Zabujca997 5 Opublikowano 14 października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 (edytowane) Magiczny enchantSprawia że po kliknięciu danym przedmiotem na enchant otwiera gui: [Mieczem, Zbroją, Łukiem, Kuszą]INFORMACJE: Skrypt jest w 99% stworzony przez RoYYaLLMiNNa Jestem wyłącznie osobą która będzie aktualizować 1% tego skryptu i tworzącą ją do aktualnych wersji gdyż autor nie jest aktywny od 2016Co robi skrypt? Tworzy on Gui dla enchantu Posiada on Enchant dla nowych rzeczy Nie musisz już tworzyć biblioteczek aby enchantowaćWygląd:ChangeLog: V 2.1 - Dodałem do enchantu: Łuk, Kusze - Usunąłem wszelakie błędy - Zmieniłem dodawanie puktów na 1.0 - Zabezpieczyłem komendy - Dodałem dźwięk otwarcia enchantuTo Do list: - Dodać Zbroje Netherytowe - Dodać Tarcze - Dodać dźwięk przy otwieraniu menu [ Wykonane ] - Dodać Elytre - Zabezpieczyć komendy [ Wykonane ]Wymagane: - Skrypt - WildSkrypt - SkQueryPobranie: Edytowane 14 października 2020 przez Zabujca997 Dodanie to do, ChangeLog. Nie kopiuj tego z innych stron, ponieważ psuje to formatowanie na stylu ciemnym, następna taka sytuacja skończy się już punktowo. jaku49, Misio12320 i Byialy 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 14 października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 Skrypt w mojej ocenie jest co najmniej tragiczny. Już mówię dlaczego. 1. Co to ma być? if {enchant.%event-block%} is false: loop 100000 times: if event-block is enchantment table: wait 0.1 seconds set {enchant.%event-block%} to true 2. Skrypt używa zbugowanego 'format slot'. Skoro zabierasz się za jego przerabianie, użyj 'set slot'. 3. Ponad 1000 linijek definicji wielu komend... W dodatku niczym nie są zabezpieczone te komendy. Zdaję sobie oczywiście sprawę z tego, że ten skrypt liczy już sobie ponad 4 lata. Mimo wszystko chciałem wskazać wszystko, co w nim jest błędne czy też dziwne. Zabujca997 i Misio12320 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-263834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabujca997 5 Opublikowano 14 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 53 minuty temu, Kormic napisał: Skrypt w mojej ocenie jest co najmniej tragiczny. Już mówię dlaczego. 1. Co to ma być? if {enchant.%event-block%} is false: loop 100000 times: if event-block is enchantment table: wait 0.1 seconds set {enchant.%event-block%} to true 2. Skrypt używa zbugowanego 'format slot'. Skoro zabierasz się za jego przerabianie, użyj 'set slot'. 3. Ponad 1000 linijek definicji wielu komend... W dodatku niczym nie są zabezpieczone te komendy. Zdaję sobie oczywiście sprawę z tego, że ten skrypt liczy już sobie ponad 4 lata. Mimo wszystko chciałem wskazać wszystko, co w nim jest błędne czy też dziwne. Dziękuję. Bede to mieć w pamięci chce aby ten skrypt był aktualny oraz stale rozwijany. Bede naprawiać go jak tylko moge Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-263850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 14 października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 (edytowane) W sumie to zrobiłem coś podobnego. Spoiler #all enchantments #max enchant lvl of %enchantment% #all enchants of %itemstack% #ench lvl of %enchantment% #%itemstack% can enchant with %enchantment% #%enchantment% conflicts with %enchantment% function isTool(i: item) :: boolean: if {_i} can enchant with unbreaking: return true return false function getPrice(e: enchantment type) :: integer: set {_x} to last character of "%{_e}%" parsed as integer if {_x} is 1: return 100 if {_x} is 2: return 200 if {_x} is 3: return 300 if {_x} is 4: return 400 if {_x} is 5: return 500 function ENCHANT_getInventory(i: item, p: player) :: inventory: set {_x} to chest with 6 rows named "Enchanting Table" loop 54 times: if (loop-number)-1 is 0, 8, 9, 17, 18, 26, 27, 35, 36, 44, 45 or 53: set slot (loop-number)-1 of {_x} to bookshelf loop all enchants: set {_e} to "%loop-value%" parsed as enchantment if {_e} is not Curse of vanishing or mending: if {_i} can enchant with {_e}: add loop-value to {_enchs::*} set {_i} to 1 loop {_enchs::*}: set {_max} to max enchant lvl of loop-value set {_a} to 0 loop {_max} times: set {_ench} to "%loop-value-1% %loop-number%" parsed as enchantment type set {_it} to "enchanted book of %{_ench}%" parsed as item set slot ({_i} + {_a}) of {_x} to {_it} named "&fKoszt: &6%{enchMoney::%{_p}%}%&8/&6%getPrice({_ench})%" add 9 to {_a} add 1 to {_i} return {_x} on break: add random number between 0.1 and 0.5 to {enchMoney::%player%} on death: loop all players: if "%attacker%" is "%loop-player%": add random number between 1 and 2 to {enchMoney::%loop-player%} on rightclick on enchantment table: cancel event if isTool(player's tool) is true: open ENCHANT_getInventory(player's tool, player) to player stop send "Nie mozna tego zenchantowac." on inventory click: if inventory name of player's current inventory is "Enchanting Table": if slot is smaller than 0: stop cancel event set {_name} to uncoloured name of player's current inventory's slot slot replace all "Koszt: " with "" in {_name} set {_price} to subtext of {_name} between index index of "/" in {_name} + 1 and length of {_name} parsed as integer if {enchMoney::%player%} is larger than or equal to {_price}: set {_ench::*} to enchantments of (player's current inventory's slot slot) set {_ench} to "%{_ench::1}%" parsed as enchantment type remove {_price} from {enchMoney::%player%} send "Zenchantowales swoja bron na %{_ench}%" enchant player's tool with {_ench} stop send "Masz za malo pieniedzy." Na 1.13 i jeszcze stworzyłem addon do tego, bo nie działały niektóre inne addony. Przerażająca różnica w linijkach, co? Skrypt ten był pisany na serwer testowy i to rok temu. Spoiler Edytowane 14 października 2020 przez knugi Zabujca997 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-263859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabujca997 5 Opublikowano 14 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 7 minut temu, knugi napisał: W sumie to zrobiłem coś podobnego. Ukryj zawartość #all enchantments #max enchant lvl of %enchantment% #all enchants of %itemstack% #ench lvl of %enchantment% #%itemstack% can enchant with %enchantment% #%enchantment% conflicts with %enchantment% function isTool(i: item) :: boolean: if {_i} can enchant with unbreaking: return true return false function getPrice(e: enchantment type) :: integer: set {_x} to last character of "%{_e}%" parsed as integer if {_x} is 1: return 100 if {_x} is 2: return 200 if {_x} is 3: return 300 if {_x} is 4: return 400 if {_x} is 5: return 500 function ENCHANT_getInventory(i: item, p: player) :: inventory: set {_x} to chest with 6 rows named "Enchanting Table" loop 54 times: if (loop-number)-1 is 0, 8, 9, 17, 18, 26, 27, 35, 36, 44, 45 or 53: set slot (loop-number)-1 of {_x} to bookshelf loop all enchants: set {_e} to "%loop-value%" parsed as enchantment if {_e} is not Curse of vanishing or mending: if {_i} can enchant with {_e}: add loop-value to {_enchs::*} set {_i} to 1 loop {_enchs::*}: set {_max} to max enchant lvl of loop-value set {_a} to 0 loop {_max} times: set {_ench} to "%loop-value-1% %loop-number%" parsed as enchantment type set {_it} to "enchanted book of %{_ench}%" parsed as item set slot ({_i} + {_a}) of {_x} to {_it} named "&fKoszt: &6%{enchMoney::%{_p}%}%&8/&6%getPrice({_ench})%" add 9 to {_a} add 1 to {_i} return {_x} on break: add random number between 0.1 and 0.5 to {enchMoney::%player%} on death: loop all players: if "%attacker%" is "%loop-player%": add random number between 1 and 2 to {enchMoney::%loop-player%} on rightclick on enchantment table: cancel event if isTool(player's tool) is true: open ENCHANT_getInventory(player's tool, player) to player stop send "Nie mozna tego zenchantowac." on inventory click: if inventory name of player's current inventory is "Enchanting Table": if slot is smaller than 0: stop cancel event set {_name} to uncoloured name of player's current inventory's slot slot replace all "Koszt: " with "" in {_name} set {_price} to subtext of {_name} between index index of "/" in {_name} + 1 and length of {_name} parsed as integer if {enchMoney::%player%} is larger than or equal to {_price}: set {_ench::*} to enchantments of (player's current inventory's slot slot) set {_ench} to "%{_ench::1}%" parsed as enchantment type remove {_price} from {enchMoney::%player%} send "Zenchantowales swoja bron na %{_ench}%" enchant player's tool with {_ench} stop send "Masz za malo pieniedzy." Na 1.13 i jeszcze stworzyłem addon do tego, bo nie działały niektóre inne addony. Przerażająca różnica w linijkach, co? Skrypt ten był pisany na serwer testowy i to rok temu. Ukryj zawartość To prawda ogromna różnica jest ale plugin to plugin. Głównie chce aby osoba chcąca ułatwić sobie na serwerze np 1.16..2 enchant który ich irytuje zastąpić tym. Chce też aby był on aktualny i ciągle rozwijany. Teraz poprawiam go o permisje i linijki knugi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-263861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 14 października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 2 minuty temu, Zabujca997 napisał: To prawda ogromna różnica jest ale plugin to plugin. Głównie chce aby osoba chcąca ułatwić sobie na serwerze np 1.16..2 enchant który ich irytuje zastąpić tym. Chce też aby był on aktualny i ciągle rozwijany. Teraz poprawiam go o permisje i linijki To powodzenia, ale te komendy to bym wywalił i zrobił coś przyjaźniejszego i bardziej optymalnego Zabujca997 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-263863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabujca997 5 Opublikowano 14 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 47 minut temu, knugi napisał: To powodzenia, ale te komendy to bym wywalił i zrobił coś przyjaźniejszego i bardziej optymalnego Dziękuje. Prawda ale nie mam żadnego pomysłu jak to bardziej skrócić by było zarazem proste a skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-263866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 14 października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 9 minut temu, Zabujca997 napisał: Dziękuje. Prawda ale nie mam żadnego pomysłu jak to bardziej skrócić by było zarazem proste a skuteczne. To popatrz sobie na mój kod i tym się inspiruj. O ile go rozumiesz Zabujca997 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-263868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak 0 Opublikowano 20 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2020 Nie wykrywa mi lvli ;( Za każdym razem wyskakuje komunikat "Masz zbyt mało pkt. enchantu niezależnie od tego jaki mam lvl. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42076-magiczny-enchant-skrypt-na-enchant-w-gui-v-20/#findComment-269173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi