Skocz do zawartości

[Odwołanie] Przeniesienie tematu

Gredier
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym odwołać się od decyzji jednego z moderatorów, który stwierdził, że mój temat razi go w oczy.

Zacznijmy od początku:

Najpierw grono moderatorów i im głęboko wchodzących w intencje użytkowników pisało, że mam powiększyć obrazek, no oczywiście,

powiększę, ale forum blokuje do max 800x1080 rozdzielczości. Oczywiście nie utrudniało to zobaczenia prezentacji, bo wystarczyło kliknąć w ten obrazek i się go dało powiększyć. Udało mi się jakoś zmienić rozmiar.

Po zmianie obrazka moderator stwierdził, że prezentacja razi go w oczy podczas używania ciemnego stylu, a co mnie to w sumie obchodzi?

Czy on będzie nakazywać mi tworzenia prezentacji na ciemnym tle? To chyba moja decyzja tak?

Tak czy siak, jeżeli jest taki mądry niech dostosuje mi, aby grafika miała na przezroczystym tle przy ciemnym stylu, białe napisy oraz

na jasnym motywie ciemne napisy. Jeżeli zrobi taki obrazek to podziwiam.

Podał się potem, że jest w regulaminie, że obrazek musi być dostosowany do ciemnego stylu (głupota) i nie ma czegoś takiego w treści regulaminu (Ups @xNightPower_ nie zna jego podpunktów?).

@Libter mam nadzieję, że jako jedyny uczciwy człowiek tego forum zrozumiesz moje zażenowanie tą sytuacją, bo po prostu jest ona dziwna?

Jest to robienie z użytkowników posłusznych piesków, bo moderator ustala sobie nowe zasady? P.s podobno jeszcze jeden moderator tutaj kara za brak dostosowanego obrazka do ciemnego stylu.

To teraz podsumowując, obrazek jest przystosowany, bo i na ciemnym i na jasnym tle go widać. I tu Cię mam!

Używałem, używam i będę używać jasnego stylu i nikt nie ma prawa wywierać na mnie presji, abym przystosowywał coś specjalnie pod jego "widzi mi się".

Dlatego drogi moderatorze, nie utrudniaj innym życia, kiedy masz gorsze dni. Jakoś nikomu ten temat nie przeszkadzał.

Link do mojego tematu:

Sprawa dosyć ciekawa, zwłaszcza że od lat w regulaminie nie ma definicji uznania czegoś za nieestetyczną prezentację i opiera się to w większości o przyjęte zwyczaje oraz indywidualną ocenę moderatora. Niemniej jednak temat był już wielokrotnie dyskutowany na kanale ekipy. Zgodnie z rozporządzeniem o ekipie "za aktualnie wiążącą decyzję w danej sprawie uznaje się najnowszą decyzję najwyższej rangi" - w tym przypadku jest to podpięta wiadomość na discordzie z 2017 roku:image.png
Jednocześnie na chwilę obecną nie widzę potrzeby stworzenia dokładniejszych przepisów, ponieważ liczę na ukończenie zewnętrznego serwisu z serwerami przez @JanekJaran do końca tego roku. Niemniej jednak zgodnie z §3.4.2 regulaminu - wyrok w tej sprawie również jest częścią prawa na podstawie którego moderacja ma obowiązek działać.

(Orzeczenie) Po podsumowaniu aktualnego stanu prawnego, można przejść do samej sprawy, w której widzę kilka naruszeń:

1. Moderator nie powinien przejmować sprawy innego moderatora o ile ten nie został wyrzucony. Wynika to pośrednio z ogólnych procedur moderacyjnych co do rozpatrywania zgłoszeń, a nieprzestrzeganie tej zasady w innych przypadkach skutkuje niepotrzebnym chaosem i poczuciem przytłoczenia użytkownika przez moderatorów z których każdy po kolei może mieć inne zdanie.
  2. Zbyt mały obrazek o ile istnieje możliwość jego powiększenia poprzez kliknięcie na niego lub kliknięcie linku nie jest przesłanką do uznania prezentacji za nieestetyczną.
  3. Obrazek niedopasowany do ciemnego stylu (o ile ma własne tło, a nie przezroczyste) absolutnie nie jest przesłanką do uznania prezentacji za nieestetyczną. Jest to w większości przypadków niemożliwe do zrealizowania, więc decyzja moderatora nosi w tym przypadku znamiona absurdu.

Podsumowując:

1. Temat zostaje na stałe przeniesiony do działu prezentacji. Posty związane z błędnymi działaniami moderacyjnymi i inne nieaktualne zostają ukryte, aby nie zaśmiecać tematu.
  2. @CountingDogs powinien zapoznać się z puntem 2. orzeczenia.
  3. @xNightPower_ powinien zapoznać się ze wszystkimi punktami orzeczenia oraz otrzymuje naganę w związku z punktem 3. za stawianie użytkownikowi nierealnych wymogów i nieskonsultowanie sprawy na kanale moderacyjnym.

• Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...