command /awans:
trigger:
set {_poziom} to yaml value "Gornik.poziom" from file "gracz/%player%.yml"
if {_poziom} = 1:
set {_cena} to yaml value "Gornik.poziom2" from file "info/umiejetnosci.yml"
if player has {_cena}:
remove {_cena} from player's inventory
send "Awansowałeś górnika."
set yaml value "Gornik.poziom" from file "gracz/%player%.yml" to {_poziom}+1
stop
else:
send "Nie posiadasz odpowiednich przedmiotow do awansu."
stop
Gornik:
poziom2: diamond
poziom3: 3 diamonds and 3 gold ingots
poziom4: 4 diamonds and 4 gold ingots
poziom5: 5 diamonds and 5 gold ingots
Po przeładowaniu skryptu nie wywala żadnych błędów, jednakże gdy wpisuje komendę /awans, na czacie wyskakuje komunikat "Nie posiadasz odpowiednich przedmiotow do awansu." mimo, iż w swoim ekwipunku posiadam diamenta.
Czy wie ktoś czym jest to spowodowane?
Dopiero zaczynam swoją przygodę z plikami .yml, więc proszę o zrozumienie i wyjaśnienie co zrobiłem źle.
Z góry dziękuję!
Pytanie
Kamill0s 47
Witam!
Otóż najpierw przedstawię mój kod:
command /awans: trigger: set {_poziom} to yaml value "Gornik.poziom" from file "gracz/%player%.yml" if {_poziom} = 1: set {_cena} to yaml value "Gornik.poziom2" from file "info/umiejetnosci.yml" if player has {_cena}: remove {_cena} from player's inventory send "Awansowałeś górnika." set yaml value "Gornik.poziom" from file "gracz/%player%.yml" to {_poziom}+1 stop else: send "Nie posiadasz odpowiednich przedmiotow do awansu." stopZawartość pliku umiejetnosci.yml wygląda następująco:
Gornik: poziom2: diamond poziom3: 3 diamonds and 3 gold ingots poziom4: 4 diamonds and 4 gold ingots poziom5: 5 diamonds and 5 gold ingotsPo przeładowaniu skryptu nie wywala żadnych błędów, jednakże gdy wpisuje komendę /awans, na czacie wyskakuje komunikat "Nie posiadasz odpowiednich przedmiotow do awansu." mimo, iż w swoim ekwipunku posiadam diamenta.
Czy wie ktoś czym jest to spowodowane?
Dopiero zaczynam swoją przygodę z plikami .yml, więc proszę o zrozumienie i wyjaśnienie co zrobiłem źle.
Z góry dziękuję!
https://skript.pl/temat/28120-odczytywanie-z-pliku-yml/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi