Skocz do zawartości

HeavenBlock.pl

kuvuś

Rekomendowane odpowiedzi

czymjest.png

HeavenBlock jest serwerem, na którym zastosowaliśmy innowacyjne technologie, które sprawiają,
że gra na serwerze staje się bardziej urozmaicona. Jedną z tych „technologi” jest m.i. system dropu,
który możecie   zobaczyć po wejściu na nasz serwer.

„technologi”? XD - INSTANT BEKA TM

//Poprawiam formatowanie. ~ Nioo

Edytowane przez Nioo

Wszedłeś chociaż na serwer, stworzyłeś swoją wyspę i sprawdziłeś o co z tym chodzi? Zgaduję, że nie. Nie jest to zwykły system dropu, jest z nim tylko trochę związany.
Na przyszłość, zanim się wypowiesz na temat jakiegoś serwera, to na niego wejdź, pograj chociaż 5 minut i dopiero wtedy go oceniaj.

7 godzin temu, kuvuś napisał:

Wszedłeś chociaż na serwer, stworzyłeś swoją wyspę i sprawdziłeś o co z tym chodzi? Zgaduję, że nie. Nie jest to zwykły system dropu, jest z nim tylko trochę związany.
Na przyszłość, zanim się wypowiesz na temat jakiegoś serwera, to na niego wejdź, pograj chociaż 5 minut i dopiero wtedy go oceniaj.

Jest innowacyjny bo co, sprawdza jakim kilofem kopiesz? xD Czy może WOOOOO sprawdza czy masz fortunke? XDDDDDDDDDD Ej! A może nawet... sprawdza na jakich koordytanach: Y, jesteś? WOOOOAHHH XDDDDDDDDDDDDDDD

Ej! A może z jakiegoś bloku wypada zawsze jakiś przedmiot, taki custom drop? :kappa:

7 minut temu, PanNiedzwiadek napisał:

Jest innowacyjny bo co, sprawdza jakim kilofem kopiesz? xD Czy może WOOOOO sprawdza czy masz fortunke? XDDDDDDDDDD Ej! A może nawet... sprawdza na jakich koordytanach: Y, jesteś? WOOOOAHHH XDDDDDDDDDDDDDDD

Ej! A może z jakiegoś bloku wypada zawsze jakiś przedmiot, taki custom drop? :kappa:

Innowacyjność można wprowadzić przez wiele sposobów, jedne z nich już wymieniłeś, lecz nie musi to być powłoka zewnętrzna, którą widzimy, tylko powłoka wewnętrzna - kod. Toteż mimo tego iż "jedziesz" go, to wiedz, że może coś w tym być. :)

Rozumiem, że hejtowanie dropu ze stona nadal w modzie, ale tutaj reklamowany jest serwer na znacznie wyższym poziomie. Nawet jeśli nie widać tego po prezentacji :P

Na samym początku gracza wita profesjonalne MOTD (chociaż ikonka by się przydała):
xdYWd31.png

Po wejściu widać od razu skiny i automatyczne logowanie premium, dobrze zrobioną TABlistę i pasek boczny, estetyczny spawn oraz fajerwerkowe powitanie nowego gracza.

Domyślne wyspy również są ładnie zbudowane, a dodatkowo w trakcie rozgrywki można zdobywać osiągnięcia zrobione specjalnie pod serwer (chociaż w 1.12 można byłoby to oprzeć na systemie postępów). Znienawidzony drop z kamienia tak naprawdę nie jest dropem - po prostu przy formowaniu się bruku z wody i lawy jest niewielka szansa, że zmieni się on w rudę - trudno o lepsze rozwiązania na skyblocku gdzie większość budulców bierze się właśnie z takiego generatora.

Warto dopisać, że serwer jest tylko dla użytkowników premium (z tego co widzę). (https://ss.nioo.pl/145401543.png)

Taki mały błąd w motd, tutaj pisze 1.12.1-1.12.2, a tam "od 1.12" z tego co zrozumiałem. (https://ss.nioo.pl/145438548.png)

Widać, że interesujesz się grafiką, więc machnij coś fajnego na prezentacje :) Niestety sobie nie pogram, nie wydaję za bardzo pieniędzy na gry.

@Nioo Serwer nie jest tylko premium.
Zrestartowanie launchera powinno wystarczyć, żebyś mógł wejść na serwer ;). A jeśli nadal nie będzie Ci działać, to polecam MPLauncher, z tym wejdziesz na pewno.

A co do ikonki serwera, to już ją dodałem.

6 godzin temu, Libter napisał:

Rozumiem, że hejtowanie dropu ze stona nadal w modzie, ale tutaj reklamowany jest serwer na znacznie wyższym poziomie. Nawet jeśli nie widać tego po prezentacji :PNa samym początku gracza wita profesjonalne MOTD (chociaż ikonka by się przydała):
xdYWd31.png

Nie wiem co tu takiego profesjonalnego, po prostu poprawnie napisany motd :v

Po wejściu widać od razu skiny i automatyczne logowanie premium,

49 minut temu, Nioo napisał:

Warto dopisać, że serwer jest tylko dla użytkowników premium (z tego co widzę). (https://ss.nioo.pl/145401543.png)

Skoro jest online mode, to głupio byłoby gdyby nie było skinów (btw. jeden plug) i automatycznego logowania. Zresztą nie wiem po co jest AuthMe, skoro jest online mode :v

40 minut temu, kuvuś napisał:

@Nioo Serwer nie jest tylko premium.
Zrestartowanie launchera powinno wystarczyć, żebyś mógł wejść na serwer ;). A jeśli nadal nie będzie Ci działać, to polecam MPLauncher, z tym wejdziesz na pewno.

Nie mam ochoty sprawdzać, ale jeśli jest jak mówisz, to ok.
Jednak nadal skiny to jeden plug, a automatyczne logowanie drugi.

dobrze zrobioną TABlistę i pasek boczny

To też nie jest problem

estetyczny spawn oraz fajerwerkowe powitanie nowego gracza.

Fajerwerkowego powitania nie zauważyłem, bo po wejściu na serwer najpierw mnie przeteleportowało ze 4 razy, zanim wylądowałem na spawnie. A estetyka spawnu to osobna sprawa, jak dla mnie estetyczne jest coś, co się ze sobą komponuje, a tutaj:
6NswK5S.png

Nie mam zamiaru tu nikogo obrażać, ale pomieszanie dirta, grass, cobble, podzolu, zielonej gliny i przycisków… na pewno estetycznym nie nazwę, żeby już się nie wyrażać niekulturalnie.

More? Proszę:

dodatkowo w trakcie rozgrywki można zdobywać osiągnięcia zrobione specjalnie pod serwer

Komuś się bardzo nie chciało tego konfigurować, albo zwyczajnie tłumaczyć, bo nawet domyślny config posiada tak z 50x więcej osiągnięć, a tutaj jest jego okrojona wersja:
Tm3fKnk.png vs JvuePTC.png

Domyślne wyspy również są ładnie zbudowane

Są w miarę. Ale chwila, dlaczego coś je kojarzę?... A, już wiem...
http://www.minecraft-schematics.com/schematic/9558/

No, rozpisałem się i naszukałem. Nie bez powodu nie wspomniałem o dropie, racja, pomysł okej. Jednak niewiele tu innowacji poza niektórymi płatnymi pluginami (w tym drop; ciekaw jestem jednak czy na pewno zostały kupione, a nie pobrane z pewnych for...). Mam nadzieję, że to wystarczająco konstruktywna krytyka.

Dziękuję

Edytowane przez Bielecki

46 minut temu, Bielecki napisał:

Nie wiem co tu takiego profesjonalnego, po prostu poprawnie napisany motd :v

Skoro jest online mode, to głupio byłoby gdyby nie było skinów (btw. jeden plug) i automatycznego logowania. Zresztą nie wiem po co jest AuthMe, skoro jest online mode :v

Nie mam ochoty sprawdzać, ale jeśli jest jak mówisz, to ok.
Jednak nadal skiny to jeden plug, a automatyczne logowanie drugi.

To też nie jest problem

Fajerwerkowego powitania nie zauważyłem, bo po wejściu na serwer najpierw mnie przeteleportowało ze 4 razy, zanim wylądowałem na spawnie. A estetyka spawnu to osobna sprawa, jak dla mnie estetyczne jest coś, co się ze sobą komponuje, a tutaj:
6NswK5S.png

Nie mam zamiaru tu nikogo obrażać, ale pomieszanie dirta, grass, cobble, podzolu, zielonej gliny i przycisków… na pewno estetycznym nie nazwę, żeby już się nie wyrażać niekulturalnie.

More? Proszę:

Komuś się bardzo nie chciało tego konfigurować, albo zwyczajnie tłumaczyć, bo nawet domyślny config posiada tak z 50x więcej osiągnięć, a tutaj jest jego okrojona wersja:
Tm3fKnk.png vs JvuePTC.png

Są w miarę. Ale chwila, dlaczego coś je kojarzę?... A, już wiem...
http://www.minecraft-schematics.com/schematic/9558/

No, rozpisałem się i naszukałem. Nie bez powodu nie wspomniałem o dropie, racja, pomysł okej. Jednak niewiele tu innowacji poza niektórymi płatnymi pluginami (w tym drop; ciekaw jestem jednak czy na pewno zostały kupione, a nie pobrane z pewnych for...). Mam nadzieję, że to wystarczająco konstruktywna krytyka.

Dziękuję

Wszystko fine, ale do budowania się nie czepiaj. Jest ładnie i dość pomysłowo. Tylko budynki odstają od reszty, widać, że sam nigdy ścieżki w mc nie budowałeś. Co prawda dało się trochę lepiej, guziczków jest za dużo. Ale ogólnie jest dobrze.

Dziękuję za Wasze opinie

Tak jak napisaliście, na serwerze jest jeszcze dużo do poprawy, ale to chyba normalne, jak serwer wystartował 3 dni temu. Stopniowo będę usuwał wszystkie wymienione błędy oraz dodawał nową zawartość.
Co do teleportowania po wejściu, to dzisiaj postaram się je usunąć.
Wkrótce dodam też dużo więcej osiągnięć.

Pozdrawiam.

Godzinę temu, PanNiedzwiadek napisał:

Wszystko fine, ale do budowania się nie czepiaj. Jest ładnie i dość pomysłowo. Tylko budynki odstają od reszty, widać, że sam nigdy ścieżki w mc nie budowałeś. Co prawda dało się trochę lepiej, guziczków jest za dużo. Ale ogólnie jest dobrze.

Jak dla mnie, to wygląda jakby ktoś to zwymiotował. Przepraszam, pewnie posypią się "raki", ale takie odnoszę wrażenie - jakby ktoś to zbudował, a potem zamienił na losowe bloki. Ścieżka ma sens, jeśli wszystko inne jest normalne, ale jeśli wygląda tak samo jak reszta mapy, to coś chyba jest nie tak? Budowniczym nie jestem, ale wzrok mam jeszcze dobry. A oczy od patrzenia mnie bolą.

Google nawet mi takiej ścieżki jak tutaj nie pokazuje.

Nie lubie skyblocków - mało skalarny tryb, edycyjny. Jednak serwer sam w sobie jest wykonany w dobrą precyzją, kilka niuansów, ale to mało istotne. Kunsztu budownictwa oceniał nie będę, bo się na tym nie znam, natomiast zaplecze jest dobrze wykonane (znajduje się tam bodajże jeden plugin, który został zakupiony przeze mnie pośrednio dla tego serwera + reszta skonfigurowana dobrze. Tylko Skripta wywalić :bezkappy:). Dobra robota, tak trzymać dalej.

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...