MineRP 17 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem: on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false zara sprawdzę wsm Wstawiam kod w code Notatka dodana przez CountingDogs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sworip 50 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 2 godziny temu, MineRP napisał: Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem: on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false zara sprawdzę wsm z tego co wiem to "on script load:" jest tym czego szukasz. Jest to czynność wykonywana przy reloadzie skripta lub włączaniu serwera Wstawiam kod z cytatu w code Notatka dodana przez CountingDogs MineRP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 624 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 (edytowane) No to jak chcesz defaultową wartość po załadowaniu skryptu to dodajesz na początku kodu sekcję variables przykład Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Ewentualnie tak jak up, on script load Edytowane 18 lutego 2021 przez CoFFeIN04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMuffionex 105 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 (edytowane) ale mu chodzi chyba o to że ustawia {cos::%player%} i to sie restartuje. I chyba takie zmienne sie same restartują. edit: Edytowane 18 lutego 2021 przez xMuffionex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 1 godzinę temu, sworip napisał: z tego co wiem to "on script load:" jest tym czego szukasz. Jest to czynność wykonywana przy reloadzie skripta lub włączaniu serwera Nie do końca. Jest to event wywoływany przy załadowaniu dowolnego skryptu, a możesz go załadować poprzez "/sk reload [nazwa skryptu]". 2 godziny temu, MineRP napisał: Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem: on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false zara sprawdzę wsm Twój kod jest właściwie najlepszy w tej sytuacji. Wstawiam kod w code Notatka dodana przez CountingDogs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMuffionex 105 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Nie do końca. Jest to event wywoływany przy załadowaniu dowolnego skryptu, a możesz go załadować poprzez "/sk reload [nazwa skryptu]". Twój kod jest właściwie najlepszy w tej sytuacji. chociaż i tak, lepszym sposobem jeżeli nie przypisuje gracza do zmiennej było by zrobienie variables: zmienna: wartosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Teraz, xMuffionex napisał: chociaż i tak, lepszym sposobem jeżeli nie przypisuje gracza do zmiennej było by zrobienie variables: zmienna: wartosc Nie. To będzie ustawiane w przypadku przeładowania tego skryptu, więc i przy "/sk reload all", i przy "/sk reload [nazwa tego skryptu]" (oraz przy włączeniu serwera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMuffionex 105 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Nie. To będzie ustawiane w przypadku przeładowania tego skryptu, więc i przy "/sk reload all", i przy "/sk reload [nazwa tego skryptu]" (oraz przy włączeniu serwera). przecież mu o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 2 minuty temu, xMuffionex napisał: przecież mu o to chodzi Z tego co widzę to napisał to inaczej. Cytuję: Cytat Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MineRP 17
Czy jest w skripcie coś w stylu "on reload"? Chcę aby w momencie wykonania /sk reload scripts ustawiało mi zmienne wszystkie na defaultową wartość. Właśnie to wymyśliłem:
on command "sk reload scripts": set {zmienna} to false
zara sprawdzę wsm
Wstawiam kod w code
Notatka dodana przez CountingDogs
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi