administracyjny, w pełni funkcjonalny. ✷ API sklepu dla pluginów. ✷ Baza danych, zapisujące kupna. ✷ Vouchery, oraz generator z poziomu Panelu Administratora. ✷ Instalator (wkrótce). ✷ Aktualizator, stałe połączenie z moją stroną, gdzie będę aktualizował sklep. ✷ pShop pisany za pomocą Laravela 5.6. ✷ Support / Szybszy Support. ✷ Możliwość dodania max. 3 serwerów na licencji Lite. ✷ Możliwość dodania nielimitowanej ilości serwerów na licencji GOLD. ✷ Kompletna dokumentacja skryptu, API. ✷ Zabezpieczenia przeciw zakupom podczas błędu baz danych, zerwanego połączenia. (EDIT: Zabezpieczenie wbudowane w laravel nie pozwoli nawet uruchomic strony, ponieważ połączenie jest wymagane do poprawnego działania elementów kontrolera.) ✷ Wkrótce dodam więcej funkcji, o których poinformuje tutaj. W skrypcie sklepu będzie obowiązywać licencja - Lite oraz Gold. Jak sama nazwa wskazuje, Gold będzie miał więcej funkcji. Download pShop Lite: #wkrótce Strona z licencją sklepu: #wkrótce (cena: 30 zł)(prawdopodobnie) Kontakt E-mail: [email protected] Discord: Szczurko#9028 Prywatna Wiadomość na Forum Chętnie przyjmuję propozycje dot. skryptu sklepu. Screeny zostaną dodane po wykonaniu stylu, obecnie zajmuję się kodem. Za wszelkie błędy lub literówki przepraszam. Changelog v.0.2: Poprawiłem wygląd panelu administratora. Napisałem aplikacje logowania oraz stworzyłem wygląd, co przedstawię poniżej. Baza danych została uporządkowana. Przygotowuję API płatności od konkretnych firm, żeby łatwiej wdrożyć to do aplikacji. Aktualnie trwają prace przygotowawcze do uruchomienia strony z sklepem demo, sklepem licencji. Pare zdjęć z tego co wykonałem ze strony Front-End (wygląd sklepu) 1. Logowanie 2. Serwery 3. Licencja Oczywiście, kod nie będzie działać. To tylko demo. Edytowane 18 grudnia 2018 przez SzczureK Poprawa estetyki prezentacji. Noternus, knugi, KrejzolekPRO i 1 inny 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CresixU 14 Opublikowano 15 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2018 Mam rozumieć, że Lite za free, a gold za 50zł? Prezentacja dobra, lecz nie pisz takim kolorem prezentacji, bo użytkownicy mający ciemny styl skript.pl, nie widzą tekstu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 16 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 Co do pierwszego wpisu, to tak. Lite jest wersją okrojoną trochę z funkcji, postaram się rano dopracować kolor, bo w tym momencie padam na klawiaturę ze zmęczenia - widzę od razu mój kod co pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 600 Opublikowano 16 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 Design sklepu mi się strasznie podoba, ale mam jedno zastrzeżenie. Jeśli ktoś jest na czarnym stylu forum, to nic nie idzie wyczytać z prezentacji. Musisz to poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 16 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 Estetyka została poprawiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boleknowak 961 Opublikowano 16 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 Można zobaczyć tą stronę live? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 16 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2018 Jeszcze nie, cały czas walczę z kodem, natomiast demo live postaram się ukończyć w ciągu następnego tygodnia. Początkowo będzie dostępny front-end, potem będzie dostępny cały skrypt tylko do wglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verlikylos 44 Opublikowano 18 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2018 Zapowiada się ciekawie, zobaczymy co z tego wyjdzie. W każdym razie czekam na demko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 19 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2018 A dziękuję. Ja czekam również na Twoje demo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 25 lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2018 Changelog v.0.3: Zakończono kodowanie panelu administratora. Częściowo zakończono kodowanie sklepu (wkrótce udostępnię zdjęcia). Trwają prace nad uruchomieniem strony z podglądem wersji demo, pobieraniem skryptu oraz sprzedażą licencji GOLD. Trwają prace nad uruchomieniem strony weryfikacji licencji. Jestem w trakcie pisania API sklepu, zostanie uruchomiona subdomena dla mojej obecnej domeny, pod którą będzie prowadzona sprzedaż. Wprowadzono do skryptu kod, który nie pozwala uruchomić sprzedaży w sklepie (od licencji GOLD) bez połączenia z serwerem weryfikacji. Ukończono dedykowane generatory voucherów na dane produktu, poprzednia wersja miała dużą ilość błędów, które były spowodowane pisaniem kodu na szybko. Tak jak napisałem, wkrótce zostaną dodane zdjęcia z aktualnego postępu prac. Pozdrawiam, SzczuroRuro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 6 marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 marca 2018 Wstrzymuję pracę nad projektem ze względu na współpracę z pewną siecią serwerów. Sklep będzie dalej rozwijany natomiast w innych odstępach czasowych. Pozdrawiam, SzczuroRuro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ByczekTV 95 Opublikowano 12 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2018 Mam rozumieć, że wersja Lite będzie darmowa, a wersja GOLD płatna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 12 marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 marca 2018 Tak dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBlaczeKx 7 Opublikowano 31 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2018 Słabe, nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2018 (edytowane) Powracam do projektu. Na dniach będę aktualizował post. @xBlaczeKx Po co komentujesz post bez jakiejkolwiek wiedzy, co robię w czasie przerwy? Będąc administratorem BlueMC.pl powinieneś chyba zachować się jak dojrzała osoba, a nie dzieciak, który nagle wyleciał do mnie z fochem. Słuchaj, nie wiem o co Ci chodzi, wyrwałem od Ciebie bana na ts'ie za oskarżanie Ciebie o faworyzacje swoich graczy. Nie pozdrawiam, nie mam zamiaru również odpowiadać dalej na Twoje komentarze, po prostu Cie zignoruje. Edytowane 17 grudnia 2018 przez SzczureK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanafu 36 Opublikowano 30 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2018 Kiedy Będą dokładniejsze zdjęcia i Changelog v.0.4 ? [około] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#18026 43 Opublikowano 15 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2019 Ja czekam na wersję demo Myślę że jak na pierwszym zdjęciu jest napis, będzie go można zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 16 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2019 Changelog 0.4 powinien pojawić się jutro. Addiss9 i dlawE 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 17 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2019 Changelog v.0.4: Utworzono możliwość dodawania własnych styli. Usunięto systemy płatności; homepay.pl - Z powodu zamknięcia działalności. simpay.pl - Zbyt małe zainteresowanie, mała ilość osób korzystających z tego systemu. Dodano systemy płatności: Cashbill.pl (faza testowa) HotPay.pl (faza testowa) Przelewy24.pl Skrill.com (faza testowa) Zaktualizowano wersję Laravela. Poprawiono wyświetlanie ostatnich zakupów, listy graczy oraz administracji. Wstrzymano pracę nad pluginem pShop MCAPI. Dokładniejsze zdjęcia dostarczę po ukończeniu sklepu względem wyglądu, na razie wygląda to "surowo" patrząc na responsywność i estetykę. Addiss9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureK 10 Opublikowano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2019 Changelog v.0.5: Rozpoczęto przygotowania do dema sklepu, sklep będzie testowany na jednym z serwerów. Na czas testowania uruchomiono API z weryfikacją licencji. Wstrzymano prace nad rozwojem płatności PSC. PSC wróci w ciągu paru tygodni. PietregTM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi