vitkowski 5 Opublikowano 8 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2015 Witam! ostatnio stwierdziłem iż skoro są wakacje to mam czas żeby pobawić się serwerem. Potrzebowałem skrypt na drop, nie chciałem nic w stylu NDrop'a gdyż o ile pamiętam były w nim dziwne levele kopania i kilka innych bajerów które osobiście uważam za hmmm. zbędne :D (norbi nie bij warnem, proszę ;D ) Postanowiłem poczytać dokumentacje skript'a i kilka forumowych poradników... z tego co udało mi się zrozumieć pomimo 30' stopniowego upału za oknem powstał mój pierwszy prosty skrypcik a że jestem baaaaardzo leniwy stwierdzilem że nie chce mi się bawić w konfigurację tych wszystkich pluginów, zabawy z maszyną itd. poprostu zrezygnowałem z serwera... dodałem więc kilka opcji które ułatwiają konfiguracje i wstawiam go na forum Może kiedyś się komuś przyda. Download: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! komendy to : /cobble - wyłącza i włącza drop cobbla /drop - proste gui z opisem szansy na drop surowca ...(swoją drogą zajęło mi to najwięcej czasu żeby naprawić błędy tym spowodowane) Permisje? brak :u ... (może w przyszłości) potrzebne dodatki to: SkQuery Proszę o podpowiedzi co można dodać, poprawić. pvpunikalnypvp, Norbi, _Of3k i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xSztixPL 14 Opublikowano 9 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2015 Noi to mi się podoba przed napisaniem skryptu przygotowales sie do napisania a nie jak niektórzy wstawiają skrypty ze po postawieniu piasku zabiera 3 serca <-- byl juz taki. Ogólnie dobra robota vitkowski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Of3k 278 Opublikowano 9 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2015 @up Że się przygotuje, to nie znaczy, że dobrze napisze ._. ...Jak chcesz udostępniać skrypt na drop, to chociaż dodaj coś swojego >.<. Kilkoma słowami; - Skrypt, jak każdy inny... Dodaj coś swojego i będzie ok, ale lajkacz będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xSztixPL 14 Opublikowano 9 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2015 @up no tak ale napisal ze jego pierwszy skrypt i przynajmniej cos wnosi a nie 3 linijkowe pro skrypty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThisFuckingFanatically 12 Opublikowano 9 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2015 A ja powiem tyle jestem krytykiem XD, iż stwierdzam że takich skryptów jest dużo na internecie. Dodaj coś swojego jak koledzy u góry napisali, to może coś tam będzie wyjątkowego. Ale narazie nie ma więc skrypt 2/10 XD. Syarru i vitkowski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro43 146 Opublikowano 9 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2015 Nie, ku**a, weź wyjdź z tym kolejnym ch***wym skryptem na drop, który i tak nam g***o da. Pier***e wpisz sobie na google skrypt na drop. Ile ich jest? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, a tutaj jeszcze nie uwzględniono tych derpów, którzy napisali "Skript na drop", albo "Script na drop", lub inne dziwy natury psychicznej. Na jakiego tu mają być "Permisje", pomijam już fakt że takie słowo nie istnieje w żadnym słowniku, skoro to jest skrypt na dropienie itemów z kamienia?! A to że można wydropić diamenty za pomocą drewnianego kilofa, ba nawet emeraldy są na jednym biomie i bezsprzecznie również za pomocą drewnianego kilofa. Pozatym czemu skrypt ma oszukiwać graczy? fortunka 1 podnosi szanse o 0.5... fortuna 2 o 1 a fortunka 3 az o 1.5! :) wystarzczy, że ktoś zmieni ustawienia dropu i już kłamstwo gotowe! Mogłeś przynajmniej dać np. setowanie zmiennej podczas reloadu/startu skryptu i odejmowanie od (przykładowo) {lapis.f3} zmienną {lapis.f2}. Wtedy uzyskałbyś zmienianie tego 0.5, 2, 1.5 do realnego poziomu. Tak, wiem mam na swoim profilu mnóstwo (aż 4) nieudane skrypty, ale pisałem ja gdy nic nie obczajałem. Już niedługo wrzucę wam mój własny skrypt na logowanie, który odmieni pojmowanie słowa "Logowanie" (no dobra, lekka przesada xd). Dam Ci plusa z dwóch powodów: jest to pierwszy post (temat) na tym forum, oraz to że dodałeś GUI, które w jakimś stopniu urozmaica twój beznadziejny skrypt. Syarru, ThisFuckingFanatically i vitkowski 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitkowski 5 Opublikowano 13 lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2015 Arturze chciałem napisać że jest to mój pierwszy napisany skrypt. Przygotowałem się do niego poprzez czytanie dokumentacji i poradników na forum, nikt mi nie podpowiadał co można tu dopisać co zmienić i co poprawić.Zapewne masz racje mogłem powstrzymać się od wstawienia tego na forum wkońcu, pracowałem nad tym wszystkim jakieś 2 godziny - to nie mogło wyjść :x. Poprawiłem niedociągnięcie zwiazane z kilofami żeby tak cię w oczy nie ReZiło, jednocześnie rezygnując z pisania postów w tym dziale... poprostu będę się tym bawił na swoim dysku :ninja: :v Wszystkim dziękuję za opinie i plusiki (like), może kiedyś powrócę do tego skryptu i dam edita o poprawkach. :u Napewno nie zaprzestane przeglądania forum i rozwijania się w tym kierunku. :) pvpunikalnypvp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoxunioTV 0 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 Jak na pierwszy skrypt to ok. Sam dopiero zaczynam i też nie jestem super pro master w skryptach.Oby tak dalej ,a i liczę na coś nowego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMateuszP0L 47 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 gdzie takie cuś już było.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dazikkkv1337 1 Opublikowano 23 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2015 Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Wiesz ile jest skryptów "drop" na internecie? wpisałem w googlach "minecraft skrypt na drop" Około 16 300 wyników (0,26 s) Wiec fajnie by bylo jakbyś napisał coś czego nie bylo jeszcze w internetach ;3 widziałem ten skrypt jeszcze gdzieś w internecie ale nie chce nikogo oskarżać o plagiat ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeezQ 231 Opublikowano 5 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2019 Ten temat został przeniesiony do kosza! Link nie działa Notatka dodana przez HeezQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi