Glicz 241 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 (edytowane) Witajcie W tym temacie chciałem wam przedstawić kilka hostingów, bo pewnie wiele osób nie wie jaki hosting wybrać. 1. Enderchest - Hosting najpopularniejszy w Polsce, ale czy wydajny? No właśnie nie, dlatego bardzo odradzam korzystania z tego hostingu 2. Titanaxe - Również popularny hosting, bardzo drogi, więc jeżeli nie masz dużego budżetu, nie kupuj serwera na tym hostingu 3. CraftServe - Hosting popularny przez Kwadratową Masakrę, nic więcej nie mogę o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera 4. LVL UP - Hosting całkiem ciekawy, lecz niezbyt mogę dużo o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera, trochę drogi 5. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - Hosting nowy, jeszcze podczas tworzenia lecz można już mieć na nim serwer, bardzo tani, jak nie najtańszy. Jest on bardzo wydajny. Gorąco polecam! Podsumowanie: Jaki hosting wygrać? Najlepiej wybrać Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, jest to prawdopodobnie najtańszy hosting w Polsce, również bardzo wydajny. Lecz są osoby które chcą vps, a no właśnie, jeżeli chodzi o vps to myślę, że LVLUP będzie dobrym wyborem, ale jeżeli budżet jest o wiele większy to OVH Edytowane 10 października 2020 przez Michix RomanTomasz, Kormic i PanMaruda 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinu2421 19 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 Titan scamuje Craftserve tez A o pozostalych hostingach nie moge sie wypowiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1 824 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 (edytowane) W mojej ocenie ten post to jest jakiś żart. 4 godziny temu, Michix napisał: Hosting popularny przez Kwadratową Masakrę, nic więcej nie mogę o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera Nie miałeś na nim serwera, a opisujesz go. 4 godziny temu, Michix napisał: Hosting całkiem ciekawy, lecz niezbyt mogę dużo o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera, trochę drogi Tutaj analogiczna sytuacja. 4 godziny temu, Michix napisał: Również popularny hosting, bardzo drogi, więc jeżeli nie masz dużego budżetu, nie kupuj serwera na tym hostingu Cena to nie wszystko kolego. Serwer może być drogi, ale i może być równocześnie wart swojej ceny ze względu na dobra jakie oferuje swoim klientom. Podsumowując: Wszystkie serwery opisałeś pobieżnie jedynie poza EnderChestem, o którym każdy już wie, że nie jest wart nawet złamanego grosza. Mam wrażenie, że te porównanie miało jedynie służyć reklamie hostingu "Nazwa Nieokreślona", a nie merytorycznej konfrontacji wielu hostingów. Dwa, jak nie trzy serwery skreśliłeś na samym początku albo przez to, że cena wysoka, albo przez to, iż tam nie miałeś okazji zagrać. EDIT: Wiadomość ode mnie do osób czytających mój komentarz, jeśli szukacie porządnej konfrontacji serwerów, już lepiej skorzystać z wyszukiwarki i wpisać frazę "minecraft hosting porównanie" czy też "minecraft top hostingów". Edytowane 10 października 2020 przez Kormic Norbi353, gnomq, Helczyk i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#29194 3 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 Lepszej reklamy chyba nikt by nie wymyslił A tak serio to boję się w link klikać, bo pewnie $$ dostajesz (xd) Glicz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helios1993 324 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 2 godziny temu, Cinu2421 napisał: Craftserve tez Z enderchestem ci się myli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 241 Opublikowano 10 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 7 minut temu, KuzynProcesor napisał: Lepszej reklamy chyba nikt by nie wymyslił A tak serio to boję się w link klikać, bo pewnie $$ dostajesz (xd) Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 533 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 Porównujesz tylko ceny, nic innego. Ten temat to jakiś żart, w mojej opinii do kosza. gnomq, Kormic, Tymekd i 2 innych 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinu2421 19 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 4 godziny temu, Helios1993 napisał: Z enderchestem ci się myli. Mialem serwer na craftserve. Moze z 25 pluginow standardowych pod sv 15 graczy na serwie i zaczynaly sie lagi a ramu bylo ok 8gb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helios1993 324 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 5 minut temu, Cinu2421 napisał: Mialem serwer na craftserve. Moze z 25 pluginow standardowych pod sv 15 graczy na serwie i zaczynaly sie lagi a ramu bylo ok 8gb Zgaduję, że nie zrobiłeś pregenu, serwer był na spigocie i używałeś pexa? Kolega miał na craftserve serwer, przy ponad 40 graczach stałe 20 tps. Jak za tak niską cenę hosting ten radzi sobie bardzo dobrze. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinu2421 19 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 Teraz, Helios1993 napisał: Zgaduję, że nie zrobiłeś pregenu, serwer był na spigocie i używałeś pexa? Kolega miał na craftserve serwer, przy ponad 40 graczach stałe 20 tps. Jak za tak niską cenę hosting ten radzi sobie bardzo dobrze. Tak, teraz bym nie popelnil tego bledu. Mimo wszystko jestem do ich oferty zniechecony bo nawet na titanie nie mialem takich problemow przy 4gb i podobnej ilosci graczy. Moze to jest tez zalezne od czasu kiedy ja mialem tam serwer a twoj kolega. Moglo cos sie u nich zmienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#29194 3 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 11 godzin temu, Michix napisał: wydajny? No właśnie nie Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie jest wydajny? Poproszę techniczne wyjaśnienie, a nie coś w stylu "kolega miał 5 graczy było i 5 tps-ów" 11 godzin temu, Michix napisał: bardzo drogi, więc jeżeli nie masz dużego budżetu, nie kupuj serwera na tym hostingu Owszem, trochę drogi jest. Ale każdy serwer jest postawiony na oddzielnym VPS-ie. Robi to ogromną różnicę między takowym rozwiązaniem, a zwykłym rozwiązaniem. 11 godzin temu, Michix napisał: nic więcej nie mogę o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera Napisałeś na początku, że: 11 godzin temu, Michix napisał: chciałem wam przedstawić kilka hostingów, bo pewnie wiele osób nie wie jaki hosting wybrać Zatem nie masz pojęcia o jakości ów hostingu, a przedstawiasz go? 11 godzin temu, Michix napisał: Hosting całkiem ciekawy, lecz niezbyt mogę dużo o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera, Tak samo jak powyżej. BTW nie oferuje on usługi hostingu tak jak w 1. czy 3. przypadku, więc bardziej trafnym określeniem byłby "hosting VPS" bądź coś bardziej wyrafinowanego :ekspert: Tak jak pisałem: 5 godzin temu, KuzynProcesor napisał: Lepszej reklamy chyba nikt by nie wymyslił Pozdrawiam PanMaruda i kerpson 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helios1993 324 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 29 minut temu, KuzynProcesor napisał: Ale każdy serwer jest postawiony na oddzielnym VPS-ie. A teraz powiedz, ile takich vpsów jest na jednej maszynie? Takie rozwiązanie nie miałoby sensu, ponieważ duża część zasobów by była używana przez systemy na każdym takim serwerze, a oferty 500 mb i 1000 mb by nawet nie mogły działać przez ich brak. To co mówisz nie ma żadnego sensu. Usunięty#29194 i gnomq 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorm12 104 Opublikowano 10 października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 października 2020 Ten temat został przeniesiony do kosza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi