Skocz do zawartości
  • 0

Jak zacząć z programowaniem?

Rivo
 Udostępnij

Pytanie

Cze,widzę że wiele osób potrafi programować i zna wiele językuw takich jak java ,javascript,php,sql,scala,python itd i też chciałbym nauczyć się programować więc szukam zaufanej osoby która będzie mnie uczyła przed długi czas bo myślę że programowanie będziesz mi dobrze wychodzić

Wymagania do nauki mnie:

Discord,wiedza o kilku językach i wytrzymałość :kappa-mikołaj: 

Chętni na pw podajom discorda ;) 

Z góry sory za orto :bezkappy:

Edytowane przez Rivo

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Myślę, że na samym początku musisz nauczyć się języka polskiego. Następnym krokiem będzie wybranie języka jakiego chcesz się uczyć. Ostatnim krokiem jest to, że masz się go uczyć poprzez różne poradniki, dokumentacje czy czytając kod.

• 0
2 godziny temu, boleknowak napisał:

są strony w internecie, które sprawdzają czy dany wyraz jest poprawny. Rozumiem nie umieć pisać "ą" ("podają", a u Ciebie "podajom"), no ale nie wiedzieć że skryptów pisze się przez "ó"? Używaj strony ortograf.pl

Nawet google chrome ma taką opcje :v Ale lepiej niech nie używa bo niczego się nie nauczy ;v

• 0
Dnia 12/13/2017 o 20:43, McKoxu napisał:

Nawet google chrome ma taką opcje :v Ale lepiej niech nie używa bo niczego się nie nauczy ;v

A właśnie że nie. Widząc poprawną pisownie, która wyszła spod jego ręki, też może się czegoś nauczyć :)

• 0

Naucz się przede wszystkim języka angielskiego i będzie ci o wiele łatwiej, bo widząc jak radzisz sobie z językiem polskim wolę nie widzieć jak stoisz z językami obcymi.

Potem dokumentacje, musisz poznać kilka schematów i będzie o wiele łatwiej. Jak się uparłeś o kursy, to javastart.

Edytowane przez Vylence

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...