Acdel 1 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 Witam, Chce wam przedstawic skrypta pisanego w 10 Minut. AcChat Co Posiada Skrypt?: 1. Funkcje AntySpam Ktora zabezpieczy wasz serwer przez Spamowaniem innych graczy! W dodatku mozna to fajnie konfigurowac! 2. Skrypt jest zaopatrzony w czyszczenie czatu, offania czatu, wlaczania czatu itp! Skrypt nie posiada backdoorow Pobierz Skrypt: https://cutt.ly/Kjl3mg2 Wszystko Znajdziecie pod Komędą /Chat Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44449-skrypt-na-czyszczenie-czatuanty-spam-acchat/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 9 minut temu, Acdel napisał: Witam, Chce wam przedstawic skrypta pisanego w 10 Minut. AcChat Zamieściłeś skrypt w złym dziale. Swoje skrypty wstawiamy do działu Skript > Skrypty, nie Skript > Zlecenia. Jak sama nazwa wskazuje, ten dział służy do zamieszczania zleceń. Co do samego skryptu i błędów w nim... Widać, że napisane w 10 minut. Tak się pośpieszyłeś, że jest kilka błędów. Zakładam, że nawet nie testowałeś skryptu. Te twoje linie z hashów w podpisie powodują błędy. Zostaw tylko pierwszy hash, a reszta najlepiej niech będzie zrobiona z innych znaków. Przypominam, że tworzenie co najmniej dwóch hashów koło siebie powoduje anulowanie komentarzu (tzw. escape'owanie) i Skript wtedy traktuje to jako fragment kodu. 'options' podajemy z małej litery, nie wielkiej. Po co przy każdym napisaniu na czacie pobierasz zmienną globalną? Przesuń ustawianie zmiennej lokalnej {_waited} za warunek sprawdzający permisję gracza. W warunku w linijce 18. brakuje dwukropka. Zresztą, ten cały warunek z blokiem 'else' nie ma sensu, gdyż można go zastąpić prostym warunkiem przeczącym 'doesn't have permission'. W kodzie widać masę niepotrzebnych efektów 'stop'. Jeżeli dostosujesz się do tego, co napisałem w punkcie 5., jedyny 'stop' będzie potrzebny w linijce 24. Linijka 49. - ponownie brakuje dwukropka na końcu linijki. Co do linijki 59., przesuń warunek o dwa znaki tabulacji do tyłu, aby można było w ogóle "wyłączyć" czat. Dodatkowo... Moja propozycja jest taka, aby zmienić w sekcji 'options' podawanie liczby na podawanie timespanu (np. 2 hours, 33 minutes, 20 seconds, 1 year, itd.). Dzięki temu nie trzeba będzie się ograniczać jedynie do sekund, może ktoś będzie miał inne plany co do swojego czatu, kto wie. Ustawianie zmiennej {_waited} jest poniekąd niepotrzebne, gdyż można 'difference' użyć bezpośrednio w warunku sprawdzającym czas od ostatniego napisania wiadomości na czacie. Zalecam przejść na listy zmiennych, tutaj wyjaśniłem dlaczego są lepsze niż zwykłe zmienne. Nie rozumiem po co wysyłać aż 1000 pustych linijek przy "czyszczeniu" czatu. Spokojnie wystarczy wysłać 300 takich linijek, a zapewne i 100 wystarczy. Na twoim miejscu pozbyłbym się zagnieżdżonych if'ów i skorzystałbym ze 'stop'. # Jak ty to robisz: if arg-1 is set: if arg-2 is set: if arg-3 is set: # Dalszy kod else: send "Podaj argument nr 3!" else: send "Podaj argument nr 2!" else: send "Podaj argument nr 1!" # Jak ja bym to zrobił: if arg-1 is not set: send "Podaj argument nr 1!" stop if arg-2 is not set: send "Podaj argument nr 2!" stop if arg-3 is not set: send "Podaj argument nr 3!" stop # Dalszy kod Widać różnicę, nieprawdaż? LeviBoyPL, knugi i Glicz 3 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44449-skrypt-na-czyszczenie-czatuanty-spam-acchat/#findComment-278819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#34161 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44449-skrypt-na-czyszczenie-czatuanty-spam-acchat/#findComment-278820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 Godzinę temu, Kormic napisał: Zamieściłeś skrypt w złym dziale. Swoje skrypty wstawiamy do działu Skript > Skrypty, nie Skript > Zlecenia. Jak sama nazwa wskazuje, ten dział służy do zamieszczania zleceń. Co do samego skryptu i błędów w nim... Widać, że napisane w 10 minut. Tak się pośpieszyłeś, że jest kilka błędów. Zakładam, że nawet nie testowałeś skryptu. Te twoje linie z hashów w podpisie powodują błędy. Zostaw tylko pierwszy hash, a reszta najlepiej niech będzie zrobiona z innych znaków. Przypominam, że tworzenie co najmniej dwóch hashów koło siebie powoduje anulowanie komentarzu (tzw. escape'owanie) i Skript wtedy traktuje to jako fragment kodu. 'options' podajemy z małej litery, nie wielkiej. Po co przy każdym napisaniu na czacie pobierasz zmienną globalną? Przesuń ustawianie zmiennej lokalnej {_waited} za warunek sprawdzający permisję gracza. W warunku w linijce 18. brakuje dwukropka. Zresztą, ten cały warunek z blokiem 'else' nie ma sensu, gdyż można go zastąpić prostym warunkiem przeczącym 'doesn't have permission'. W kodzie widać masę niepotrzebnych efektów 'stop'. Jeżeli dostosujesz się do tego, co napisałem w punkcie 5., jedyny 'stop' będzie potrzebny w linijce 24. Linijka 49. - ponownie brakuje dwukropka na końcu linijki. Co do linijki 59., przesuń warunek o dwa znaki tabulacji do tyłu, aby można było w ogóle "wyłączyć" czat. Dodatkowo... Moja propozycja jest taka, aby zmienić w sekcji 'options' podawanie liczby na podawanie timespanu (np. 2 hours, 33 minutes, 20 seconds, 1 year, itd.). Dzięki temu nie trzeba będzie się ograniczać jedynie do sekund, może ktoś będzie miał inne plany co do swojego czatu, kto wie. Ustawianie zmiennej {_waited} jest poniekąd niepotrzebne, gdyż można 'difference' użyć bezpośrednio w warunku sprawdzającym czas od ostatniego napisania wiadomości na czacie. Zalecam przejść na listy zmiennych, tutaj wyjaśniłem dlaczego są lepsze niż zwykłe zmienne. Nie rozumiem po co wysyłać aż 1000 pustych linijek przy "czyszczeniu" czatu. Spokojnie wystarczy wysłać 300 takich linijek, a zapewne i 100 wystarczy. Na twoim miejscu pozbyłbym się zagnieżdżonych if'ów i skorzystałbym ze 'stop'. # Jak ty to robisz: if arg-1 is set: if arg-2 is set: if arg-3 is set: # Dalszy kod else: send "Podaj argument nr 3!" else: send "Podaj argument nr 2!" else: send "Podaj argument nr 1!" # Jak ja bym to zrobił: if arg-1 is not set: send "Podaj argument nr 1!" stop if arg-2 is not set: send "Podaj argument nr 2!" stop if arg-3 is not set: send "Podaj argument nr 3!" stop # Dalszy kod Widać różnicę, nieprawdaż? Oraz. Bym wywalił broadcast na send...to all players I dodał cenzurę, bota, backdoora i anty reklamowanie serwera(bot by reklamował mój serw) PanMaruda, CoFFeIN04, Glicz i 1 inny 1 1 1 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44449-skrypt-na-czyszczenie-czatuanty-spam-acchat/#findComment-278834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 246 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Ten temat został przeniesiony do kosza! Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44449-skrypt-na-czyszczenie-czatuanty-spam-acchat/#findComment-290261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi