KrejzolekPRO 599 Opublikowano 7 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2016 Hej, wie ktos moze jak wylaczyc wypadanie cobbla z stona? Nie chodzi o cancel event i set block to air, bo potem moze sie gracz zbugowac Chcialbym dostac cos takiego: remove drop from event-block Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drez 2 Opublikowano 7 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2016 on break of stone: [tab]cancel event [tab]clear drops --------------------- on break of stone: [tab]cancel event [tab]set event-block to air #musi działać bez bugow ------------------------ on brak of stone: [tab]cancel event [tab]remove drop from event-block #nie sprawdzone ----------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 7 czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2016 (edytowane) Wiec tak po 1: clear drops stosuje sie tylko do eventu on death: po 2: to sie buguje na 1 ticka cofa blok i mozna sie zbugowac po 3: juz pisalem o tym w opisie postu. Edytowane 7 czerwca 2016 przez KrejzolekPRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drez 2 Opublikowano 9 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2016 2 sposobu używam od zawsze, i działa jak należy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 9 czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2016 9 minut temu, drez napisał: 2 sposobu używam od zawsze, i działa jak należy ... Tak a w poprzednim komentarzu pisales "nie sprawdzone"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _Of3k 278 Opublikowano 9 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2016 @KrejzolekPRO Co ci się buguje w set event-block to air? Mógłbyś mi to wyjaśnić, bo jestem dzieckiem neo i tylko ja nie widzę w tym żadnego problemu/buga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CuttingChipset 355 Opublikowano 10 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2016 @KrejzolekPRO Powiedz mi, co konkretnie może bugować ci ten drop? Wysoki ping Słabe specyfikacje serwera Błędna konfiguracja serwera Zwalony Skript Ja stawiam na opcje 2 i 4 _Of3k 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 10 czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2016 14 godzin temu, Derpy Hooves napisał: @KrejzolekPRO Powiedz mi, co konkretnie może bugować ci ten drop? Wysoki ping Słabe specyfikacje serwera Błędna konfiguracja serwera Zwalony Skript Ja stawiam na opcje 2 i 4 Chodzi o to, jezeli dam cancel event i set block to air, to gdy rozwalam kamien to na ulamek sekundy stone wraca i znowu sie tak jakby rozwala, i dlatego gdy trzymam wtedy "w" wchodze w ten kamien i mozna sie w nim "zatrzymc" tak jakby zastosowac event on any move i cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1337 Opublikowano 11 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2016 popieram @KrejzolekPRO. Są bugi z tym co podaliście. Tu mój sposób, który może wydaje się dziwny, ale działa! on break of cobblestone or stone: set {dropcobble} to true on spawn of cobblestone: if {dropcobble} is true: cancel event KrejzolekPRO 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
KrejzolekPRO 599
Hej, wie ktos moze jak wylaczyc wypadanie cobbla z stona?
Nie chodzi o cancel event i set block to air, bo potem moze sie gracz zbugowac
Chcialbym dostac cos takiego:
remove drop from event-block
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi