Skocz do zawartości
  • 0

TitanAxe vs EnderChest

jaku49
 Udostępnij

TitanAxe vs Enderchest  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. TitanAxe vs Enderchest

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pluginy

+ Enderchest bo można je pobierać juz na stronie enderchesta.

- TitanaAxe nie mozna pobrac pluginow z titana tylko trzeba z neta

Zapłata za serwer

+ TitanAxe bo jest bardzo tanio za tydzien (60 gr z 500mb ramu)                                                                                                                                                                                                            - EnderChest trzeba zapłacić za Ponad 15 zł i mamy serwer tylko na 30 dni z 1000mb ramu ;/

Raczej to tyle xDD bo nwm co jescze napisać :)

• 0

Z usług hostingu EnderChest korzystałem sporo, przez około rok, serwery były stabilne, oferta dosyć przyjazna dla portfela. Jeśli chodzi o TitanAxe mam tam wykupione 2 domeny, support jest świetny i błyskawiczny czego nie mogę powiedzieć o supporcie EnderChesta. Ja osobiście nie polecam korzystania z hostingów, jeśli chcesz stworzyć publiczny serwer do minecrafta to od razu radziłbym kupno maszyny VPS.

• 0

Titanaxe to firma zarejestrowana w Kielcach korzystająca z Niemieckich datacenter.  

Enderchest to firma zarejestrowana w Londynie korzystająca z Francuskich/Polskich dedyków.  

Enderchest ma bardzo złą sławę głównie przez właścicieli serwerów easyhc. Miałem okazję zarządzać serwerem na hostingu enderchest i nie powiem, że jest źle, ale mogli by zrobić nowy panel do zarządzania serwerami :) 

Osobiście wolę bezpośrednio OVH, wolę sam skonfigurować vpsa/dedyka.  

• 0

+ i - Enderchest:

+ Niska cena, tylko 7zł za 3,5gb RAM z "groszami"

+ Łatwy w użytkowaniu

- Brzydki panel

- Brak możliwości kupna serwera TS3

- BOK które odpowiada dzień po wystawieniu zgłoszenia

- Brak możliwości zmiany silnika na swój w ofercie Starter

+ i - Titanaxe:

+ Ładny panel

+ BOK, które odpowiada bardzo szybko

+ Można wykupić serwer TS3

+ W każdej chwili możesz zmienić wersję, silnik serwera

+- Użytkowanie

- Drogo, ok. 9zł za 3gb RAM

- Drogi serwer TS3 (chyba 24gr za slot?)

Podsumujmy:

Enderchest ma w sumie 2+ i 4- co daje ocenę ogólną 5/10

Titanaxe ma: 4,5+ oraz 2,5- co daje 7/10

Zdecydowanie polecam Titanaxe, lecz ja korzystam z hostingu Enderchest.

• 0
W dniu 19.01.2018 o 19:05, Kajfi napisał:

Pluginy

+ Enderchest bo można je pobierać juz na stronie enderchesta.

- TitanaAxe nie mozna pobrac pluginow z titana tylko trzeba z neta

Zapłata za serwer

+ TitanAxe bo jest bardzo tanio za tydzien (60 gr z 500mb ramu)                                                                                                                                                                                                            - EnderChest trzeba zapłacić za Ponad 15 zł i mamy serwer tylko na 30 dni z 1000mb ramu ;/

Raczej to tyle xDD bo nwm co jescze napisać :)

Chciałbym tutaj Ciebie poprawić, ponieważ na stronie jest wyraźnie podane, że za 15 zł w ofercie Professional jest 4096 MB RAM'u (Jeżeli chodzi o procesor, to o wiele lepszy w Crafthost i w Mineserv (jeśli chodzi tylko o serwery wirtualne)) Moja poprawka nie stanowi jednak tego, że uważam Enderchest za lepszy, bo to zwykły hosting dla "izihace", nawet BOK nie może sobie poradzić z prostymi zadaniami. Kupiłem tam serwer do testów i jest wiele nieporozumień...

• 0

Zapychając pakiety na titanaxie (banał) od razu zapycha serwer i resetuje ram. Wystarczy tylko jeden strzał, aby wyłączyć serwer. Enderchesta nie próbowałem, ale jeżeli zakładasz serwer i chcesz coś na nim osiągnąć to aktualnie tylko dedyk/crafthost i można się pokusić o craftserve. Podałem ze względu na zabezpieczenia.

Edit:

Przypomniało mi się, że w enderchescie 20 serwerów leży na 1 maszynie :P. Nie polecam totalnie.

Edytowane przez Mrkogutmrkgt

• 0

Ogólnie serwer z enderchest nie można podpiąć pod niektóre domeny czy też pod bungeecord.
A sam Titanaxe zarabia dodatkowo przy opłatach na płatnościach.

Polecam Crafthost, dość dobry pakiet emerald, dobra pomoc jak i też ochrona.
Masz psc 20 zł ?? Wpłacasz i dostajesz 20 zł a nie jakieś 13-16 zł :/
Co do vps polecam bardziej lvl up.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...