Skocz do zawartości
  • 0

Event latania O.o

TheDayderPL

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja mam taki kod, który zabezpiecza przed biciem na fly(nie wymaga żadnego addona):

On damage of player:    If attacker is flying:        Send "&cBicie na fly jest zablokowane!" to attacker        cancel event

jest jeszcze takie coś w dokumentacji skript+(http://skriptplus.weebly.com/events.html):

Flight Toggle

Called when a player starts or stops flying

USAGE
on [player] toggl(e|ing) (flight|fly):
on [player] (flight|fly) toggl(e|ing)
Edytowane przez Slupik98

• 0

Slupik, podales czesc skryptu z mojego "Mini Skrypty"

Kazdy ma racje, skrypt ktory podal Slupik jest dobry (bo sam robilem ;d) wiec powinno ci dzialac.

Mozna jeszcze zmienic dodajac pozostale propozycje innych:

On damage of player:    If attacker is flying:        Send "&cBicie na fly jest zablokowane!" to attacker        disallow the player to fly        cancel event        stop

• 0

Slupik, podales czesc skryptu z mojego "Mini Skrypty"

Kazdy ma racje, skrypt ktory podal Slupik jest dobry (bo sam robilem ;d) wiec powinno ci dzialac.

Mozna jeszcze zmienic dodajac pozostale propozycje innych:

On damage of player:    If attacker is flying:        Send "&cBicie na fly jest zablokowane!" to attacker        disallow the player to fly        cancel event        stop

Serio ty go pisałeś? xD Mi się zdaje że ja taki napisałem xD Widocznie napisaliśmy tak samo, bo w sumie inaczej(prościej) się chyba nie da.

A co do tematu to nie lepiej w kodzie %up po prostu wyłaczyć mu fly komendą? Potem będzie widać kto latał po logach ;)

• 0

Serio ty go pisałeś? xD Mi się zdaje że ja taki napisałem xD Widocznie napisaliśmy tak samo, bo w sumie inaczej(prościej) się chyba nie da.

A co do tematu to nie lepiej w kodzie %up po prostu wyłaczyć mu fly komendą? Potem będzie widać kto latał po logach ;)

Nie całkiem. Dlaczego? A dlatego, że gdy gracz lata, np. na huzuni (więc wtedy nie będzie miał włączonego /fly), to wtedy będzie mu tylko włączać fly...

• 0

3maj :D

On damage of player:    If attacker is flying:        Send "&cBicie na fly jest zablokowane!" to attacker        execute console command " fly %attacker% off"        disallow the player to fly        cancel event        stop

Po co 2 razy wyłączasz graczowi latanie? Lepiej usunąć to execute console command " fly %attacker% off"

[×]Wypykane z SGS+ za pomocą SwiftKey + Tapatalk [×]

• 0

Po co 2 razy wyłączasz graczowi latanie? Lepiej usunąć to execute console command " fly %attacker% off"

[×]Wypykane z SGS+ za pomocą SwiftKey + Tapatalk [×]

to dla pewnosci

â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– 

//Napisane dzieki Norbi's smartphone

â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– â– 

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...