Pisząc skrypt postanowiłem,że nie będę go robił tylko dla siebie ale napotykam już drugi problem.
Mianowicie chcę dodać sklep z konfiguracją w zewnętrznym pliku YAML z opcją dowolnej liczby enchantów przypadających na przedmiot.
Plan był taki aby stworzyć "value list" a potem zapisać do zmiennej {1::item::enchant::lista::*} ale problemy są 2.
Jako pierwszy najważniejszy jest to że po zapisaniu nawet "single value" do zmiennej ustawionej na "enchantment type"(set {1::item::enchtype} to single value "1.item.enchant.typ" get of "sciezka" parsed as enchantment type ) po linijce "give player 1 of diamond sword of {1::item::enchtype} named "blabla" with lore "bla bla" " nie ma błędu ale nie daje miecza.
Sprawdzalem bez nazwy i lore jest dokładnie to samo.
Drugi problem to lista ponieważ Skript nie czyta lub nie zapisuje do zmiennej żadnej wartości z pliku YAML.
Sprawdzałem ścieżkę i czy nie zrobiłem literówek ale wszystko jest ok.
Jeżeli to możliwe to proszę Was o napisanie albo powiedzenie jak napisać kod który stworzy mi listę a potem zapisze i odczyta z niej wartości jako enchanty.
Pytanie
_AvaX_ 294
Siema!
Pisząc skrypt postanowiłem,że nie będę go robił tylko dla siebie ale napotykam już drugi problem.
Mianowicie chcę dodać sklep z konfiguracją w zewnętrznym pliku YAML z opcją dowolnej liczby enchantów przypadających na przedmiot.
Plan był taki aby stworzyć "value list" a potem zapisać do zmiennej {1::item::enchant::lista::*} ale problemy są 2.
Jako pierwszy najważniejszy jest to że po zapisaniu nawet "single value" do zmiennej ustawionej na "enchantment type" (set {1::item::enchtype} to single value "1.item.enchant.typ" get of "sciezka" parsed as enchantment type ) po linijce "give player 1 of diamond sword of {1::item::enchtype} named "blabla" with lore "bla bla" " nie ma błędu ale nie daje miecza.
Sprawdzalem bez nazwy i lore jest dokładnie to samo.
Drugi problem to lista ponieważ Skript nie czyta lub nie zapisuje do zmiennej żadnej wartości z pliku YAML.
Sprawdzałem ścieżkę i czy nie zrobiłem literówek ale wszystko jest ok.
Jeżeli to możliwe to proszę Was o napisanie albo powiedzenie jak napisać kod który stworzy mi listę a potem zapisze i odczyta z niej wartości jako enchanty.
~Pozdrawiam Quaczi
https://skript.pl/temat/12802-wildskriptyml-lista-enchantow/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi