Skocz do zawartości

VIshop.pl - darmowy itemshop Minecraft

ivall

Rekomendowane odpowiedzi

VIshop to darmowy itemshop Minecraft. Komunikacja itemshopu z serwerem odbywa się poprzez plugin. Sklep aktualnie obsługuje 2 motywy - jasny i ciemny. Ten darmowy itemshop Minecraft posiada spore możliwości pod względem personalizacji. W itemshopie istnieje możliwość wgrania własnego arkusza styli za darmo. Użytkownicy itemshopu mogą również wybrać własny kolor, który będzie kolorem głównym sklepu. Dodatkowym atutem itemshopu jest integracja z VIthemes - czyli darmowym rynkiem motywów VIshop. Ponadto itemshop posiada funkcje takie jak system szablonów, widżety (status serwera, 5 ostatnich zakupów, top wydający, widżet miesiąca), możliwość ustawienia własnego domeny, system adminów sklepu, promocje, kody rabatowe i wiele, wiele więcej.
Link do VIshop: https://vishop.pl
Link do VIthemes: https://themes.vishop.pl
Link do serwera Discord: https://discord.gg/McGwsEsjBU
Link do pluginu: https://github.com/ivall/VIshop-plugin

image.png

lG5NdUo.png

x124oE2.png

LyxlE80.png

11 godzin temu, ivall napisał:

Aktualnie nie planuję wprowadzenia takiej możliwości. Mógłbym zapytać dlaczego nie odpowiada Ci logowanie przez Discorda?

Ogólnie nie każdy ma Dc. Pamiętaj o tym! Ja np. mam bana na parę lat, bez możliwości zrobienia nowego konta.

8 godzin temu, Buggy napisał:

Ogólnie nie każdy ma Dc. Pamiętaj o tym! Ja np. mam bana na parę lat, bez możliwości zrobienia nowego konta.

Bany na discord za nic nie są, średnio mnie interesują klienci, którzy nie potrafią się dostosować do i tak łagodnego regulaminu Discorda.

W dniu 20.05.2022 o 16:36, Anvik napisał:

fajna bylaby opcja logowania mailem

Nie będzie, ponieważ discord to jedyny kanał komunikacyjny ze społecznością, a logując się do panelu automatycznie dołączasz na serwer discord.

5 minut temu, Buggy napisał:

Git by było, ale koledze się nie chce.

Nie potrafiłeś dostosować się do norm społecznych to teraz masz problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Edytowane przez ivall

• ivall zmienił(a) tytuł na VIshop.pl - darmowy itemshop Minecraft
  • 1 miesiąc temu...

Z tym niedostosowaniem do norm społecznych czy do "łagodnego" regulaminu Discorda to nie jest do końca tak. Byłem świadkiem zdjęcia serwera, na którym nic kontrowersyjnego się nie działo, rzekomo za dehumanizacje jakiś grup (xD?). Serwer został usunięty, administracja zbanowana, a ja dostałem ostrzeżenie. Ostatecznie nie wiadomo co było przyczyną, bo Discord nie ujawnia takich nic nie znaczących informacji - w końcu przepadło tylko kilkaset tysięcy ciekawych wiadomości oraz wirtualne konta.

Wg niego mam sprawdzać, czy na jednym ze 100 serwerów, na których jestem nie dzieje się nic złego, a jeśli tak to powinienem natychmiast wyjść i zgłosić (to dosłownie jest napisane). W innym wypadku wyciągną dalsze konsekwencje wobec mnie XD Czy oni naprawdę chcą bym siedział 24/7 i sprawdzał czy jakiś debil nie odstawił maniany, bo inaczej ban?

Moim zdaniem ogólnie uzależnianie się od konkretnej platformy to błąd, a w świetle powyższych informacji - w szczególności uzależnianie się od Discorda.

Edytowane przez krzmaciek

W dniu 23.05.2022 o 16:19, ivall napisał:

Nie będzie, ponieważ discord to jedyny kanał komunikacyjny ze społecznością, a logując się do panelu automatycznie dołączasz na serwer discord.

Nie potrafiłeś dostosować się do norm społecznych to teraz masz problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak już tak trudno o dodanie logowania "manualnego" to może nie lepszym sposobem było by dodanie logowania przez google? Nie każdy ma discorda, a jak ktoś już ma to nie każdy chce automatycznie zostać dołączony do serwera discord.

Logowanie przez Discorda jest bardzo wygodne zarówno dla mnie jak i klientów. Łatwa integracja, praktycznie każdy ma konto, nie muszę bawić się w zabezpieczenia, użytkownik loguje się jednym kliknięciem. Dołączenie do serwera to wymóg, jak ktoś nie chce tam być to może po prostu wyjść po zalogowaniu się. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Jeszcze nie założyłem tam sklepu a już jest podstawowy problem... nie można autorowi zadać pytania dotyczącego tego sklepu poprzez pw na forum.. proste pytanie prosta odpowiedź ... nie lepiej jest napisać żeby ktoś wchodził na discorda projektu i tam zadawał pytanie lub poprzez formularz na samej stronie projektu niż odpowiedzieć "tak wspieram takie coś zapraszam" lub "nie nie wpiseramy ale możesz to zaproponować na naszym dc" .... 

6 minut temu, Saanjuk napisał:

Jeszcze nie założyłem tam sklepu a już jest podstawowy problem... nie można autorowi zadać pytania dotyczącego tego sklepu poprzez pw na forum.. proste pytanie prosta odpowiedź ... nie lepiej jest napisać żeby ktoś wchodził na discorda projektu i tam zadawał pytanie lub poprzez formularz na samej stronie projektu niż odpowiedzieć "tak wspieram takie coś zapraszam" lub "nie nie wpiseramy ale możesz to zaproponować na naszym dc" .... 

Support jest udzielany tylko i wyłącznie na naszym serwerze Discord. Projekt jest hobbystyczny oraz darmowy i musiałbym chyba pracować na cały etat na supporcie, a tak community na serwerze jest bardzo pomocne. 

Taka praktyka jest standardowa - tak jak tickety na innych serwisach.

• 3 miesiące temu...