Skocz do zawartości
  • 0

Zastosowanie polecenia if distance między dwoma graczami

microgra

Pytanie

Witam. Mam może i głupie pytanie, ale nie daję sobie rady z tym. Próbowałem na różne metody, ale może ktoś pomoże. Otóż chciałbym zrobić warunek: Jeżeli odległość między dwoma graczami jest mniejsza od 6. Wiem tylko jak zrobić odległość między graczem, a danym obiektem lub czymś innym, ale jak zrobić między dwoma graczami już nie umiem. Jak mam napisać ten warunek? 

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Po dodaniu loop all players: do skryptu chyba gryzie się z on rightclick holding a lava bucket: i przy reloadzie skryptu wywala taki błąd: http://scr.hu/2ras/4shy5 Da radę to jakoś poprawić, żeby działało, czy trzeba może w tym "on rightlick ..." coś zmienić?

Edytowane przez microgra

• 0

Nie wiem już co się dzieje, ale nawet twój kod wywala ten sam komunikat. Sprawdziłem na przykładzie skryptu stąd (Wzięty z jakiegoś poradnika): https://code.skript.pl/8LTSJENu

on rightclick holding a lava bucket:  if distance between player and loop-player is less than 5:    cancel event    send "&c&lWykryto probe zabicia innego gracza na wyspie!" to player    execute console command "/burn %player% 60"    remove 1 bucket from the player    remove 1 lava bucket from the player

Tylko, żeby właśnie jakoś ten loop działał. Chodzi mi tylko o to, żeby po prostu gracz A nie mógł użyć lawy, gdy max 5 kratek od niego stoi gracz B.

Edytowane przez xAxee

• 0
on leftclick:    player's tool is lava bucket:        loop all players:            distance between player and loop-player is less than 5:                send "&c&lWykryto probe zabicia innego gracza na wyspie!" to player                execute console command "/burn %player% 60"                remove 1 bucket from the player                remove 1 lava bucket from the player

O ja ciebie. To mój poradnik xD 

Edytowane przez PoweredDragon

• 0

Ehhh...

on rightclick:    player's tool is lava bucket:        loop all players:            distance between player and loop-player is less than 5:            add loop-player to {loop.%player%::*}            size of {loop.%player%::*} is greater than 0:                cancel event                send "&c&lWykryto probe zabicia innego gracza na wyspie!" to player                execute console command "/burn %player% 60"                remove 1 bucket from the player                remove 1 lava bucket from the player

• 0
on rightclick holding a lava bucket:    loop all players:        distance between player and loop-player is less than 5        cancel event        send "&c&lWykryto probe zabicia innego gracza na wyspie!" to player        execute console command "/burn %player% 60"        remove 1 lava bucket from player's inventory        stop

Po co wszędzie wstawiać nowe sekcje i listy?

• 0

Teraz jest to samo, co wcześniej, czyli skrypt reload'uje się bez problemu, jednak jak chcę wylać lawę gdy nikogo nie ma w pobliżu lub jestem sam na serwerze, to nie da się. Skrypt testowałem na hostingu.

Edytowane przez microgra

• 0

Tak to jest, jak robisz loop po wszystkich graczach i sprawdzasz ich ze swoją pozycją. W końcu najbliżej siebie jesteś wtedy Ty, logiczne xd

Nwm co tam w kodzie robisz (teraz tylko na podstawie odpowiedzi mówię co jest nie tak). Sprawdzaj po prostu czy loop-player nie jest akurat player'em :)

#// Wysłane z Panda Phone

Edytowane przez Nieaktywny

• 0
on click with lava bucket:    loop all players:        if player is not loop-player:            distance between player and loop-player is less than 5:                cancel event                execute server command "/burn %player% 60"                send "&cWykryto probe zabicia innego gracza na wyspie"                remove 1 lava bucket from player                stop
prosze, wytabuj i próbuj :)

• 0

Automatycznie wygenerowana wiadomość.

Ten temat został zamknięty przez moderatora lub osobę, która posiada do tego uprawnienia.

Powód: Rozwiązane

Jeżeli nie zgadzasz się z tą decyzją skontaktuj się z moderatorem, który zamknął ten temat.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...