Milosz503 2 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Witam, Próbuję zrobić prosty skrypt, który po kliknięciu prawym przyciskiem myszy kiedy trzyma się określony przedmiot usuwa go z ręki.Próbowałem użyć czegoś takiego:remove bone from playerdelete player's toolAle nie działaja, tak jak bym chciał. Pierwsza linijka usuwa przedmiot z ekwipunku (nie z ręki), a druga usuwa wszystkie przedmioty jakie są w ręce. Czy da się usunać jeden trzymany przedmiot w ręce, a jeśli tak to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _Of3k 278 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 on rightclicl: if player's tool is [id/nazwa] named "nazwa": remove [nazwa/id powyżej] named "up" from playeer inventory D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Milosz503 2 Opublikowano 31 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Nie o to mi chodziło. Może źle się wyraziłem.Mam taki kod:on rightclick with bone: execute console command "Jakaś komenda" remove bone from playerTrzecia linijka ma usunąć jedną kość z ręki, tylko, że usuwa kość z ekwipunku. Czyli jeśli gracz ma w pierwszym slocie 3 kości, a w drugim(który ma wybrany) 4 kości to usunie kość z pierwszego slotu, zamiast z tego który jest wybrany. Niby niewielka różnica(tak naprawde tylko wizualna), ale wolałbym żeby działało inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Remikxdxd 39 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 (edytowane) Spróbuj:remove 1 bone from player lub remove player's tool Edytowane 31 stycznia 2015 przez Remikxdxd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koveek 34 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 (edytowane) on rightclick:if player's tool is (przedmiot):remove (przedmiot) from player's inventoryPowinno działać :pTylko sobie wytabuj :) Edytowane 31 stycznia 2015 przez koveek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Milosz503 2 Opublikowano 31 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 (edytowane) Ja chyba totalnie tłumaczyć nie umiem. o_O (ale dzięki ze próbujecie pomóc ;) ) To od początku: Próbuję zrobić prosty skrypt, dodający jednorazowy przedmiot, który po kliknięciu prawym przyciskiem myszy coś robi np. wykonuje komendę i usuwa się.Mam coś takiego:on rightclick with bone: execute console command "komenda" remove bone from playerTen kod działa, niestety troszkę inaczej niż bym chciał. Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy, kiedy gracz trzyma kość jest wykonywana komenda i kość jest usuwana. ALE jest usuwana z ekwipunku, a nie z ręki gracza. Czyli skrypt nie zawsze usunie kość, którą gracz trzyma bo może zauważyc szybciej kość która jest w slocie obok. Niby różnica jest tylko estetyczna, ale wolałbym, żeby jeśli to możliwe działało inaczej. Jeśli dalej jest niezrozumiale wytłumaczone to moge dać zdjęcia ;). Próbowałem zrobić to też takim kodem(ale nie działa):delete player's tool # usuwa wszystkie przedmioty w receremove player's tool # nie dziala, wyskakuje error Edytowane 31 stycznia 2015 przez Milosz503 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _Of3k 278 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 (edytowane) on rightclick: [Tab]if player's tool is 1 bone named "": [Tab][Tab]remove 1 bone named "" fom player's inventory [Tab][Tab]execute console command "" jeśli nie działa usuń w 2 linijce 1. Edytowane 31 stycznia 2015 przez Kiudii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PoweredDragon 1 014 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 efekt, którego szukasz: remove 1 bone from player's tool sloik i Milosz503 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Milosz503 2 Opublikowano 31 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Wielkie Dzięki PoweredDragon :) A już myślałem, że to niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1 337 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomośćTen temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Milosz503 2
Witam,
Próbuję zrobić prosty skrypt, który po kliknięciu prawym przyciskiem myszy kiedy trzyma się określony przedmiot usuwa go z ręki.
Próbowałem użyć czegoś takiego:
Ale nie działaja, tak jak bym chciał. Pierwsza linijka usuwa przedmiot z ekwipunku (nie z ręki), a druga usuwa wszystkie przedmioty jakie są w ręce.
Czy da się usunać jeden trzymany przedmiot w ręce, a jeśli tak to jak?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi