Skocz do zawartości
  • 0

if folder doesn't exists

Alanekx123xx1

Pytanie

Witam ostatnio zmieniłem na nową wersje skripta Matocolotoe i od tamtego czasu zaczęły się problemy :/ zauważyłem że nagle if folder doesn't exists nie działa. Posiadam wild skripta i wydaje mi się że działa bo pod /sk info jest załadowany. Na starej wersji wszystko działało a tutaj nie :/ wgrałem stare skrypty i problem jest wciąż wygląda to tak:

on load:

if folder "plugins/Test" doesn't exists:

broadcast "test przebiegl pomyslnie"

to nie działa i chociaż nie ma takiego folderu dalej się nie wyświetla warto dodać ze skript nie wykrywa błędów.

kiedy usunę 2 linijkę czyli  if folder "plugins/Test" doesn't exists: to wszystko dziła poprawnie

kolejną ciekawostką jest to że jak napisze komende:

command /test:

trigger:

send "Test przebiegl pomyslnie"

to ona działa ale jak dodam  if folder "plugins/Test" doesn't exists: co wygląda tak:

command /test:

trigger:

if folder "plugins/Test" doesn't exists:

send "Test przebiegl pomyslnie"

To ani nie wykrywa błędów ani nie wykrywa komendy czyli coś jest nie tak z 3 linijką czyli  if folder "plugins/Test" doesn't exists: ktoś pomoże bo ja nie wiem co robić :/

silnik: spigot 1.8.8 najnowszy (chyba)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Używam sublime text i tak to w nim wygląda zauważyłem że czy są 2 spacje czy 4 działa to tak samo

chodzi w tym o to że jak dodam "if dir doesn't exists" czy np. "if folder doesn't exists" to wszystko przestaje działać a skript nie wywala błędów :/

w takim układzie pisze że nie ma takiej komendy:

command /test:
  trigger:
    if dir "plugins/Test" doesn't exists:
      send "test" to console

a w takim wszystko śmiga:

command /test:
  trigger:
    #if dir "plugins/Test" doesn't exists:
    send "test" to console

czyli kiedy usunę linijkę z sprawdzaniem czy folderu jest stworzony wszystko działa a kiedy ją dodam wywala resztę skryptu :/

Edytowane przez Alanekx123xx1
źle napisałem o co mi chodzi :0 hah

• 0

dalej nic... jak dodam obojętnie czy z skutilies czy wildskripta czy coś jeszcze jest czy exists czy exist zawszę to psuje resztę skryptu ktoś wie jak to naprawić i czego to jest wina?

właśnie coś z folderami jest popsute

Edytowane przez Alanekx123xx1

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...