Cesarstwo_Utopii 22 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Użytkownik @Libter dodał nowy wniosek: Ostracyzm gracza ZoogZoog Widmo krąży nad utopią... widmo jaranizmu. JanekJaran pomimo przegranego z kretesem wniosku o ostracyzm ( Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ) podporządkował sobie gracza ZoogZoog, który wbrew wcześniejszym traktatom o powstaniu galerii handlowej zaczyna rościć sobie prawa do centrum serwera w ramach "spadku". Są to typowe działania JanekJarana skierowane wyłącznie na postawienie na swoim nie licząc się z kosztami społecznymi i szkoda, że ZoogZoog zaczął grać w tą grę. Dodatkowo ZoogZoog jest ideowym komunistą / socjalistą co podaje w wątpliwość jego predyspozycje do przestrzegania regulaminu. Nie przeszkadza mu to jednak w wywoływaniu absurdalnych konfliktów jak żądanie 10 diamentów zapłaty od gracza King_Loczek za przebywanie w pobliżu jego nieogrodzonego budynku. Wniosek piszę już teraz, ponieważ w normalnym trybie zostanie rozpatrzony dopiero za tydzień. Zachęcam wszystkich graczy, którym zależy na serwerze do głosowania za, a ZoogZoogowi sugeruję aby opamiętał się i zerwał kontakty z JanekJaranem oraz odstąpił od wszelkich roszczeń do "spadku" - tylko wtedy będę mógł głosować przeciw temu wnioskowi. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Poniżej znajduje się dyskusja wniosku. rykker 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Libtur potfur Usunięty#34161 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1602 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Teraz, MikiCreator napisał: Libtur potfur Wstydź się! Dajesz sobą łatwo manipulować i przez to działasz na szkodę społeczności serwera czego potem żałujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Teraz, Libter napisał: Wstydź się! Dajesz sobą łatwo manipulować i przez to działasz na szkodę społeczności serwera czego potem żałujesz. Nie? Po prostu 90% tego wniosku to lanie wody a ZoogZoog swoim bytem na serwerze niczym nie zawinił. Wniosek jest bezpodstawny. Whitehead 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1602 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 1 minutę temu, MikiCreator napisał: Nie? Po prostu 90% tego wniosku to lanie wody a ZoogZoog swoim bytem na serwerze niczym nie zawinił. Wniosek jest bezpodstawny. Jeśli uważasz wniosek za lanie wody to znaczy, że musisz wrócić do szkoły nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Zostało podane wiele argumentów, których nie ma sensu powtarzać. Usunięty#34161 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Teraz, Libter napisał: Jeśli uważasz wniosek za lanie wody to znaczy, że musisz wrócić do szkoły nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Zostało podane wiele argumentów, których nie ma sensu powtarzać. Wiele jeszcze musisz się nauczyć Libter. Widać że autorytaryzm rządzi serwerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Loczek 2 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Zostały podane odpowiednie argumenty, gracz o nicku: ZoogZoog kazał zapłacić za wejście na nieogrodzoną poseję (gdzie nie wiadomo kiedy się jego posesja zaczyna). Następnym przykładem jest bycie sześćdziesioną i mówienie ludziom w grze coś co się usłyszało na komunikatorze głosowym (moje okradnie A4_). Whitehead 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1602 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Teraz, MikiCreator napisał: Wiele jeszcze musisz się nauczyć Libter. Widać że autorytaryzm rządzi serwerem. Autorytaryzm w postaci demokratycznego wniosku? Weź może najpierw go porządnie przeczytaj, a później się pogrążaj xD rykker 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heku 15 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Pomijając już argumenty w samym wniosku, ZoogZoog jest nieprzyjemny w obyciu, mówiąc łagodnie. Nie wiem czy chcemy mieć takiego gracza na serwerze rykker 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1951 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 W mojej opini Zoog to dobry gracz i niczym nie zawinił aby wylecieć. Niby gada różne rzeczy o 0, 0 ale żadnych złych działań jeszcze nie podjął. Z graczem się ogólnie przyjemnie współpracuje. Więc nic mnie nie przekonało do zagłosowania na tak. ZoogZoog, Whitehead i rykker 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1602 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Teraz, xAxee napisał: W mojej opini Zoog to dobry gracz i niczym nie zawinił aby wylecieć. Niby gada różne rzeczy o 0, 0 ale żadnych złych działań jeszcze nie podjął. Z graczem się ogólnie przyjemnie współpracuje. Więc nic mnie nie przekonało do zagłosowania na tak. Przeczytaj ultimatum zawarte we wniosku - należy głosować na tak, a jak zerwie kontakty z Jaranem i wycofa się z roszczeń to wtedy my wycofamy głosy. xAxee, Rejszpat i Whitehead 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rykker 19 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 1 minutę temu, xAxee napisał: W mojej opini Zoog to dobry gracz i niczym nie zawinił aby wylecieć. Niby gada różne rzeczy o 0, 0 ale żadnych złych działań jeszcze nie podjął. Z graczem się ogólnie przyjemnie współpracuje. Więc nic mnie nie przekonało do zagłosowania na tak. Dokładnie, gracz jest przyjazny i raczej żadnych szkód nie wyrządził. To że powiedział parę rzeczy to nie znaczy że już do bana, it's just a game Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heku 15 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 2 minuty temu, xAxee napisał: Niby gada różne rzeczy o 0, 0 ale żadnych złych działań jeszcze nie podjął. "jeszcze" po to jest ten wniosek, żeby się zabezpieczyć póki "jeszcze" nic nie zrobił, osoby mające chociaż troche do czynienia z jaranem już potrafią rozpoznać co się święci ;v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#34161 123 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Nie żeby coś, ale ja ogólnie nie wiem po co tu taka kłótnia i milion zbędnych wypowiedzi. To tylko wniosek, ludzie spokojnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rykker 19 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Teraz, Heku napisał: "jeszcze" po to jest ten wniosek, żeby się zabezpieczyć póki "jeszcze" nic nie zrobił, osoby mające chociaż troche do czynienia z jaranem już potrafią rozpoznać co się święci ;v Dlaczego oceniasz osoby przez to że się kolegują z jaranem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoogZoog 15 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Tereny odziedziczyłem po Jaranie, ale jak widać niektórzy ewidentnie wolą toczyć o to wojnę i nawet nie zapytają jakie mam plany na zagospodarowanie tego miejsca. Uważam, że jakby @Libter zależało ci rzeczywiście na dobru społeczeństwa to uzgodniłbyś ze mną i myślę, że doszlibyśmy do jakiegoś porozumienia. Cytat Dodatkowo ZoogZoog jest ideowym komunistą / socjalistą co podaje w wątpliwość jego predyspozycje do przestrzegania regulaminu No tak skoro nie jestem akapkiem to muszę zostać wyrzucony z serwera ze względu na sprzeczność z Twoimi poglądami. I dodam, że utożsamiam się jako socjaldemokrata/lewicowy libertarianizm. Pozdrawiam ciepło rykker 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xAxee 1951 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 35 minut temu, Heku napisał: "jeszcze" po to jest ten wniosek, żeby się zabezpieczyć póki "jeszcze" nic nie zrobił, osoby mające chociaż troche do czynienia z jaranem już potrafią rozpoznać co się święci ;v tak i raczej nic nie wskazuje na to że coś zrobi, dlatego jest ten wniosek nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whitehead 1 Opublikowano 1 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2020 (edytowane) Wiecie, ostracyzm ostracyzmem, ale ludzie, opanujcie się. Wieszamy już ludzi za roszczenia i poglądy. Ja rozumiem, że jeśli by zarypał teren i zgriefował. Ale co takiego się stało? Czy nie mamy odpowiednich trybów do rozwiązywania takich spraw? Jeśli wg regulaminu teren nie jest jego, to w czym problem? Teren nie jest jego, a roszczenia niczego nie zmienią. A to, że jest socjalistą to sprawa poglądów, ja jestem centrystą, czyli też ze skrajnego punktu widzenia socjalistą, ale nie szkodzę ludziom. Moim zdaniem wniosek jest nacechowany emocjonalnie i mamy tu do czynienia z zaszczuciem człowieka. Przeczytajcie sobie wniosek i powiedzcie ile szkód Zoog Zoog zrobił. Ile? Nerwy Libterowi zepsuł? To już nie można mówić, mamy totalitarny reżim? Z umowami tak samo, gracz zgodził się lub nie oddać te 10 diamentów. Od takich spraw jest forum, rozwiązujemy sprawy sądowo, nie? Chyba, że jedna ze stron się zgodzi to załatwić za 10 diaxów, jeśli tak to nie jest to nasza sprawa, nie zaglądamy do portfeli tych, którzy nie proszą nas o pomoc w związku z tym. Podsumuję to tak: nie musimy się lubić, wzajemnie zabijać też nie. PS. Jeśli ktoś oglądał ostatnio nowy odcinek Wojny Idei, było tam o argumencie Ad Hitlerum, czyli załatwienie przeciwnej strony tym, że "hitler tak robił". W tym przypadku mamy niesmaczne "widmo jaranizmu". Edytowane 1 grudnia 2020 przez Whitehead MikiCreator 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 1 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2020 Aż mnie kusi żeby wyzerować wniosek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1602 Opublikowano 1 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2020 @Whitehead nie zrozumieliśmy się. Ostracyzm może faktycznie jest w tym przypadku przesadzoną opcją, ale służy wymuszeniu na ZoogZoogu u odstąpienia od jaranowych roszczeń oraz postrachowi dla wszystkich kolejnych pionków jarana, który został w końcu prawomocnie wywalony i na tym wszystkie jego konflikty powinny się skończyć. O te 10 diamentów został wywołany większy konflikt, w który został włączony A4_ przekupiony przez ZoogZooga - skończyło się śmiercią gracza King_Loczek i bitwą na kilka osób. Wniosek został napisany teraz kiedy nie ma jeszcze żadnych szkód w centrum, ponieważ w normalnym trybie będzie rozstrzygnięty dopiero za tydzień, więc warto się zabezpieczyć. Poza tym im szybciej ZoogZoog wycofa roszczenia tym lepiej. Widmo jaranizmu jest niezwykle trafnym określeniem i nie służy porównaniu oponenta do jarana tylko podkreśleniu, że jaran próbuje nadal mącić na serwerze wystawiając swoje pionki, które niestety z jakichś powodów się na to zgadzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi