Equ_ 0 Opublikowano 24 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 Mógłby ktoś mi wypisać co powinienem skonfigurowac na serwerze aby później się nie denerwować? komendy itd. Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ask3r 34 Opublikowano 24 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 Serwer. Nikt z tego forum nie wie co będziesz miał na serwerze. Tworzysz serwer, sam dobierasz pluginy i sam je konfigurujesz wedle własnego uznania - a co? Zobaczysz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Equ_ 0 Opublikowano 24 czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 Na każdym serwerze pewne rzeczy się zabezpiecza i blokuje, nie ważne od trybu. Sam nie jestem wszechwiedzący więc oprócz minecraft:me co polecilibyście mi zabezpieczyć/zablokować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 24 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2022 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lie_pan1 52 Opublikowano 27 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2022 Podaj tryb to ci podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Equ_ 0 Opublikowano 27 czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2022 boxpvp ale co to ma za znaczenie jak niektóre rzeczy się zabezpiecza na każdym trybie bez znaczenia od serwera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lie_pan1 52 Opublikowano 27 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2022 ale niektóre nie Zabezpiecz respienie sie mobów, glitchowanie się skryptów (jeśli masz) i ogólnie pozmieniaj propertiesy i spigot.yml itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Equ_ 0 Opublikowano 27 czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2022 Ale mi ciągle chodzi co zabezpieczyć typu komendy minecraft:me itd. -_- Bo spigot.yml, bukkit.yml i paper.yml to akurat pamiętam xD Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 333 Opublikowano 27 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2022 To nie jest żadne "zabezpieczenie", a jedynie ukrycie komendy. Do zarządzania komendami dobry jest CommandWhitelist. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Equ_ 0 Opublikowano 27 czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2022 Chodzi mi o to jakie komendy typu minecraft:me itd. zablokować. Nie w jaki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 223 Opublikowano 27 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2022 wgraj commandwhitelist i wypisz jedynie te komendy, które chcesz, aby gracze używali Equ_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Necesku 1 Opublikowano 28 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2022 (edytowane) 17 godzin temu, Equ_ napisał: Chodzi mi o to jakie komendy typu minecraft:me itd. zablokować. Nie w jaki sposób. Jak chcesz zablokowac pluginy to: bukkit:?, bukkit:help, bukkit:plugins (bukkit.command.?, bukkit.command.help, bukkit.command.plugins) (EDIT) jeszcze zablokuj minecraft:tell (minecraft.command.tell) a btw we podaj na priv IP tego serwera, obczaje Edytowane 28 czerwca 2022 przez Necesku dodanie minecraft:tell i uprawnien w nawiasach okraglych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Equ_ 0
Mógłby ktoś mi wypisać co powinienem skonfigurowac na serwerze aby później się nie denerwować? komendy itd.
Będę wdzięczny
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi