Skocz do zawartości

Jaki hosting wybrać?

Glicz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :kappaseems:

W tym temacie chciałem wam przedstawić kilka hostingów, bo pewnie wiele osób nie wie jaki hosting wybrać. 

1. Enderchest - Hosting najpopularniejszy w Polsce, ale czy wydajny? No właśnie nie, dlatego bardzo odradzam korzystania z tego hostingu

2. Titanaxe - Również popularny hosting, bardzo drogi, więc jeżeli nie masz dużego budżetu, nie kupuj serwera na tym hostingu

3. CraftServe - Hosting popularny przez Kwadratową Masakrę, nic więcej nie mogę o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera

4. LVL UP - Hosting całkiem ciekawy, lecz niezbyt mogę dużo o nim powiedzieć bo  nie miałem na nim serwera, trochę drogi

5. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - Hosting nowy, jeszcze podczas tworzenia lecz można już mieć na nim serwer, bardzo tani, jak nie najtańszy. Jest on bardzo wydajny. Gorąco polecam! 

Podsumowanie:

Jaki hosting wygrać? 

Najlepiej wybrać Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, jest to prawdopodobnie najtańszy hosting w Polsce, również bardzo wydajny. Lecz są osoby które chcą vps, a no właśnie, jeżeli chodzi o vps to myślę, że LVLUP będzie dobrym wyborem, ale jeżeli budżet jest o wiele większy to OVH :kappadeal:

Edytowane przez Michix

W mojej ocenie ten post to jest jakiś żart.

4 godziny temu, Michix napisał:

Hosting popularny przez Kwadratową Masakrę, nic więcej nie mogę o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera

Nie miałeś na nim serwera, a opisujesz go.

Hosting całkiem ciekawy, lecz niezbyt mogę dużo o nim powiedzieć bo  nie miałem na nim serwera, trochę drogi

Tutaj analogiczna sytuacja.

Również popularny hosting, bardzo drogi, więc jeżeli nie masz dużego budżetu, nie kupuj serwera na tym hostingu

Cena to nie wszystko kolego. Serwer może być drogi, ale i może być równocześnie wart swojej ceny ze względu na dobra jakie oferuje swoim klientom.

Podsumowując:

Wszystkie serwery opisałeś pobieżnie jedynie poza EnderChestem, o którym każdy już wie, że nie jest wart nawet złamanego grosza.

Mam wrażenie, że te porównanie miało jedynie służyć reklamie hostingu "Nazwa Nieokreślona", a nie merytorycznej konfrontacji wielu hostingów. Dwa, jak nie trzy serwery skreśliłeś na samym początku albo przez to, że cena wysoka, albo przez to, iż tam nie miałeś okazji zagrać.

EDIT:

Wiadomość ode mnie do osób czytających mój komentarz, jeśli szukacie porządnej konfrontacji serwerów, już lepiej skorzystać z wyszukiwarki i wpisać frazę "minecraft hosting porównanie" czy też "minecraft top hostingów".

Edytowane przez Kormic

5 minut temu, Cinu2421 napisał:

Mialem serwer na craftserve.

Moze z 25 pluginow standardowych pod sv

15 graczy na serwie i zaczynaly sie lagi a ramu bylo ok 8gb :P

Zgaduję, że nie zrobiłeś pregenu, serwer był na spigocie i używałeś pexa? Kolega miał na craftserve serwer, przy ponad 40 graczach stałe 20 tps. Jak za tak niską cenę hosting ten radzi sobie bardzo dobrze.

Teraz, Helios1993 napisał:

Zgaduję, że nie zrobiłeś pregenu, serwer był na spigocie i używałeś pexa? Kolega miał na craftserve serwer, przy ponad 40 graczach stałe 20 tps. Jak za tak niską cenę hosting ten radzi sobie bardzo dobrze.

Tak, teraz bym nie popelnil tego bledu. Mimo wszystko jestem do ich oferty zniechecony bo nawet na titanie nie mialem takich problemow przy 4gb i podobnej ilosci graczy. Moze to jest tez zalezne od czasu kiedy ja mialem tam serwer a twoj kolega. Moglo cos sie u nich zmienic ;)

11 godzin temu, Michix napisał:

wydajny? No właśnie nie

Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie jest wydajny? Poproszę techniczne wyjaśnienie, a nie coś w stylu "kolega miał 5 graczy było i 5 tps-ów" :)

bardzo drogi, więc jeżeli nie masz dużego budżetu, nie kupuj serwera na tym hostingu

Owszem, trochę drogi jest. Ale każdy serwer jest postawiony na oddzielnym VPS-ie. Robi to ogromną różnicę między takowym rozwiązaniem, a zwykłym rozwiązaniem.

nic więcej nie mogę o nim powiedzieć bo nie miałem na nim serwera

Napisałeś na początku, że:

chciałem wam przedstawić kilka hostingów, bo pewnie wiele osób nie wie jaki hosting wybrać

Zatem nie masz pojęcia o jakości ów hostingu, a przedstawiasz go? :kappa: 

Hosting całkiem ciekawy, lecz niezbyt mogę dużo o nim powiedzieć bo  nie miałem na nim serwera,

Tak samo jak powyżej. BTW nie oferuje on usługi hostingu tak jak w 1. czy 3. przypadku, więc bardziej trafnym określeniem byłby "hosting VPS" bądź coś bardziej wyrafinowanego :ekspert:

Tak jak pisałem:

5 godzin temu, KuzynProcesor napisał:

Lepszej reklamy chyba nikt by nie wymyslił :kappa:

Pozdrawiam

29 minut temu, KuzynProcesor napisał:

Ale każdy serwer jest postawiony na oddzielnym VPS-ie.

A teraz powiedz, ile takich vpsów jest na jednej maszynie? Takie rozwiązanie nie miałoby sensu, ponieważ duża część zasobów by była używana przez systemy na każdym takim serwerze, a oferty 500 mb i 1000 mb by nawet nie mogły działać przez ich brak. To co mówisz nie ma żadnego sensu.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...