Skocz do zawartości
  • 0

Wiadomość dla administratora podczas wyłączonego chatu

Pytanie

Siema potrzebuje małej pomocy. Chciałem zrobić skrypt że jeśli chat jest wyłączony a gracz coś napisze, wiadomość (którą chce napisać) wysyła do graczy z uprawnieniami + opcja wyłączenia tego z varbiables:

troche zacząłem ale no z tą wiadomośćią mam probelm

z góry mega dziękuje!

https://skript.pl/temat/54887-wiadomo%C5%9B%C4%87-dla-administratora-podczas-wy%C5%82%C4%85czonego-chatu/

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 23.04.2023 o 17:23, xMarmo321 napisał:

o to chodziło?

dokładnie to tylko ta komenda początkowa mute ona jest potrzebna? bo to główny zamysł jest że jeśli czat jest wyłączony to graczomz uprawnnieniami przychodzą powiadomienia i te powiadomienia można wyłączyć

Nieaktywny

Poprawiam zawartość cytatu

• 0

zrobiłem to mutowanie że jak sie zmutujesz to administratorom nie przychodzi powiadomienie o napisanej wiadomosci rozpisz jak to ma działać po ludzku z szczegułami

• 0

aaaa dobra, ja bym to przerobił na /c mute (to if arg is...) bo to będzie mieć problemy z litebansami jak jest też permmute

Bo teraz tak na to patrze i próbuje przerobić. Nie czaję tego /mute. To miało by działać jak pisałem /c mutenotify (ewentualnie) - włącza/wyłącza powiadomienia o wiadomościach graczy podczas wyłączonego chatu

i to by było

/c mute

if arg-1 is "mute"

ale po co to contains player? listMuted? I kogo wtedy wycisza?

jest opcja zrobić to {mute.notify} false i kiedy to włączy /c mute robi się na true?

ivall

Łączę posty

Notatka dodana przez ivall

• 0
W dniu 24.04.2023 o 17:12, xMarmo321 napisał:

zrobiłem to mutowanie że jak sie zmutujesz to administratorom nie przychodzi powiadomienie o napisanej wiadomosci

czytaj

• 0
2 godziny temu, xMarmo321 napisał:

czytaj

i to by było

/c mute

if arg-1 is "mute"

/c mute

również "czytaj"

Edytowane przez _Max_
  • 0

Po on chat: cancel event, dodajesz send "%player% chciał napisać: %message%" to all players where [input has permission "group.admin"].

opcja wyłączenia tego z variables? co?

• 0
4 godziny temu, 3meraldK napisał:

Po on chat: cancel event, dodajesz send "%player% chciał napisać: %message%" to all players where [input has permission "group.admin"].

opcja wyłączenia tego z variables? co?

variables:
    {chat::status} = false

/c mute - zamiast /mute - czyli komenda do on/off powiadomień

czyli w skrócie:

command /chat

if arg-1 is "mute"

Edytowane przez _Max_
  • 0
W dniu 2.05.2023 o 08:15, devyy napisał:

permisje czyli group.admin dajesz w " " e.g. "group.admin"

no ok ale dalej jest błąd i dalej nie ma tego przez /c mute

• 0
W dniu 30.05.2023 o 11:23, CoFFeIN04 napisał:

a aktualny kod jak wygląda?

# Blokada pisania (chat jest wylaczony)
on chat:
    if {chat.status} is false:
        if player don't have permission "chat.basic" or "chat.normal" or "chat.admin" or "chat.*":
            cancel event
            send "%player% chciał napisać: %message%" to all players where [input has permission chat.admin]
            send "{@tag}&8: &7Chat jest &4wylaczony&7!"

i ja bym chciał żeby te informacje (że ktoś coś napisał) można było włączać/wyłączać komendą /c mute

• 0
W dniu 2.06.2023 o 09:50, CoFFeIN04 napisał:

Permisję również potrzebujesz podać w " "

send "%player% chciał napisać: %message%" to all players where [input has permission "chat.admin"]

????