Skocz do zawartości

[Skarga] Norbi - Discord

SebxteR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, piszę tę skargę, ponieważ zostałem dzisiaj około godziny 15:30 niesprawiedliwie ukarany na serwerze Discord przez administratora Norbi. Kara, którą dostałem, była prawdopodobnie spowodowana sytuacją przedstawioną na zdjęciu:

u-SW4zSbQeeQ5sV3R87neQ.png

Nie przypominam sobie, aby Wizzard pisał do mnie o to, abym nie zwracał się do niego "Kacper Kuras" (Jeśli coś takiego miało miejsce, to poproszę o zdjęcia, oraz przepraszam za to), o żadnych skargach też mi nic nie wiadomo. Kilka godzin później Norbi zapytał mnie, czy jego zdanie też mnie nie interesuje jak zdanie LosTigeros, więc odpisałem, że tak, ponieważ co mnie ma obchodzić zdanie osoby, która rzadko udziela się na tym Discord, oraz jest kilka lat młodsza ode mnie. Została przez to nadana mi ranga "Zablokowany" za "Chamstwo", co moim zdaniem nie miało miejsca, próbowałem wyjaśnić tę sytuację z Administratorem blokującym, ale niestety zostałem zlekceważony (Kilkukrotnie widziałem, jak wcześniej wspomniany Administrator był aktywny na Discord)

jbyYK1aARGiyodyt3kjaQw.png

, proszę o wyjaśnienie tej sytuacji.

Widzisz, jako były administrator serwerów, muszę Ci uświadomić jedną rzecz - oni są administratorami, więc niezależnie od tego kto ile ma lat i jak się zachowuje, jeśli nie masz do tej osoby szacunku, taka osoba może Ci wlepić bana.

BrzydkiBurak już dawno to wyjaśniał, no ale tak dla przypomnienia:

Niejednokrotnie zdarzyło się, że ktoś nazywał Wizzarda w gorszy sposób ("Kacper Dupas") i nie został za to ukarany, tak ostre ukaranie Sexstera za nie aż tak złe przekręcenie jest moim zdaniem przesadą, skoro za "Dupasa" nie zostały wyciągniete ni razu konsekwencje.

Jzu, odbanuj go @Norbi. Naprawdę, jak można być takim człowiekiem, zeby myslec, ze przekrecanie mojego nazwiska jest na serio. To jest moja sprawa i nie masz nawet prawa sie wtracac. Co innego szanuje tutaj @LosTigeros, zainterweniowal w odpowiedni sposob, zwracajac uwage. @SebxteR mowiac ladnie mu odpyskowal, za co kara mu sie nalezy. Jednak nie ban na stale, rozumiem wyciszenie, rozumiem ban tymczasowy, na dobe. Ale ku*wa, nie rozumiem bana bezterminowego, come on. Wymiencie tampony, poczekajcie az sie okres skonczy i po prostu sie dogadajcie jak ludzie. Jestem za ta skarga w 100%, i namawiam do zgody i pojednania, a nie zachowywania sie jak skonczone patalachy.

Skoro jesteś na tyle dorosły @SebxteR żeby innych oceniać/nie słuchać się bo są od Ciebie młodsi (czy jak Ty to ująłeś "dziećmi"), a musimy Ci przypominać abyś nie zachowywał się w sposób naganny, to sam jesteś dzieckiem.
Jeśli @Wizzard czy inna osoba do której zachowujesz się w taki sposób Ci nie napisała żebyś tak nie robił, to uważa Cię za osobę dorosłą. Takie rzeczy przypomina się dzieciom w przedszkolu żeby tak nie robiły. Czy na prawdę musimy zniżać się do takiego poziomu?

@bopke to, że nikt wcześniej kogoś nie ukarał za takie zachowanie, nie oznacza od razu że takie zachowanie jest akceptowalne. Takie wytłumaczenie jest dziecinne. Administracja mogła być zajęta w tym czasie, lub po prostu nie zwrócić na to uwagi (który administrator czyta wszystko co się dzieje a szczególnie jakieś głupie wypowiedzi).

No i pragnę przypomnieć, że jeśli komuś serio by się chciało dochodzić swoich racji, to celowe przekręcanie nazwiska można podłapać na art. 23 K.c

Dnia 13.09.2017 o 15:41, Norbi napisał:

@Wizzard kto stwierdził gdziekolwiek że ban na zawsze?

3DIMi9H.png

A skoro nikt mi nie przypomniał wcześniej, a o tym zapomniałem to odbanowuję teraz

przypomnienie o odbanowaniu użytkownika nie powinno być w interesie użytkowników, tym bardziej osoby wmieszanej w konflikt, tylko w interesie administratora. wypadałoby też zapytać Wizzarda, czy życzy sobie ukarania użytkownika, czy odbiera to jako żart.

Dnia 12.09.2017 o 08:41, Bielecki napisał:

Widzisz, jako były administrator serwerów, muszę Ci uświadomić jedną rzecz - oni są administratorami, więc niezależnie od tego kto ile ma lat i jak się zachowuje, jeśli nie masz do tej osoby szacunku, taka osoba może Ci wlepić bana.

Dnia 13.09.2017 o 16:11, LosTigeros napisał:

Skoro jesteś na tyle dorosły @SebxteR żeby innych oceniać/nie słuchać się bo są od Ciebie młodsi (czy jak Ty to ująłeś "dziećmi"), a musimy Ci przypominać abyś nie zachowywał się w sposób naganny, to sam jesteś dzieckiem.

Skarga odrzucona, brak szacunku do administracji jest wystarczającą podstawą do nadania bana tymczasowego.

• Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...