Skocz do zawartości

Karanie za "rak", dla swojej przyjemności?

kerpson
 Udostępnij

Czy za każde 10 reakcji "rak", ma być -1rep?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy za każde 10 reakcji "rak", ma być -1rep?

Rekomendowane odpowiedzi

Zdarza się, iż na serwerze działają osoby, które przypinają słynną reakcję :rak:, dla swojej przyjemności. Bez uzasadnienia, tylko żeby przypiąć. Oczywiście to tylko propozycja, chodzi o kary, takie jak -rep? Lub jakieś inne, np jeżeli dana osoba przypnie różnym osobą  10 raków dostaje ona -1rep? Także będzie można dodać reputacje na minusie

Pomyślcie o tych licznych samobójstwach, użytkowników którzy dostali reakcję :rak: :nokappa:

Edytowane przez HotAngel2K17

Nie podoba mi się ten pomysł, wiesz dlaczego?

Dlatego, iż ponieważ pojawią się multikonta, które stale będą odejmowały reputacje poprzez dawanie :rak:.

Za sterami multikont będą pewnie ludzie, którzy chcą być lepsi od innych i myślą, że jak odejmą trochę reputacji to będą lepsi :kappa:

Ta opinia nie ma sensu z powodu źle przeczytanego tematu :santakappa:

~BloodisTM1337 2k17

Edytowane przez LjayPL789

3 minuty temu, LjayPL789 napisał:

Nie podoba mi się ten pomysł, wiesz dlaczego?

Dlatego, iż ponieważ pojawią się multikonta, które stale będą odejmowały reputacje poprzez dawanie :rak:.

Za sterami multikont będą pewnie ludzie, którzy chcą być lepsi od innych i myślą, że jak odejmą trochę reputacji to będą lepsi :kappa:

~BloodisTM1337 2k17

Tylko tu chodzi o to, że jak ty rozdasz 10 raków do dostajesz -1 rep, a nie ktoś :)
@xAxee Ty oczywiście na tak, bo ja ci je daje XD

Bezsensowny pomysł

Macie tu świetny przykład @BrixNW;) nawet sie przyznal xD ale co sie spodziewać po kimś kto dał 100+ raków i pewnie zbiera kolejna setkę XD. 

Pzdr :]

Mógł by powstac taki licznik gdzie na profilu rozdaleś x/10 raków/kapp.

edit: EJ!  @BrixNW Taka ciekawostka rozdaleś mi +-15 raków! xD

Edytowane przez xAxee

1 godzinę temu, xAxee napisał:

Macie tu świetny przykład @BrixNW;) nawet sie przyznal xD ale co sie spodziewać po kimś kto dał 100+ raków i pewnie zbiera kolejna setkę XD. 

Pzdr :]

Mógł by powstac taki licznik gdzie na profilu rozdaleś x/10 raków/kapp.

edit: EJ!  @BrixNW Taka ciekawostka rozdaleś mi +-15 raków! xD

A dlaczego miałbym się nie przyznać, nie robie nic złego (nie odpisuj) 

Co do propozycji to dodam coś jeszcze. 

Skoro to jest reputacja i my dajemy ja komuś, to dlaczego mamy dostawać - rep? 

@Libter, a więc powiedzmy, że dam ci pod postami lub komenarzami 10raków, co odejmuje mi -1 rep. A często ludzie rozdają "rak", dla przyjemności, lub nie mają konkretnego powodu.

Skąd użytkownik ma wiedzieć co zrobił lub czym zawinił jak ktoś da rak i nawet nie odpowie ? Nauczymy jak rozmawiać, uzasadniać.

@BrixNW, ale 1like = 1rep. 10raków = -1rep. Więc, oduczy to dawania raków tylko nauczy jak rozmawiać, odpowiadać. A nie że dasz komuś rak i nawet nie uzasadnisz tego.

Skąd użytkownik ma wiedzieć co zrobił jak taki ty dasz jednej osobie 15raków a ona nie wie o co chodzi.

3 minuty temu, HotAngel2K17 napisał:

@BrixNW, ale 1like = 1rep. 10raków = -1rep. Więc, oduczy to dawania raków tylko nauczy jak rozmawiać, odpowiadać. A nie że dasz komuś rak i nawet nie uzasadnisz tego.

Na mybb dam komuś - rep bez powodu i co? Też mam dostać karę? Ta cała propozycja jest bez sensu. Na tym forum to bardzie reakcje, równie dobrze jakby reputacji nie było. 

PS. Rak ani nie odejmuje, ani nie dodaje wiec nie wiem o co ci chodzi

25 minut temu, xAxee napisał:

Hmm albo mam inna propozycje:

10raków = 5 reputacji 

tak samo kappy iwg ponieważ rak i kappa to tez reputacja wiec dlaczego mialy by nic nie dawac :)

Raki, kappy, thonki i inne ancomy to reakcje, a nie reputacja. Żeby kogoś nagrodzić daje się reakcje pozytywne, a wymienione wyrażają tylko dezaprobatę.

8 godzin temu, Ixidi napisał:

Ofc przeciw, każdy może dać taką reakcje, jaką chce :v

reakcję może dać, ale chodzi mi bardziej aby zniechęcić graczy do dawanie reakcji "rak", ponadto nie uświadamiać ich co zrobili.

• Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...