Kocugi33 0 Opublikowano 16 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2023 Wymagane: skript, Essentials, Luckperms Creators: GS Team, CEO: Kwanek#7243 Komendy: /ekran, /discord, /pomoc (jest zrobione w gui (do z edytowania)) /regulamin /achat (admin chat) /voucher wersja: 1.19.2 FAQ: -Po co teoretycznie używać takich paczek zabierają tylko zbędnie miejsce na dysku i pamięć ram -w skrypcie są raczej komendy których się często używa Wersje 1.1v -dodano /voucher -dodano /achat -skrypt został z optymalizowany Download 1.2v -simple bug fixes -usunięto nie potrzebne funkcje Download Łączę dwa tematy, nie należy tworzyć nowego wraz z publikacją nowej wersji. Proszę, w przyszłości po prostu edytuj ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/54415-gscore-zlepka-autorskich-skrypt%C3%B3w-pod-serwer-minecraft-1192/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarmo321 50 Opublikowano 24 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2023 Skróciłem kod do 149 linijek pewnie da się krócej ale popatrz i go skróc Natomiast skrypt ma dość mało funkcji typu /gm itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/54415-gscore-zlepka-autorskich-skrypt%C3%B3w-pod-serwer-minecraft-1192/#findComment-330432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 24 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2023 Ehh, mógłbyś napisać, że skrypt jest na wersję 1.19 Władowałem go na 1.16.4 i wywaliło błędy z recovery compass, a ten przedmiot jest od 1.19 Przeglądając kod, zauważyłem, że opcja "rank1" jest niekompletna, gdyż zmienimy jej wartość to nie zadziała nam komenda, ponieważ masz ustawioną ją w skrypcie: if name of event-inventory is "{@prefix} &9&lVOUCHERY": cancel event if clicked slot is 4: close player's inventory send " " send "&bBy dac komus {@vouchername1}&b, wpisz komende:" send "&d/vouchervip &f<Gracz>" send " " execute player command "vouchervip %player%" ostatnie 3 linijki. A implementacja komendy: command /voucher{@rank1} [<player>]: Więc gdy zmienimy opcję w rank1 na np "svip" to komenda i tak nie zostanie uruchomiona poprzez gui VOUCHERY, a nawet wiadomość błędną wyświetli. Komenda /regulamin wysyła zlepek wiadomości, których nie da się ustawić poprzez options, bądź zmienne. Tylko trzeba przestawić w kodzie. Jeżeli do skryptu jest wymagany plugin Essentials to po kiego czorta w skrypcie jest komenda /broadcast? Żeby zmienić wygląd wiadomości? Można to zmienić również w essentials. Komenda /discord również mógłbyś to dodać w options. Komenda /media otwiera gui z którego możemy tylko wyjść, nic nie dodaje praktycznego. GUI pomoc, wyświetla nam warpy, których nawet możemy nie mieć na serwerze. A te które mamy i tak nie wyświetli. set slot 15 of {_gui} to diamond named "cos tam" with lore "coś tam" set slot 18 of {_gui} to emerald named "cos tam" with lore "coś tam" set slot 26 of {_gui} to paper named "cos tam" with lore "coś tam" set slot 1-26 of {_gui} to {@ramka} named " " with lore " " A po co to komu? A na co to potrzebne? I ostatnia linijka nie działa, ponieważ nie ustawia ramki w slotach od 1 do 26 tylko slot -25 którego nawet nie ma. No i co mówisz, że skrypt nie wspiera pexa, jak może wspierać? Wystarczy w options zmienić komendę na tę z pexa i będzie wspierać. Przepraszam tak dużo krytyki, lecz tyle błędów znalazłem. Pozdrawiam #Knugi Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/54415-gscore-zlepka-autorskich-skrypt%C3%B3w-pod-serwer-minecraft-1192/#findComment-330437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarmo321 50 Opublikowano 24 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2023 32 minuty temu, knugi napisał: Ehh, mógłbyś napisać, że skrypt jest na wersję 1.19 Władowałem go na 1.16.4 i wywaliło błędy z recovery compass, a ten przedmiot jest od 1.19 Przeglądając kod, zauważyłem, że opcja "rank1" jest niekompletna, gdyż zmienimy jej wartość to nie zadziała nam komenda, ponieważ masz ustawioną ją w skrypcie: if name of event-inventory is "{@prefix} &9&lVOUCHERY": cancel event if clicked slot is 4: close player's inventory send " " send "&bBy dac komus {@vouchername1}&b, wpisz komende:" send "&d/vouchervip &f<Gracz>" send " " execute player command "vouchervip %player%" ostatnie 3 linijki. A implementacja komendy: command /voucher{@rank1} [<player>]: Więc gdy zmienimy opcję w rank1 na np "svip" to komenda i tak nie zostanie uruchomiona poprzez gui VOUCHERY, a nawet wiadomość błędną wyświetli. Komenda /regulamin wysyła zlepek wiadomości, których nie da się ustawić poprzez options, bądź zmienne. Tylko trzeba przestawić w kodzie. Jeżeli do skryptu jest wymagany plugin Essentials to po kiego czorta w skrypcie jest komenda /broadcast? Żeby zmienić wygląd wiadomości? Można to zmienić również w essentials. Komenda /discord również mógłbyś to dodać w options. Komenda /media otwiera gui z którego możemy tylko wyjść, nic nie dodaje praktycznego. GUI pomoc, wyświetla nam warpy, których nawet możemy nie mieć na serwerze. A te które mamy i tak nie wyświetli. set slot 15 of {_gui} to diamond named "cos tam" with lore "coś tam" set slot 18 of {_gui} to emerald named "cos tam" with lore "coś tam" set slot 26 of {_gui} to paper named "cos tam" with lore "coś tam" set slot 1-26 of {_gui} to {@ramka} named " " with lore " " A po co to komu? A na co to potrzebne? I ostatnia linijka nie działa, ponieważ nie ustawia ramki w slotach od 1 do 26 tylko slot -25 którego nawet nie ma. No i co mówisz, że skrypt nie wspiera pexa, jak może wspierać? Wystarczy w options zmienić komendę na tę z pexa i będzie wspierać. Przepraszam tak dużo krytyki, lecz tyle błędów znalazłem. Pozdrawiam #Knugi Dobrze napisane chociaż tego vouchera tez nie rozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/54415-gscore-zlepka-autorskich-skrypt%C3%B3w-pod-serwer-minecraft-1192/#findComment-330440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi