MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 jakie funkcje na dzielenie | mnożenie | dodawanie | odejmowanie | itp bo potrzebuję do mnożników ... ale nie wiem jakie są na to funkcje... coś takiego? może mi ktoś rozwinąć pod mnożenie w funkcji? {_mnoznik:::exp:::%{_p}%} {_mnoznik:::monety:::%{_p}%} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, MaTrIS napisał: jakie funkcje na dzielenie | mnożenie | dodawanie | odejmowanie | itp bo potrzebuję do mnożników ... ale nie wiem jakie są na to funkcje... coś takiego? może mi ktoś rozwinąć pod mnożenie w funkcji? Funkcje na podstawowe wyrażenia arytmetyczne? Przecież w tym celu istnieją operatory arytmetyczne (+, -, *, /) Podejrzewam, że całkiem pomyliłeś pojęcia i nazwałeś coś funkcją, a w rzeczywistości nią nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 w sn>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, MaTrIS napisał: w sn>? Ty raczej powinieneś wyjaśnić dokładniej swoje pytanie. Jeżeli chciałeś po prostu dowiedzieć się czy istnieją funkcje pozwalające na podstawowe operacje arytmetyczne, nie ma takich wbudowanych, aczkolwiek możesz sobie taką utworzyć. Problem w tym, że tworzenie takiej funkcji jest całkowicie bezsensowne, gdyż istnieją operatory arytmetyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Cytat gdyż istnieją operatory arytmetyczne okej, ale co to jest? plugin? skrypt czy co? i jak tego użyć...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, MaTrIS napisał: okej, ale co to jest? plugin? skrypt czy co? i jak tego użyć...? To jest podstawowe pojęcie z dziedziny matematyki... Oznacza ono znak dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia. PanMaruda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 ok, a jak tego używać w skript...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, MaTrIS napisał: ok, a jak tego używać w skript...? Nie wiem już czy ty naprawdę nie wiesz co to dodawanie, odejmowanie itd. czy po prostu stroisz sobie żarty. 2 + 2 = 4 2 - 2 = 0 2 * 2 = 4 2 / 2 = 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, Kormic napisał: Nie wiem już czy ty naprawdę nie wiesz co to dodawanie, odejmowanie itd. czy po prostu stroisz sobie żarty. 2 + 2 = 4 2 - 2 = 0 2 * 2 = 4 2 / 2 = 1 ale jak w skrypcie ?? podaj jakąś przykładową komendę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-1 PanMaruda 618 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 1 minutę temu, MaTrIS napisał: ale jak w skrypcie ?? podaj jakąś przykładową komendę tak jak każde inne wyrażenie Masz tu link Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, MaTrIS napisał: ale jak w skrypcie ?? podaj jakąś przykładową komendę Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 (edytowane) coś takiego? @Kormic command /.nagroda [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is set: if arg 2 is set: if arg 2 is "monety": set {_cm} to true if arg 1 is "kill" and if {_cm} is true: add {_waluta::monety:::%{_p}%} to "%{_kill.monety}%*%{_mnoznik:::monety:::%{_p}%}%" send "" send " &7Zle uzupelniles dane," send " &1Poprawne uzycie&8:" send " &7/.nagroda ( kill/wygrana ) ( monety/exp )" send "" send "" send " &7Zle uzupelniles dane," send " &1Poprawne uzycie&8:" send " &7/.nagroda ( kill/wygrana ) ( monety/exp )" send "" Edytowane 12 grudnia 2020 przez MaTrIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 5 minut temu, MaTrIS napisał: coś takiego? @Kormic 1. Linijka 8. posiada źle zrobione wcięcie (jest źle wytabowana). 2. To nie ma prawa zadziałać. add {_waluta::monety:::%{_p}%} to "%{_kill.monety}%*%{_mnoznik:::monety:::%{_p}%}%" W jaki sposób chcesz dodać liczbę do tekstu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Kormic napisał: 1. Linijka 8. posiada źle zrobione wcięcie (jest źle wytabowana). 2. To nie ma prawa zadziałać. add {_waluta::monety:::%{_p}%} to "%{_kill.monety}%*%{_mnoznik:::monety:::%{_p}%}%" W jaki sposób chcesz dodać liczbę do tekstu? a nie zauważyłem, Cytat W jaki sposób chcesz dodać liczbę do tekstu? w sn? czyli zamiast, np: set {_mnt} to "12" to: set {_mnt} to 12 ? Edytowane 12 grudnia 2020 przez MaTrIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, MaTrIS napisał: a nie zauważyłem, w sn? czyli zamiast, np: set {_mnt} to "12" to: set {_mnt} to 12 ? To już będzie całkiem coś innego, bo będziesz ustawiał zmienną. Ty chcesz dodać jedną zmienną do iloczynu dwóch innych. add {_zmienna} to ({_zmienna1} * {_zmienna2}) Oczywiście to nie zadziała, dlatego też musisz utworzyć nową zmienną lokalną. set {_zmienna} to {_zmienna1} + ({_zmienna2} * {_zmienna3}) To są podstawy matematyczne, nie będę ci ich wyjaśniał, bo to jest zawarte w programie szkoły podstawowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 (edytowane) ok, temat może być już do zamknięcia, @xNightPower_ jakby co to napisze ci na pw jak coś bd chciał Edytowane 12 grudnia 2020 przez MaTrIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaTrIS 1 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 (edytowane) Dziękuję za pomoc Edytowane 12 grudnia 2020 przez MaTrIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, MaTrIS napisał: a to? @Kormic Zamierzasz mnie teraz pytać o każdy kod? Użyj głowy, popatrz na kod, spróbuj go wykonać. Jeżeli coś pójdzie nie tak, przeładuj go i zobacz błędy, a następnie go popraw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MaTrIS 1
jakie funkcje na dzielenie | mnożenie | dodawanie | odejmowanie | itp
bo potrzebuję do mnożników ... ale nie wiem jakie są na to funkcje...
coś takiego? może mi ktoś rozwinąć pod mnożenie w funkcji?
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi