SzoMeK 0 Opublikowano 29 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2018 (edytowane) Witam.Mam pytanie co lepiej używać command blocki {bloki poleceń} czy skrypty? Robię serwer typu minigier więc nie wiem co używać. Głównie chodzi mi co bardziej laguję serwer. Edytowane 29 maja 2018 przez SzoMeK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 LloydPL 436 Opublikowano 29 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2018 nie robisz serwera minigier bo robisz go w skripcie prawdopodobnie na jednym serwerze tylko na różnych światach cd. pytania to użyj skryptów SzoMeK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzoMeK 0 Opublikowano 29 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 maja 2018 2 minuty temu, LloydPL napisał: nie robisz serwera minigier bo robisz go w skripcie prawdopodobnie na jednym serwerze tylko na różnych światach cd. pytania to użyj skryptów Na razie to masz rację,robię na jednym serwerze i kilku światach ale wkrótce zmienię to. A i dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bludis 418 Opublikowano 29 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2018 Oczywiście, że na skryptach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Rejszpat 378 Opublikowano 29 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2018 Na pewno nie na blokach komend. Ale na skrypty też bym nie stawiał . Poleciłbym Ci znaleźć plugin i odpowiednio skonfigurować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzoMeK 0 Opublikowano 29 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 maja 2018 (edytowane) 6 minut temu, Rejszpat napisał: Na pewno nie na blokach komend. Ale na skrypty też bym nie stawiał . Poleciłbym Ci znaleźć plugin i odpowiednio skonfigurować . Dzięki za pomoc Edytowane 29 maja 2018 przez SzoMeK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 29 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2018 Oczywiście, że na pluginach. Rejszpat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kraftowy 41 Opublikowano 30 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2018 @KrejzolekPRO pytanie inne było Xd Jak już to na SK bo CommandBlock dość co wykonuje swoją komendę przez konsole to jeszcze musi być czymś podłączony (redstone) co zabiera zasoby. Dowód: Spróbuj zrobić szybki zegar albo nawet kilka i będziesz widział że redstone potrafi lagować xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzoMeK 0 Opublikowano 30 maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 maja 2018 31 minut temu, Kraftowy napisał: @KrejzolekPRO pytanie inne było Xd Jak już to na SK bo CommandBlock dość co wykonuje swoją komendę przez konsole to jeszcze musi być czymś podłączony (redstone) co zabiera zasoby. Dowód: Spróbuj zrobić szybki zegar albo nawet kilka i będziesz widział że redstone potrafi lagować xd Dokładnie.Pytanie było inne bo wiedziałem że pluginy najlepsze a nie wiedziałem co lepsze skrypty czy command blocki. Nie musisz udowadniać.Zrobiłem z kolegą serwer minigier bedwars 3 areny i tntrun itp. i rozwaliłem ten serw command blockami i redstonem bo nie dało się nic zrobić xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SzoMeK 0
Witam.Mam pytanie co lepiej używać command blocki {bloki poleceń} czy skrypty?
Robię serwer typu minigier więc nie wiem co używać.
Głównie chodzi mi co bardziej laguję serwer.
Edytowane przez SzoMeKOdnośnik do komentarza
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi