PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) Siemaneczko ,mam pytanie czy da się zablokować maszynki do włamów ? Gdyż jakieś osoby którym nic nie zrobiłem włamują mi się na serwer i go niszczą. Myślę ,że się tak da skoro na większych serwerach nie ma włamów Edytowane 22 września 2017 przez PiTeKLive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kewin7 42 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Nie ma takiego czegos jak maszynki do wlamow, wystarczy ustawic sobie silne haslo (Nie, 123 to nie jest silne haslo), i nie podawac nikomu swojego hasla, mozna jeszcze dac plugin/skrypt dzieki ktorego jak sie napisze 3 razy bledne haslo wyrzuca z serwera, wtedy nawet hakowanie konta metoda slownikowa nie zadziala . PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) Mam ,że wyrzuca po podaniu 1 błędnego hasła ,ale jakim cudem wtedy się te osoby włamały Jeszcze rozwalili spawna brushem ponad 50 a mam ustawione max 10 Edytowane 22 września 2017 przez PiTeKLive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 sprawdź czy w skryptach nie ma backdoorów albo czy nie masz jakiś pluginów z przecieków (przeważnie są z backdoorami) i przede wszystkim nie rozdawaj opa na rekru co trwa 5 minut PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Nie rozdaję opa I już wiem jak rozwalili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 598 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Masz pluginy w neta a w nich są backdoory lel. PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LloydPL 436 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 zawsze możesz napisać skrypt którego nie da się wyłączyć i blokuje wszystkie komendy z WE na spawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 KrejzolekPro ale oni się na konto admina włamali i nie ma backdoorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Super_pompa_pl 1 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 pluginy z wyciekow masz PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 598 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 2 minuty temu, PiTeKLive napisał: KrejzolekPro ale oni się na konto admina włamali i nie ma backdoorów Podaj listę pluginów jak możesz najlepiej te z /plugins PiTeKLive 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 AuthMe ,worldedit ,worldguard ,customUnkowncommandMessage ,essentials ,essentialsChat, EssentialsSpawn, FairPvP, funnyguilds ,KMC-worldEditCrashFix, maxbans, mh-API ,mh-DROP, MultiverseCore ,NoCheatPlus ,PandoraX ,PermissionsEX, ShopKeepers ,SkQuery ,Skript ,Vault ,WildSkript , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) Złote zasady prowadzenia serwera Nie dawaj opa, admina czy innych rang administracyjnych nieznajomym. Ustawiaj trudne hasło do konta, nie dodawaj pluginów z wycieków, aktualizuj pluginy w miarę możliwości. ---- PandoraX nieokreślone pochodzenie ... KMC-worldEditCrashFix nie przyda ci się jeśli weźmiesz najnowszego worldedita i w skrypcie lub pluginie zablokujesz komendy do crashowania serwera. Edytowane 22 września 2017 przez Nieaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Opa miały osoby zaufane ,a dałoby się zablokować używanie worldedita w danym świecie przez skrypt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) Pobierz to Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! 1. Przyspiesza pracę. 2. Większa możliwość edycji bloków bez laga. Edytowane 22 września 2017 przez Nieaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meku 0 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 @PiTeKLive nie podałeś wszystkich pluginów Pluginy: NoCheatPlus , WorldEdit , PandoraX , Custom UknownCommand , Skript , MaxBans , Essentials , BarAPI , WildSkript , EssentialsChat , PermissionsEx , FairPvP , Gildie, SkQuery, MH-API , Vault , EssentialsS pawn , Multiverse-Core , WorldGuard, KMC-WorldEditCrashFix , Shopkeepers , AuthMe , MH-Drop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) @meku podałem wszystkie pluginy.... (oczywiście wszystkie z mojego serwera) Edytowane 22 września 2017 przez PiTeKLive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meku 0 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 @PiTeKLive a mh-api lub mh-drop nie miał backdoora? zaraz poszukam bo mam te pluginy na komputerze zdecompilowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) 2 minuty temu, meku napisał: @PiTeKLive a mh-api lub mh-drop nie miał backdoora? zaraz poszukam bo mam te pluginy na komputerze zdecompilowane Nie mają backdora ale Pitek lepiej użyj pluginu od Indera jest lepszy i nie wymaga dodatkowych pluginów Chyba że Pitek pobrał plugin z backdorem Edytowane 22 września 2017 przez Nieaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiTeKLive 19 Opublikowano 22 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 A dalibyście radę zrobić skrypt do zablokowania komend worldedita na świecie world? bo tak pojedynczo mi trochę zajmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bopke 359 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 To jest możliwe do zrobienia w permissionsEX, dodając grupom uprawnienia per świat Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! LloydPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 on command: loop (size of {lista::komend::*}) times: if {lista::komend::%loop-number%} is "%command%": if player doesn't have permission "command.use": cancel event send "Musisz posiadac do tej komendy uprawnienia..." to the player command /cmdWithPerm [<text>]: aliases: /cwp usage: /cwp <komenda> trigger: if arg 1 is set: add 1 to {sizeOfAllCommand} set {lista::komend::%{sizeOfAllCommand}%} to "%arg 1%" send "Added command." to the player else: send "Nie podales komandy" to the player LloydPL i xXMythic 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
PiTeKLive 19
Siemaneczko ,mam pytanie czy da się zablokować maszynki do włamów ? Gdyż jakieś osoby którym nic nie zrobiłem włamują mi się na serwer i go niszczą.
Myślę ,że się tak da skoro na większych serwerach nie ma włamów
Edytowane przez PiTeKLiveOdnośnik do komentarza
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi