MineRP 17 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem: on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false zara sprawdzę wsm Wstawiam kod w code Notatka dodana przez CountingDogs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 2 godziny temu, MineRP napisał: Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem: on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false zara sprawdzę wsm z tego co wiem to "on script load:" jest tym czego szukasz. Jest to czynność wykonywana przy reloadzie skripta lub włączaniu serwera Wstawiam kod z cytatu w code Notatka dodana przez CountingDogs MineRP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 694 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 (edytowane) No to jak chcesz defaultową wartość po załadowaniu skryptu to dodajesz na początku kodu sekcję variables przykład http://en.njol.ch/projects/skript/doc/variables#examples Ewentualnie tak jak up, on script load Edytowane 18 lutego 2021 przez CoFFeIN04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMuffionex 105 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 (edytowane) ale mu chodzi chyba o to że ustawia {cos::%player%} i to sie restartuje. I chyba takie zmienne sie same restartują. edit: Edytowane 18 lutego 2021 przez xMuffionex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 1 godzinę temu, sworip napisał: z tego co wiem to "on script load:" jest tym czego szukasz. Jest to czynność wykonywana przy reloadzie skripta lub włączaniu serwera Nie do końca. Jest to event wywoływany przy załadowaniu dowolnego skryptu, a możesz go załadować poprzez "/sk reload [nazwa skryptu]". 2 godziny temu, MineRP napisał: Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem: on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false zara sprawdzę wsm Twój kod jest właściwie najlepszy w tej sytuacji. Wstawiam kod w code Notatka dodana przez CountingDogs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMuffionex 105 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Nie do końca. Jest to event wywoływany przy załadowaniu dowolnego skryptu, a możesz go załadować poprzez "/sk reload [nazwa skryptu]". Twój kod jest właściwie najlepszy w tej sytuacji. chociaż i tak, lepszym sposobem jeżeli nie przypisuje gracza do zmiennej było by zrobienie variables: zmienna: wartosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Teraz, xMuffionex napisał: chociaż i tak, lepszym sposobem jeżeli nie przypisuje gracza do zmiennej było by zrobienie variables: zmienna: wartosc Nie. To będzie ustawiane w przypadku przeładowania tego skryptu, więc i przy "/sk reload all", i przy "/sk reload [nazwa tego skryptu]" (oraz przy włączeniu serwera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMuffionex 105 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Nie. To będzie ustawiane w przypadku przeładowania tego skryptu, więc i przy "/sk reload all", i przy "/sk reload [nazwa tego skryptu]" (oraz przy włączeniu serwera). przecież mu o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 2 minuty temu, xMuffionex napisał: przecież mu o to chodzi Z tego co widzę to napisał to inaczej. Cytuję: Cytat Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MineRP 17
Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem:
on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false
zara sprawdzę wsm
Wstawiam kod w code
Notatka dodana przez CountingDogs
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi