bopke 359 Opublikowano 1 września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 września 2017 Na wstępie chciałbym przeprosić wszystkich Sebastianów, którzy mogą poczuć się urażeni tym wpisem. Zbieżność imion i zdarzeń jest przypadkowa. SPONSORING ORAZ POWÓD DLA KTÓREGO GO NIE DOSTANIESZ Wpis ten jest głównie skierowany do wszystkich osób z innowacyjnymi pomysłami na serwer easyhc na przestarzałe wersje gry, ale każdy powinien wyciągnąć z niego coś dla siebie. Zaznaczam jeszcze, że w dużej mierze bazuję na wpisie użytkownika Dramo z innego forum sprzed ponad 4 lat i podobieństwa doń będą znaczne. Pewne prawdy zawarte w tamtym wpisie są uniwersalne i warto przedstawić je nowym rekinom serwerowego biznesu w nieco bardziej uwspółcześnionej formie. Wpadłeś na genialny pomysł, dzięki któremu Twój 391314 serwer easyHC przyciągnie uwagę setek graczy? Jesteś 13 letnim rekinem biznesu, lecz ogranicza Cię mama nie dając Ci pieniędzy na rozwinięcie skrzydeł? Potrzebujesz sponsora na 80 slotowy serwer, oddając mu wszystkie zarobki z serwera? Masz w głowie dokładny biznesplan na serwer, ale brakuje Ci nań funduszy? Obawiam się, że w takim razie ich nie dostaniesz. Zaraz chwila, pomyślisz sobie teraz pewnie Czemu mam nie dostać złotuwkuw na muj serwer majkraft??? Już spieszę z wyjaśnieniami. Jeżeli musisz prosić o kwotę tego rzędu na forum, to znaczy, że prawdopodobnie Twój pomysł zbyt długo nie wytrzyma - w końcu nie jesteś na tyle obrotny żeby zorganizować sobie te niewielkie pieniądze - na start serwer nie kosztuje nawet tych 40zł miesięcznie, nawet w wieku 12 lat powinieneś być w stanie zorganizować takie pieniądze. Jeżeli nie, to cóż, raczej nie ma co się zabierać za serwery, chyba, że wiecznie chcesz do nich dokładać - tylko z czego? Sponsor wpłacający pieniądze na jakiś projekt oczekuje, że inwestycja się zwróci, a przecież nie będzie za Ciebie tworzył całej strategii biznesowej. A co z projektami które potrzebują dużych nakładów pieniężnych? Programiści, maszyny, cały sztab ludzi sam się przecież nie opłaci! Jeżeli Twój pomysł jest tak dużym przedsięwzięciem, to nie łudź się, że Ci się uda. Brak znajomości i brak ekipy, a sam pomysł to tylko bardzo podstawowy początek. Jeżeli do tego stopnia nie wiesz, skąd zdobyć fundusze na swój projekt, że wchodzisz na forum gdzie średnia wieku jest zdecydowanie poniżej 16 lat i pokazujesz wszystkim swój pomysł, to lepiej po prostu sobie odpuść. Jeżeli ukrywasz dużo informacji na temat projektu, to nie znajdziesz zbyt łatwo poważnego sponsora, bo to nie w jego interesie jest wyciąganie informacji o serwerze, tylko to w Twoim interesie jest przedstawić jak najdokładniej swój pomysł na serwer tak, aby zainteresować potencjalnego sponsora. Zacytuję tutaj jeden z wątków na forum, ogłoszenie o poszukiwaniu sponsora: Spoiler Witam! Szukam sponsora na serwer! Oferuje: - 25% zarobków z serwera - Dostanie range administracyjną - OP zalezy od kwoty Info: Na servie gra po 10-20osob Mamy sklad administracji Server stoi na hostingu titanaxe.com strona internetowa XXX Kontakt: Ts3: XXX Oczekuje: - Minimum 20zl/msc Co w takim wątku widzę ja, jako potencjalny sponsor? Przede wszystkim to, że nawet nie wiem jakiego typu jest serwer i o co w nim chodzi. Nie wiem nic o osobie która tego sponsora szuka - najwyżej inne posty takiego użytkownika mogę sobie przeczytać żeby wiedzieć, jaki ten ktoś jest, ale jak już wcześniej pisałem - to sponsorowanemu zależy na przedstawieniu się sponsorowi, a nie na odwrót. Więc z takiego wątku od razu wychodzę i się nim nie interesuję. Podsumowując, jeżeli: Wpadłeś na innowacyjny pomysł na serwer easyhc Chcesz oddać 80% zysków Jesteś rekinem biznesu ograniczanym przez własną matkę To przykro mi, ale poważnego sponsora nie znajdziesz, a jeżeli jednak, to oboje splajtujecie. Bo 15 letni Seba z funduszem 50zł nie jest sponsorem. Bielecki, DaltonEZ, boleknowak i 7 innych 3 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixidi 717 Opublikowano 1 września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 września 2017 (edytowane) ale ja mam megadrop z macikiem i z stefanem i potrzebóje sponsora omg... Edytowane 1 września 2017 przez Ixidi bopke 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LloydPL 436 Opublikowano 3 września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 września 2017 też chce pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peridot 507 Opublikowano 10 września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 września 2017 (edytowane) Czylji ńe zasponsoruioł moiego serwera iźihace ? Edytowane 10 września 2017 przez McKoxu Helczyk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kewin7 42 Opublikowano 11 września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 Dej mi trohe zuotuwkuw. Zauoze srwr izihc i bende mial reklame u bloua, mandźa i gimpęra bendziemy bogaći tysionc gradzy bendzie pożdrawiam Wyklikane z tableta mojego tata sory za buendy mem 15 lat i hodze do 1 liceum doknes krul! Helczyk i jaku49 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 11 września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 kce ząłóżyć sęrwęr skajblok i potżębuję sponsora!!!!!!! Bende miaul rekląmę u wsystkih popólarnych jutóberuw!! Kce kópic plóginy od jąkięgos sęrwęrą rzęby byly aótorskie!!!! DEJ NO ZLOTUFKE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kewin7 42 Opublikowano 11 września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 @IDaily Gaming ja hce sponsornonc tfuj serwr mam dfa zuote na potensznom maszhine bendzie mial asz karte grafocznom intel atoem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helczyk 301 Opublikowano 11 września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 Potrzebuje zlotuwkow na muj SERVER minecraft . technik napisze fajne skripty i bedzei bosko. ~ Pozdrafiam Stefan z Radomia explorens1 i jaku49 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 691 Opublikowano 11 września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 Kce miedź sejwej izihace z autojskimi pjugjinami z neta to moje mażenie! Potszebójie tylko 50 PLN na muj super projekd. Pjosze pomuszcie mi! Pozdrawim i dzienkuje KOTSMOUSZEK. Helczyk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peridot 507 Opublikowano 11 września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 września 2017 Ja teź kce mieci pieniołdźe ! Bo mama mji daie tylko 10 źłotych mieśecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jqmey Opublikowano 19 września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 września 2017 Szzókam spąsora na serv esyhace, KĄTAKD PW!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus131102 37 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 (edytowane) ja kce spąsąra i ciul. Edytowane 2 października 2017 przez piotrus131102 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiTeKLive 19 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 Dajta piniądze bo potsębuje na szęrwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ByczekTV 95 Opublikowano 20 października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 października 2017 (edytowane) Kurczęta ! No i już mi tu podcinajoł skrzydełka moje, chciałem polecieć jakj ptak bo grube złotuwki za mój serwer megadrop z dropem 80% na diament. Wulgaryzm //Ewald Edytowane 21 października 2017 przez Ewald Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi