Robson04 1 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 Hi! Szukam skriptu, lub pluginu, który umożliwia włączanie TNT o danej porze. Chodzi mi dokładniej o to, że TNT jest włączone w godzinach: 12:00 do 19:00 Szukam skriptu(pluginu) z takową konfiguracją. Jeżeli ktoś taki zna, lub jest w stanie mi pomóc, bardzo proszę! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 (edytowane) variables: {tnt} = false every 59 seconds: if "%hour%" is "12:00": set {tnt} to true if "%hour%" is "19:00": set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event kiedyś było inaczej Edytowane 1 listopada 2017 przez Lloyd PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robson04 1 Opublikowano 1 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 Chodzi mi tutaj o godzinę w realnym świecie, nie w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 knugi 770 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 If hour is between 12 and 19: Stop Else Cancel event Piszę na telefonie więc przepraszam za brak code i tabulatorów Crevsers 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kyuubi 35 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 variables: {tnt} = false at 12: set {tnt} to true at 19: set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop Jesli dziala, licze na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robson04 1 Opublikowano 1 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 1 godzinę temu, Lloyd PL napisał: variables: {tnt} = false every 59 seconds: if "%hour%" is "12:00": set {tnt} to true if "%hour%" is "19:00": set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event kiedyś było inaczej Godzinę temu, knugi napisał: If hour is between 12 and 19: Stop Else Cancel event Piszę na telefonie więc przepraszam za brak code i tabulatorów 18 minut temu, VaeNN napisał: variables: {tnt} = false at 12: set {tnt} to true at 19: set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop Jesli dziala, licze na + Żaden kod nie działa jak powinien, to co napisał Lloyd PL - nie wywalało errorów, ale i tak nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kyuubi 35 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 Teraz, Robson04 napisał: Żaden kod nie działa jak powinien, to co napisał Lloyd PL - nie wywalało errorów, ale i tak nie działa. No bo nie ma 12.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robson04 1 Opublikowano 1 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 Teraz, VaeNN napisał: No bo nie ma 12.. Nie chodzi o to, po prostu twój kod wywala errory - przecież mam zegarek. Co ty myślisz, że ja taki głupi jestem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kyuubi 35 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 Teraz, Robson04 napisał: Nie chodzi o to, po prostu twój kod wywala errory - przecież mam zegarek. Co ty myślisz, że ja taki głupi jestem? To napisz te errory, a nie Teraz, VaeNN napisał: Żaden kod nie działa jak powinien, to co napisał Lloyd PL - nie wywalało errorów, ale i tak nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robson04 1 Opublikowano 1 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 1 minutę temu, VaeNN napisał: To napisz te errory, a nie To wywala przy twoim kodzie: @VaeNN - próbowałem też zmienić 12, 19 na: 12:00, 19:00. Nic to nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kyuubi 35 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 Teraz, Robson04 napisał: To wywala przy twoim kodzie: variables: {tnt} = false at 12:00: set {tnt} to true at 19:00: set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop Teraz powinien dzialac. Pozno i zapominam o niektorych rzeczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robson04 1 Opublikowano 1 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 1 minutę temu, VaeNN napisał: variables: {tnt} = false at 12:00: set {tnt} to true at 19:00: set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop Teraz powinien dzialac. Pozno i zapominam o niektorych rzeczach. Niby wszystko ok. Skript nie wykrywa błędów, ale jak położe blok o 23:20 to nic się nie dzieje. Ani nie znika, ani nic. Nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kyuubi 35 Opublikowano 1 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 Teraz, Robson04 napisał: Niby wszystko ok. Skript nie wykrywa błędów, ale jak położe blok o 23:20 to nic się nie dzieje. Ani nie znika, ani nic. Nie działa Ale i tak nie wybuchnie. Ale jak chcesz to juz ci dodam. Choc, wystarczy bylo zmienic event z on explode na on place ;--; variables: {tnt} = false at 12:00: set {tnt} to true at 19:00: set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop on place: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop Robson04 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robson04 1 Opublikowano 1 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2017 1 minutę temu, VaeNN napisał: Ale i tak nie wybuchnie. Ale jak chcesz to juz ci dodam. Choc, wystarczy bylo zmienic event z on explode na on place ;--; variables: {tnt} = false at 12:00: set {tnt} to true at 19:00: set {tnt} to false on explode: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop on place: if {tnt} is false: cancel event if {tnt} is true: stop Rzeczywiście, nie kapłem się, że gdy gracz położy blok. XD No dzięki wielkie. Rzeczywiście - ta późna godzina potrafi robić dużo rzeczy z człowiekiem. Dzięki za wszystko! Działa jak powinno! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Impression 139 Opublikowano 2 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2017 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Robson04 1
Hi!
Szukam skriptu, lub pluginu, który umożliwia włączanie TNT o danej porze.
Chodzi mi dokładniej o to, że TNT jest włączone w godzinach: 12:00 do 19:00
Szukam skriptu(pluginu) z takową konfiguracją.
Jeżeli ktoś taki zna, lub jest w stanie mi pomóc, bardzo proszę!
Pozdrawiam!
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi